Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!

Според владиците приемането й би довело до "духовна смърт"
265
Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!
Митрополити на общественото обсъждане днес. Снимка: БТА

Светият синод реши извънредно да се отслужва ежедневна молитва във всички храмове и манастири, за да не бъде приета Истанбулската конвенция.

Още по темата

"Като помним думите на Господа "… без Мене не можете да вършите нищо" (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до "духовна смърт" на народа", пише в съобщението на сайта на Синода.

Решението за извънредното ежедневно отслужване на молебния канон към Св. Богородица е било взето единодушно от митрополитите.

Обръщението на Св. Синод относно ратифицирането на Истанбулската конвенция пък ще бъде прочетено след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.

В него митрополитите призоват парламента да не приема Истанбулската конвенция.

Те предупреждават, че документът въвежда опасна gender идеология и преследва цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие.

"Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си", се казва в позицията на Светия синод.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се палят кладите и да се изчистим от дженжъри и то в църковните дворове
127
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
Църквата е права.Аз заставам зад нея !Искам децата ми да бъдат учени на християнски ценности и добродетели !
126
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако ставаше с молитви много проблеми да са се решили досега
125
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип е безсмислено да спорите с хора привърженици на Волен, Каракачанов и Далавери, все пал това са хора коото биеха възрастни жени по границата, че даже и се гордееха с това
124
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От сърце пожелавам на всички радетели за Истамбулската конвенция деца *** да имата,зетьове и снахи джендери да ви доведат и много малки джендърчета да народят!
123
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В църквата цари най-големият разврат! Ама един кремльовски агент, каза че за разлика от геьoвете които парадирали с своята ориентация, монасите се криели...??!
122
10
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Путинистите са на спешно съвещание! Ще признаят трети пол за да не се крият защото се натоварвали психически и се сриват.Тъкмо ще покажат вярност към кремлянина Путларах Акбар
121
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно какъв извод ще си направят тъпите попове ако молитвите им не сработят. Едва ли верния.
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ето как ще стане въвеждането на гей браковете и 3-тия пол:"Гл. 9, чл. 68, ал. 1. Страните представят пред Генералния секретар на Съвета на Европа доклад за законодателни и други мерки, въвеждащи в сила разпоредбите на настоящата Конвенция, съставен на основата на изготвен от GREVIO въпросник, който да бъде разгледан от GREVIO. "
119
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конвенцията е фейк! Изобщо не защитава жените! Дори и гейовете не защитава... ...а само лукави адвокати и грантаджийски НПО-та, които ще съдят наляво и надясно,за щяло и нещяло... ..ще пада печалба!
118
7
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 6 години
Викаш хомо бракове, ами те са разрешени товарищ троль, хомо значи човек) сега знаеме че в Петербургското депо вече взимат всякакви тролейбуси, но не предолагах че кадрови подбор толкова е закъсал
117
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Я цитирай къде се говори за друго ?"Член 60, ал.2 "Страните осигуряват тълкуване, отчитащо особеностите на пола, на всяко от основанията на Конвенцията, а когато бъде установено, че преследването, от което се опасява лицето, е на едно или повече от тези основания, кандидатите следва да получават статут на бежанец съгласно съответните приложими инструменти. "Тоест глупи, всеки тpaвестит може да цъфне тука и да стане "бежанец". Не ме карай да ти цитирам и "нестереотипните роли на пола".
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТПарламента неработи в полза на хората.
115
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам ме е от БПЦ. Подведоха се по истерични писъци базирани единствено на глупост и дори не са си направили труда да прочетат конвенцията. С което реално оправдават домашното насилие..... Църквата не е имала по голям провал в историята си за последните 100 години.
114
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да си представя, какъв сбъркан юродив ненормалник трябва да си, за да намериш нещо вярно или добро в документ, който след два милиона години човешка еволюция, създала двата пола, изобретява трети пол. Църквата е есенцията на човешкия опит и морал от зората на цивилизацията, но в този случай подхожда твърде политически коректно, защото извратеняците просто трябва да бъдат отстранявани повече или по-малко хуманно.
113
4
 
17
 
! Отговори
х преди 6 години
ЕС е зло което унищожава Българския народ !!!!РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
112
8
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Гордея се с Българската Православна Църква! В България си има законодателен орган и той се казва парламент. Ако искат ще създадат по-строги закони за домашното насилие, но няма да приемаме *** от чужбина!
111
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То патриотите си мислят че хомо сапиенс е некакъв гей от Великобритания, ама с техното ниво какво друго, даже барманите в Сл. Бряг говрят по-добър английски
110
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, меките китки, никаква конвенция няма да ратифицираме. Лигльовци.
109
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 112Къде в конвенцията се разрешават хомо бракове ?