Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът за сделката с ЧЕЗ: Регулаторите са на ход!
Обновена: 23 фев 2018 13:40 | 23 фев 2018 13:12, Веселина Йорданова
358
Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова ще бъде приета, за да не се влияе върху репутацията на правителството.

Петкова обяви, че напуска поста си преди минути в Народното събрание. Причината - съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

Още по темата
"Заедно с коалиционите партньори ще решим кой да я замести", каза още Борисов пред журналисти. Той е разговарял сутринта по телефона с енергийния си министър.

"За съжаление, когато говорих с нея, тя каза, че ги познава тези хора, и аз не бих оставил ни най-малко съмнение в който и да е българин, че стоим зад една абсолютно частна сделка. По никакъв начин ние не сме влияли на тази сделка, защото няма и как", каза още Борисов.

Премиерът допълни, че според него Теменужка Петкова е честен човек, "но няма как да си махнеш 20-годишно приятелство". Почтеното, правилното и това я посъветвах, да отиде в парламента и да подаде оставка, съобщи той.

По повод сделката за ЧЕЗ, заради която Петкова напуска поста си, премиерът бе лаконичен: "Сега са на ход нашите регулатори".

Спомняте си какви конфликти, на прокурор ги давахме в предишния мандат, коментира той по повод дейността на ЕРП-тата у нас. Премиерът напомни и че първото му правителство падна заради протести след забавени фактури и високи сметки за ток, както и че с дружествата се водят тежки арбитражни дела.

Борисов коментира още, че когато държавата е продавала участието си в тези дружества, ГЕРБ не е съществувала като партия. "Отдавна сме пазарна икономика и сме приели, че частният бизнес е този, който по-добре управлява активите и така в момента работи целият западен свят", посочи той.

Премиерът каза, че е разговарял по-рано днес в Брюксел с чешкия си колега Андрей Бабиш, който буквално го уведомил за сделката. "Там има и по-малки акционери и всичко това се е вършело в Чехия", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито ЕРП, Другарю Доктор Борисов!Ограбените от теб те приветстват!
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерихте ли втория реактор за АЕЦ БеленеЦял реактор изгубихте, бива ли така
40
8
 
2
 
! Отговори
Льотчик преди 6 години
Така не!Първо комисионните от архаичните казани на Белене!
39
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина толкова бързо може да се подаде оставка в МС, това поражда интересни въпроси относно дългогодишното присъствие на някои хора там.
38
2
 
34
 
! Отговори
реалист преди 6 години
На ли свърши перфектно работата,за която беше назначена. Сега може да стане скъпоплатен директор или съветник в ЧЕЗ. ВИДИМИ РЕУЛТАТИ.
37
3
 
27
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
И баце пак нищо не разбрал,пак в чужбина да оправя международното положение...
36
2
 
19
 
! Отговори
т преди 6 години
Нинова ли е крадливата?
35
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ГЕРБ се гъбаркат нещо с нас , за такъв ГАФ навсякъде по света правителството си отива . Това да не е сделка за квартална бакалия , че само с министерска оставка да се размине.
34
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце, а ти в Брюксел ли ще си депозираш оставката или да я чакаме тук?
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теменужка си излиза за да спаси други. Един бушон изгоря, но друг такъв пак ще го замести.
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изсухли се крадливата лисица , като пр.ъдня в ***!
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на бас, че ще започне работа на мноооого голяма заплата сега в тази фирма. Каквото трябваше го направи. А и такава голяма зделкса, без да се проучи и одобри от ББи ЦЦ няма как да стане.Все пак някой трябва да прибере големите пари.
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ ще разплете най-после зловонния чорап?
29
29
 
6
 
! Отговори
б преди 6 години
Да бе оставка, та да дойдат ония зверове от БСП, прегладнели вуци.
28
1
 
25
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Бойко , като се прибереш от Брюксел *** и викай Дедо, той да викне и юпитата от неговото управление, може да забереш и Гочето Марков, и си направете едно групово харакири, защото проблемите с енергетиката ги създаде НДСВ и Дедо с 800 празни надежди, няколко важни приватизационни сделки, които обезкървиха държавата!!!Може да минете и през Бояна да заберете великия хидроинженер и анализатора под микроскоп великия Доган ефенди, който ви крепеше, когато ограбвахте държавата!!!Агент Вал Терънс!ЦРУ!
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА З, КОГА???
26
1
 
25
 
! Отговори
тамън преди 6 години
Абе по- важно е че сделката стана.Теменушка няма да остане гладна.В никакъв случай.Всичко е добре планирано.Смела жена лови риба в мътна вода.
25
2
 
11
 
! Отговори
Брюксел преди 6 години
Ало,другарю!знаеш ли,къде е България,къде е Будапеща!Лесно е да си ербап и да даваш акъл от далече!
24
2
 
23
 
! Отговори
Баткото преди 6 години
Плаче ми се за Теменужка....
23
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце, говори се че Гинка е близка с енергийната калинка, но заемът за пазаруването е от Цветелинка!!! Нещо по въпроса? Или Цацата ще ни го разясни?