Майка с гневно писмо до Дядо Коледа: Роми и мигранти имат повече права!

Тя гледа сама трите си деца и търси справедливост от държавата
15 дек 2017 09:15,
227

Липсата на справедливост и трудностите, които среща една многодетна майка, която отглежда децата си сама, е темата на гневно писмо до дядо Коледа. То вече обедини хиляди хора в социалните мрежи, разказва Bulgaria ON AIR.

В писмото Златина Хаджипанайотова настоява, че всеки клошар, ром и емигрант, който не работи, има повече права от нейните три деца, останали сираци след като баща им губи битката с рака.

Тя споделя, че изпитва гняв към системата заради това, че държавата изисква да спазваме законите и да бъдем примерни граждани, а когато ние се нуждаем от държавата - нея я няма.

Златина казва, че няма нужда от пари, но иска децата й да получат единствената помощ, която им се полага според закона - персонална пенсия.

Тя се отпуска под условие - доходът на родителя да не надвишава 65 лв. на член от семейството за месеца.

Златина иска реална промяна в полза на българската майка и българското дете. Защото тези текстове не са променяни от 2009 година.

А писмото е адресирано до дядо Коледа, защото по Коледа стават чудеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некадърно е написан материалът - жената снощи беше при Милен Цветков и обясни, че мъжът й починал от рак преди да направи 5 години трудов стаж, което било изискване за отпускане на наследствена пенсия. Единствената алтернатива била персонална, но тя пък се отпуска само, ако доходът на член от семейството е под 65 лева месечно, което реално означава, че тя не трябва да работи, за да се класира.
182
26
 
5
 
! Отговори
$?£ преди 6 години
Първо:Ромите са български граждани чиито предци са родени в Бг преди векове, следователно както всички граждани на Бг се ползват с правата и задълженията на всеки бг.гражданин. Второ:Клошарите са бг. граждани от всички етноси в държавата ни, които са изпаднали в това тежко и незавидно положение по лични социални, здравословни или битови причини.Трето:За "бежанците" държавата ни получава средства и финансиране от ЕСЧетвърто:"***" подрусеното майче да си намери работа или "спонсор"!
181
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щастието на българите е за сметка на нещастието на небългарите.
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Гурбетчиата 180Не е това проблема! В статията пише, че и отказали ПЕРСОНАЛНА пенсия.За някаква пенсия става въпрос.Обаче не е уточнено каква е тази ПЕРСОНАЛНА пенсия, която тя иска да получава.
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Щерюще настане хиперинфлация, нищо повече и по един куфар в излишък за всеки.
178
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Какъв мир би настанал, ако Дядо Коледа вземе та донесе на всеки по един куфар с 1 млн. евро...
177
1
 
11
 
! Отговори
недоумявам! преди 6 години
Пак прочетох статията, и пак не разбрах каква е тази ПЕРСОНАЛНА пенсия, която са и отказали. Има НАСЛЕДСТВЕНА пенсия, когато децата загубят родител, отпуска се от НОИ и не е свързана с дохода на член от семейството. Виждам, че се поставят минуси на поста ми, в който цитирам правилата от сайта на НОИ. Тези правила касаят българи, турци, р.оми и всички граждани на РБ. Ако законът е променен, то ще бъде упоменато в сайта на НОИ. И 9 страници храчене под статия с неуточнена информация.
176
3
 
10
 
! Отговори
До Гурбетчиата преди 6 години
В това е проблема, тази жена както и голям процент от българскитете семейства с деца НЕ получават т.н. детски, транспортни, за първи учебен ден и т.н. добавки. А само смешното данъчно облагане от 20 лв на дете в края на годината.
175
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 169Понеже показваш някакво съчувствие, а Природата често наказва за коравосърдечие, дано никога не узнаеш, колко бързо изчезват всякакви "активи зад гърба си-имоти,кеш или каквото и да е", когато си болен от рак! Колко хиляди струва една само инжекция, една процедура, едно лечение извън, пък и в България... Плюй си в пазвата и не давай ид ио тски съвети и не укорявай хората, че са създали три деца. Може да стане така, че и без едно да останеш, а те ще компенсират твоята загуба.
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и да добавя към предни, и освен, че един ме проклина други 11 кликат плюсове. А прочетоха ли 159 какво пише въобще или щом пожелаваме на някой такова нещо, значи е за хубаво. Да ви се връща на всички. Благодаря!
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо анонимен 159Много злоба бе хора, че и мен взехте да проклинате. Една лоша дума казах ли за жената, освен, че не трябва да търси вина в ромите, емиграните и т.н. затова че няма помощ за нейните деца? Всеки си има съдба, но да обвиняваш цели обществени групи за това, че държавата има пропуски.., не го намирам за справедливо.
172
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към автора на статията- Моля, уточнете какво точно са отказали на многодетната майка- наследствена пенсия за децата и или социална помощ за отопление(електроенергия или дърва)! Защото пенсиите се отпускат от НОИ, а социалната помощ от АСП. Много е театрално да се пишат писма до дядо Коледа и да се твърди, че на определени етноси се дават помощи, на други-не. Конкретно на ЕТНОСА се поставя акцентът. Не е коректно да обвиняваш други етноси, заради личната си драма.
171
5
 
12
 
! Отговори
Тъпи роби преди 6 години
Много ясно, че ще имат повече права. Това е Европа , това е новия световен ред. Важното е че Боко и Цецката са си милионери и са добре.
170
0
 
5
 
! Отговори
от сайта на НОИ преди 6 години
Допълвам си пост 171- Право на наследствена пенсия имат "Децата до навършване на 18-годишна възраст, а след навършването ѝ, ако учат - за срока на обучението, но не по-късно от навършването на 26-годишна възраст, както и над тази възраст, ако учат и ако са се инвалидизирали до 18-, съответно до 26-годишна възраст"Пенсия получават децата от брака, извънбрачните и осиновените. Няма ограничения за дохода на член от семейството. Само възрастта на децата и дали са учащи/студенти.
169
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 169 ... А разумно ли е да създаваш толкова много БАНКИ и кредитни далавераджии ако рискът е равен на НУЛА .
168
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФХ"Халът" е личен избор!!! И едните и другите търсят на хляба мекото. за сметка на тези, които работят, често - каквото и да е, само да не просят, да не висят на гърба на други народи, а сами да си оправят положението. Тук не влизат бягащите от военна смърт. И все пак има едно неотменимо общо положение - да не раждат като зайци - по 10-12 гърла, да имат отговорност към съществата, които създават, а не да хленчат - виж, многодетен съм, не мога да ги храня. Ами не ги прави на конвейр!
167
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При починал един родител децата му имат право на пенсия до навършване на училище, а студентите имат право на такава пенсия до 24 или 25 год. възраст. Ама тази пенсия не се отпуска от социалните.Не помня, от общината ли беше или от НОИ.
166
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам за това,което е преживяла,но когато решиш с даден човек да създадеш три деца,е добре предварително да си направиш сметката.Какво ще стане с тези деца ако единия родител пострада и е трайно нетрудоспособен.Разумно ли е да раждаш три деца на човек ,който няма никакви активи зад гърба си-имоти,кеш или каквото и да е
165
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 159Когато жена ти, или сестра ти, или *** останат вдовици, или даже ти, тогава много точно ще разбереш. А ромите не избират да са роми, те само избират да не учат и да не работят. По-лесно и доходно е.
164
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не само роми и мигранти,а скъпоценните кучета и котки имат вече повече права.