Домът на Тато в Банкя – опоскан и сборище на наркомани

От някогашния луксозен интериор не е останало нищо
10 ное 2017 07:48, Александър Попов
31
Домът на Тато в Банкя – опоскан и сборище на наркомани
Къщата-музей на Тодор Живков в Правец обаче се поддържа и приема посетители. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Луксът и интериорът за хиляди левове на някогашната резиденция на Тодор Живков в Банкя са останали в миналото. В момента петте сгради, където бившият държавен ръководител живееше до падането на режима, тънат в разруха, пише в. "Телеграф".

Резиденцията разполага с парк от над 400 декара, но и той изглежда като след бомбандировка. Изпочупени стъкла, откъртени врати, остатъци от къщите описват сегашното състояние на резиденцията.

Всичко по-ценно отдавна е изнесено, крадци дори са отнесли огромния полилей от една от залите, тежащ няколкостотин килограма.

Мястото е станало любимо и за наркоманите, като затова свидетелстват захвърлени използвани спринцовки.

От месец и половина бившата резиденция има охрана, назначена от областната управа.

"За крадене тук нищо не е останало. Гоним оттук младежи със спринцовки, внимаваме и да не влязат деца да играят вътре, защото е опасно", разказват охранителите пред вестника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея резиденции са само за отбрани хора,ще я вземе някой наш.Като тая в Сливен дето я взеха за 700 000лв при полужение ,че на една къща до нея и искат 500 000 лв. И резиденцията работеше преди като хотел,правете си сметката колко е голяма.
8
1
 
70
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Колко удобно, разграбили резиденцията , после я оставят отключена две вечери и "Наркоманите са виновни". Този имот нали се води към някое ведомство, защо не е бил стопанисван? Я кажете кой се точи за тези 400 дка в Бояна .
7
1
 
24
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
А когато в тази високоуважавана медия работят широки специалисти, които не могат да си вкарат един spell checker дори и за собствено улеснение, защото статиите им са пълни с правописни грешки какво правиме професоре
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професоре, ако беше завършил поне 8-и клас, щеше да знаеш че ако си инсталираш една програма за проверка на правописа, грешката излиза моментално и ти предлага правилния правопис. Затова учи. Дано не ти е късно.
5
4
 
15
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Като не сте сигурни как се пише една дума просто влизате в Гугъл и пишете "бомбандировка" и чичо Гугъл ви поправя. Правилната дума е "бомбардировка".
4
1
 
19
 
! Отговори
Кога преди 6 години
ще има осъдени за безстопанственост?!
3
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че при демокрацията има дрога за децата и допускаме частните имоти на хората да се обират. Също слагаме табели на къщата на Жельо Жабата, който не направи абсолютно нищо за държавата. Когато 28г. настъпваш мотиката всеки ден говои за широка доза д.еб.и.л.ност.
2
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за нищо ли не можеше да се използват тези къщи? Нехайни общинари! Сега и пари за охрана ще трябват. Както винаги, вместо да печелим-губим!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бомбаНдировк - много малограмотни *** върлуват в тоя сайт. Ама важното е, че са от "наште".

Спонсорирани публикации