Слави ще изсмуче гласове от ГЕРБ, БСП... Ще бъде ли алтернатива?

Новите политпроекти – популизъм без реформи, твърди политолог
19 яну 2018 11:00,
286

Известни българи поглеждат към политиката. Шоуменът Слави Трифонов, братята Пулеви и историкът проф. Божидар Димитров опипват пулса на обществото и обмислят свои политически проекти.

Общата свързваща нишка помежду им е желанието да се даде път в политиката на известни и доказали се личности в своите сфери.

Още по темата

Вече близо 4000 човека са изявили интерес към бъдещия политически проект на Трифонов.

"Тези заинтересовани са наемници. Първият въпрос, който възниква е – при какви условия Слави ги наема. Тъй като това няма да е гражданско обединение или политическа партия. Това е проект с неясен договор и кауза. Тези проекти се разпадат, когато се отдръпне олигархът зад тях", посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева.

Според нея възникването на тези политически проекти никак не е странно.

"Популизмът расте там, където има огромно недоволство към политическата класа. Той е добър трамплин в политиката, но никога не води до реформа”, настоя тя.

"Медийната кампания на Слави е направена по безупречен начин. Всяка негова публикация в социалните мрежи е медийно събитие. Ако Трифонов оглави политически проект, ще пожъне успех. Но не мога да си представя как по една биография разбираме дали човек е читав за политик. Истинският кастинг са изборите. Това в момента е шоу. Няма да му е уютно в политиката, тъй като той е емоционален, а там ударите под кръста са многобройни", подчерта журналистът и бивш депутат Росен Петров.

Политологът изтъкна, че Слави Трифонов би "изсмукал" гласове от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и БСП, но до колко може да бъде реална алтернатива на властта е спорно.

"Ако политическата сатира влезе в политиката, няма да завърши успешно", предположи тя.

"Постоянните скандали и нападения един срещу друг в парламента изхабяват изключително много политическата система. Хората се обезверяват и скоро ще поискат президентска република. Когато политиците си вадят зъбите, накрая се озъбват хората. Напредъкът може да е много мижав, но има известно успокояване в системата. Въпреки това, Слави не бива да бъде подценяван", категоричен бе бившият народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
10
 
13
 
! Отговори
148 преди 6 години
Ти добре ли си? ГЕРБ били най-малкото зло?!?!?!? ГЕРБ са най-голямото зло! Само ДПС са по-големи мошеници от тях!
144
2
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До XИма. Ама, ако не разполагаш с достатъчно оръжие, муници и тилово продоволствие, няма за какво да говорим.
143
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачТи на колко годинки си моето момче?Питам понеже явно си малък и не помниш още навремето чичо ти Славчо как се опита да се намъкне в политиката покрай бате ти Бойко ама той го шкарпира и чичо ти Славчо от тогава го намрази.Сега се прави на отворен и плюе ама ние по-големите помним колко беше жалък.Та така Трифончук е бита карта ама все се перчи като джинка.(джинка са онези малките петлета, които все подскачат да ги видят ама големите не им обръщат внимание)
142
11
 
13
 
! Отговори
няма да стане преди 6 години
Ако Слави влезе в политиката, ГЕРБ са 3-4-та политическа сила с 5-10 процента. Може и да се разпаднат след това, защото са "партия" на кражбата. Нямат нищо, друго което да ги държи заедно. Само и единствено кражбите. БСП ще спечелят и това не се харесва на Слави (и хората зад него). Няма сила да спечели и да управлява.Предполагам, че ГЕРБ ще намерят начин да го държат далеч от политиката. Иначе си отиват. Може и той да получи инфаркт в някой хотел. ГЕРБ ги обичат тези неща.
141
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква алтарнатива може да се очаква от един "Мултак"?!
140
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Не знам дали сте гледали предаването на Валя Яхчиева снощи... Разкри напълно далаверите на марешки!!!.....Ей това са народните ни представители! МАГИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ... Поръчкова съдебна система, нагласени обществени поръчки... И тоя Слави е същият С.ЕЛЯНИН!!! Всичко е МАФИЯ за бутане... ГЕРБ са най-малко зле просто...
139
1
 
