Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
18
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 6 години
НАП даде отговор - 16 милиарда са откраднати от ДДС , тези пари ще се появят все някъде . ГЕРБ организират това Пиршенство . Ако не бяха Кражбите на ГЕРБ щяхме да сме със Заплати и Пенсии достойни за Швейцария . България е единствената Държава в Света която е приела Закони с който Мафията взима Пари без да е Престъпление - 20% ДДС , 8% Здравна Осигуровка , 5% за Частни Пенсионни Фондове , това е Официално .
72
1
 
31
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
Диагнозата е: Булгарикус Чалгапитекус
71
28
 
5
 
! Отговори
Jddn преди 6 години
Тая психоложка измислена дали пак го приема за примитивизъм и простащина, когато състрзателите от Формула 1 се пръскат с шампанско на почитната стълбичка след голямо състезание? *** спрелата лелка..
70
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че съм прав, когато казвам, че народ два пъти "освобождаван" от руснаци не е за хвалба.
69
2
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Ами когато парите които пръскаш са ОТКРАДНАТИ при това не лично от тебе а баща ти ги е откраднал! Навремето в римската империя е било баш така! Робите бачкат а тия отгоре оргии! Просто е! С откраднати пари дето постоянно и регулярно си идват при тебе, ей така и ти кво да праиш? Требе да ги пръскаш! А какъв по-добър начин да ги пръскаш от това да се напраиш на баш бабаит за 40к евро и да слушаш чалга! Така хем ше си баш бабаита хем ше си и богат КРАДЕЦ бабаит! Ко повече да искаш от живота!?
68
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диагнозата е, че където и да отиде българина колкото и пари да има си остава див балкански селянин. 30 години копаем дъното и със сигурност не са виновни управляващите защото все някой ги избира.
67
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Довечера предстои културно забавление - концерт на Tribulation и Insomnium в Mixtape. ЗА щастие още има културни млади хора, които умеят да се забавляват.
66
8
 
32
 
! Отговори
Естет преди 6 години
То все едно тия, дето бачкат за по 500-600 лева заплата не са същите профани като тоя новобогаташ...И те слушат Шушана, и те са същите първоботни скотове! Докато щракат с мазни пръсти под звуците на ромски ритми, дъщерите им си лягат с роми, които са ги черпили една водка...иначе са големи патриоти всички!Прав е Бойко - лош е материала, много лош!
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които го защитават и оправдават толкова, явно са на неговото ниво и имат подобно или същото поведение.....
64
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истински богатите хора приемат, че натрупаното от тях състояние изисква проявата на задължения и отговорност. Псевдобогатите хора приемат, че състоянието им дава права.Това е разликата. Нашият *** разбира се е от втория тип.
63
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Богата е не оная държава, в която бедните карат автомобил, а онази, в която богатите ползват градски транспорт."
62
1
 
13
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 57Ами крал е тати, добре. Нека да говорим обаче за това, а не как се забавлява и, колко е дал за шампанско. Това ме дразни мен. Как всички са много културни и ако имаха парите щяха да слушат опера и да танцуват валс. Народа е същия селянин като този само дето ги няма парите да блесне. Така, че трябва да се фокусира в/у въпроса "от къде са му парите". И да стигне до извода, че каквото и велико разкритие да направи и спорели във форумите, този ще продължава да си трупа...
61
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо да не си спретне празник?Има пари - какво му пречи!Нали искахте капитализъм - това е капитализъм!Бачкате за 400 лева, докато тоя разлива шампанско за 40000 евро!
60
2
 
9
 
! Отговори
МДА преди 6 години
Както са казали хората Всеки народ си заслужава съдбата и управлението... или по по нашенски нещо от сорта че не е луд онзи дето яде баницата... Ама съм установил че ние си ги харесваме тези неща ако ги нямаше нямаше да има на кой да си пооплюем и щеше да се наложим да разкараме тия дето ни вредят.
59
3
 
19
 
! Отговори
Така е при Тиквите преди 6 години
Българинът е стигнал дъното на Простотията, но продължава да копае.Иска да види дали отдолу няма още едно дъно.
58
1
 
28
 
! Отговори
До Бау преди 6 години
"Имал си, дал си" го е казал Бай ***. Никой тук не завижда! Хората са отвратени от простащината която демонстрира плюс това че парите които разлива са и твои включително. Тук не става въпрос за завист, а за мисълта че това е лицето на България, че това е което сега е на власт, по медиите! Цялата този простотия се излива и е на уважение. Това са крадени пари от мизерстващи хора, и има наглостта да ги разлива публично за удоволствие. Никой умен човек, не би завиждал на такъв ***.
57
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на младежа. Нека видят и западняците, че не всички българи са бедни като църковни мишки. Но за да си богат при Демокрацията, трябва много работа и да инвестираш в себе си, а не само да мрънкаш по форумите и да чакаш да си получиш скромния хонорар за ***.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е и волен да беше между тях и да бяха пели майка юнашка с шампанско и пуричка в рька.
55
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е защо примитивни хора са толкова богати. А отговорът е, защото живеем в примитивна държава. В силна и мощна, правова държава тези ще са дрипльовци.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КривонделСТИГНАХА ЛИ ДЪНОТО ИЛИ МОЖЕ ОЩЕ А ?????????????