Зимата наближава: Дървата за огрев се бавят и поскъпват

Ненавременни доставки и почти двоен скок в цената преди студа
Обновена: 15 окт 2017 17:26 | 15 окт 2017 15:05, Красимир Ангелов
69

Проблем за хората, които се отопляват на дърва, се очертава в месеците преди големия студ. Масово забавяне на поръчките и поскъпване на доставките, отчитат тази есен.

Купувачите са неприятно изненадани и от факта, че дървата за огрев са поскъпнали чувствително.

Според фирмите, добиващи и продаващи дървесина, трудно могат да се намерят хора за работа, откъдето идва и забавянето на доставките.

Има и друг проблем, за който фирмите отдавна сигнализират институциите, но без резултат. Според закона те имат право на само 1/3 от дърводобива в региона.

Местните фирми уверяват, че изнасят само дървесина като акациевата, която не е подходяща за огрев.

Повече по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
38
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Не е изгосно в града да се отопляваш на твърдо гориво. Но докато ни дойде акъла минава бая време.
43
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отоплението на дърва е от миналия век и замърсява въздуха много яко направо не се диша вече!!!
42
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По комунизма хората тук с колелета. Разни псевдо-интелекти пищят: в кой век живеете - на запад хората карат колиСега на запад карат колелета: псевдо-интелектите пак пищят: в кой век живеете - на запад карат колелета понеже е по-екологично чисто а вие колиТака че не си тровете нервите с такива като *** - дървата са възобновяем източник на енергия и рано или късно на запад пак ще се върнат към тях. Както и до бурканите.
41
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимно време като се разхождам в Германия въздуха е чист.В София мирише на въглища и нафтови печки! Отвратително и вредно е! Изобщо не трябва да сме в ЕС ако ще се топлим с дърва и въглища през 2017г!
40
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дървата и въглищата поскъпнали драстично. А софийското парно и то поскъпна с 20 %, ще чуем писъци и вопли през декември като дойдат първите сметки.
39
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плонди, канализация нямат и някои софииски квартали, ами им преливат ямите по пътищата.И външни нужници съм виждал из София.
38
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Он *** и да говори не може на немски.
37
4
 
37
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 34Афганистан е бил пустиня още при походите на Александър ВеликиПробвай с друга държава
36
2
 
33
 
! Отговори
Мислещ преди 6 години
До 29: Много сте далече от истината. Ама, какво пък, мечтите и илюзиите са безплатни :)
35
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и на ток да се топлиш пак е важно да имаш дърва ако не живееш в града, щото както знаем, при първата буря, ток няма с часове, ако не и с дни. Дори и по света хората гледат да си имат генератори на бензин/нафта/газ за всеки случай. В България обаче тия технологии са твърде скъпи, при заплата спрямо европейската 1:2 или 1:3. Това е положеинето. Бедни сме заради стандарта който ни налагат и се топлим на дърва, щото друго няма. Токът не е сигурен и е супер скъп. А и на -20, климатиците издишат.
34
11
 
39
 
! Отговори
хахахахахааха преди 6 години
не мога да спра да се смея от измисения ви репортаж,българин да купува дърва,всеки отива набира си колкото му трябват и това е,60 евро им се виждали много за кубик,при положение,че ги изкарват за по-малко от час и за капак да растат заплатите,ето тук примера с дървосекачите,но стоката да е за без пари,така са свикнали наглите и самозабравили се българи,да им имам логиката на богоизбрани и недосегаеми
33
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди 50 години афганистан е бил като българия с 40% гора на територията,после я изсичат и продават като нас , сега са пустиня,ерозията е свършила своето,обречена земя,ние уверено вървим по тоя път,печелим хартийки-губим природа,според вас афганците забогатяха ли,всичко почна от гладния цар симеончо
32
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаДа,да ..как ще излезе на вън по живота !То да не е като в Бг готини барчета и кръчмета !Пък и да дава евро,,нали трябва да си плаща квартирата !Ама нали го знаят неговите ,че е в Германия ..това е важно ! ;)
31
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Он *** не може да пише на немски
30
3
 
54
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе гурбедчия уж си в Гер. а цял ден киснеш тука.Излез някъде пий една бира хапни наденичка.Живей като немците щом си там.Пиши в техните сайтове.
29
4
 
53
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАНякога се отоплявахме с ел.енергия. Демокрацията ни върна 50 год. назад.За доматите не съм съгласен! Българинът обича сам да си посади, да си произведе храната- било домати, салатки, тиквички, ябълки, череши, И най- важното сам да си откъсне и да си го хапне прясно. Българинът е свързан с природата по- различно от европееца. Българинът е земеделец, градинар по душа, свързан със земята. Не е само консуматор. Но българинът много обедня и се принуди да продаде дядовата къща на село
28
5
 
53
 
! Отговори
жалко но факт преди 6 години
В западна Европа дори селяните не се отопляват с дърва и въглища като през 15-ти век ! Всички имат парно , канализации също ,не им се налага да копаят септични ями като българските селяни !
27
11
 
36
 
! Отговори
РУССКАЯ УШАНКА преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАОН САДИТ ДОМАТИ ДОРИ И НА ТЕРАСУ НА СВОЙ АПАРТАМЕНТ В СОФИЯ ! У НАС СИТУАЦИЯ ТОЖЕ ПЛОХАЯ КАК В БОЛГАРИИ !
26
15
 
40
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НАИСТИНА МНОГО Е ТРОГАТЕЛНО И ТЪЖНО ПРЕЗ 21-ви ВЕК ХОРАТА ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ С ДЪРВА И ВЪГЛИЩА ,ОСОБЕНО ГРАЖДАНИТЕ , ДА СИ ПРАВЯТ ЗИМНИНА ! ВСИЧКО ТОВА ГОВОРИ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ И ТЕХНИЧЕСКИ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА !
25
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дървата са си най-ефикасното средство за отопление,но за жалост е голяма хамалогия