0
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"Популизмът расте там, където има огромно недоволство към политическата класа." - ПРЕДЛАГАМ "ПОПУЛИЗМЪТ" В БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ФЕВРУАРИ Т.Г. ДА СПРЕ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ, А .....КАКВА Е ТАЯ "ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА" ?????? ЯВНО Е НОВОПРЪКНАЛА СЕ ТЪПОМИСЪЛ ОТ НЕДОРАЗВИТА НЕРВНА КЛЕТКА НА НЯКОИ ПОЛИТОЛОГ
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
137
3
 
12
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Знам го Слави къде се крие като мишка в градчето ни, когато дойде без охрана.Виждал съм го как са ослушва в малките улички, като гърмян заек.Разберете - свързан е с подземния свят.
136
2
 
11
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 6 години
Славчовите защитници са продукт на ,,културогена Слави -чалгара ,, Каквото му е предаването такова и ще е и управлението му.Абсолютен ***,злобен и неграмотен сноб, на всичко готов за пари.
135
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния месия, проект на олигархията...
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен126Гаранция Франция.То Бойко с ръка на сърцето даде гаранция,то и други са дали,и Слави ще даде.А като даваш гаранция,за какъв период от време е даваш и какво включва подръжката. Досега занимавал ли си се с гаранционна карта за някакво изделие което си купил за да видиш как важи тя в БЪЛГАРИЯ.Само не знам ти ли ше си му дясна ръка или някой друг,
133
0
 
7
 
! Отговори
X преди 6 години
Мили мои братя и сестри! Каквито и да ги говорите тук или там, керванът си върви и .....нищо хубаво за народа и Майка България не се случва! Имам един въпрос към абсолютно всички вас - има ли още живи истински българи? От ония,които повече от 2000 години носят искрата на истинските хора във себе си? Тези,които не позволиха на злото и калта да вземе връх над тях? Ако има оцелели - пишете ми тук! Навремето съдържанието на името БЪЛГАРИН е било добър човек!!!
132
4
 
9
 
! Отговори
todor todorov преди 6 години
Поредният Месия, който "глупците" и "слепците" очакват и ще гласуват за него...
131
3
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Славчо е типичен представител на шушаните и ще събере 2 млн. гласа, това е възможно. От това, обаче, най-много ще олекне ГЕРБ, щото сега шушаните са в неговото стадо. Затова, Бойко, ще купи Слави, на кило. Той ще бъде поредната му патерица, за да може ГЕРБ да имат пълно мнозинство в Парламата. Двамката неслучайно леко се коцкаха за "референдума на Слави". Към тях, ще бъде прибавен и патриотичен ордьовър за цвят и ухание. Но няма да са ОП. Ще е ПП "Възраждане";)))
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Славко не прави нещо ново а повторение на ГЕРБ с маската на тв шоу както Додука Бареков.и суперспеца Яне Янев, от които останаха само великите обещания и приказки.
129
3
 
0
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Как ще стане промяна към по-добро тук ?!Ами нали, засегналия мнооого интереси ще бъде ликвидиран от маФията !
128
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много хора, които не знаят защо са гласували за дадена партия. Една позната гласува за патриотите "защото нямало друг читав". Друга пък гласувала за БСП, напук на ГЕРБ. На хората им е писнало от политически буламачи. Пускам новините и само обвинения един към друг а в затворите няма никой. Защо? Защото всички са си рязделили баницата, а за народа трохи. Слави ще спечели защото мисли за народа. Всички които го назовават с нарицателни имена, да не забравят че той има фирма и също е и бизнесмен.
127
5
 
10
 
! Отговори
Чалгартива преди 6 години
Тоя може да бъде алтернатива само на Радо -Шишарката. Селянията в България ще си има свой човек в парламента ...ако я докараме до там. Няма да се учудим,щом и Корнелия Нинова я водят политик!
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега-популизъм.По-големи популисти и лъжци от днешните управляващи не сме имали.Време е за промяна.Време е за алтернатива.А платените политолози,социолози и всякаква друга подложка на управляващите,да си заврът разсъжденията там,където слънце не изгрява.