Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянията няма националност - виждал съм снимка на руснак да напива прасе с Дом Периньон....Тези от клипа просто освен да тръскат шампанското по шкембе и фланелка за друго не са се сетили....И после се чудете що нормален бизнес не вирее у нас....
92
1
 
22
 
! Отговори
ТИКВО, ДРЕМЕШ ЛИ преди 6 години
Синчетата на твоите авери с държавните поръчки ти сриват имиджа на борец за народа под нулата
91
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да издигнем паметник на "Обществената поръчка"!!Що пари открадна Бойко и подставените "бизнесмени" като този на клипа и баща му БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА.100 хил вева са "пари за семки".Бойко има МИЛИАРДИ в сметки в САЩ!!За това и амекинският посланник му е "Началник".
90
2
 
19
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ преди 6 години
КОНФИСКАЦИЯ, и НАРОДЕН СЪД
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-коментираната статия. Защо ли?????? Простотията винаги продава. Кой както иска да го разбира.
88
6
 
7
 
! Отговори
ДА ВИ Е ЧЕСТИТ преди 6 години
КАПИТАЛИЗЪМЪТ, Скъпи другарки и другари
87
0
 
11
 
! Отговори
Който преди 6 години
пръска луди пари на млади години по пеперуди и пиене, ще дава *** на дърти години за единия хлебец! Народна мъдрост!
86
0
 
19
 
! Отговори
Новата генерация преди 6 години
Аз съм на 23 години. Помня преди време бил съм на 12-13 години се хвърлих с едно пакетче локум по брат ми. Разсипа се пакета и нашите го изхвърлиха. Така ме наказаха , че до ден днешен не ми минава през главата даже и троха да похабя.Пък нашите винаги са били добре материално.
85
1
 
12
 
! Отговори
Ггг преди 6 години
***..
84
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета повечето коментари, разбирам защо до Българският казан в Ада няма дявол ...
83
0
 
12
 
! Отговори
ДО 80 преди 6 години
Да * -Според вас всеки, който има пари, е крадец, така ли?*Това са крадците на ДДС . Който ни взимат по 20 стотинки на всяко левче .
82
0
 
16
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Диагнозата е ,че сме овце и ако не се събудим и премахнем пъдарите, скоро ще изчезнем!
81
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Отлично видео - показва къде отиват парите от винетките. Както и парите на данъкоплатците включително европейски фондове за строеж на пътища. Браво на участниците!!! А НАП и Прокуратурата - КОГА ???
80
3
 
23
 
! Отговори
toto преди 6 години
С две думи : *** комплексари !
79
5
 
9
 
! Отговори
Топчо преди 6 години
Парите може да не са му откраднати, но е въвел в заблуждение работниците, че тази сума заплата им е достатъчна, която пък не е, т.е. имаме случай на пропуснати ползи за работниците и средата в която живеят.
78
1
 
15
 
! Отговори
Евала аграреееее преди 6 години
Това е постъпка австралопитеците, чийто черепи са били с обем 450 700 cm³ .Постпъка, която и най-нисшето и елементарно животно неможе да направи.Няма животно, организиъм биологичен вид, който да пилее блага или ресурс за толкова елементарно лично удоволствие.КРАЯ НА СВЕТА ИДВА.Не е далеч времето в което подобен индивид ще реши да се забавлява не с шампанско а с ядрено оръжие например.
77
2
 
20
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До JddnЗа разлика от това самозабравило се ***, пилотите от F1, са рискували живота си. Постигнали са върхът в кариерата си, плод на усилен труд и рискове. А този неандерталец, демонстрира простотията си, пръскайки парите на тати, откраднати от мизерстващият народ! Лошото е, че мнозина, като теб, оправдават и завиждат, поставяйки се на негово място, вместо да потърсят отговорност от управляващата класа!
76
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, не мога. Състезателите във Формула едно..... Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Пази, боже, сляпо да прогледа.
75
28
 
8
 
! Отговори
до ... преди 6 години
Защо да са откраднати парите му?Вярно, татино синче е, но баща му е изключително креативен бизнесмен, който работи с ум и размах!Няма как да мислиш и играеш на дребно и да си милионер!Според вас всеки, който има пари, е крадец, така ли?Според вас единствения начин да спечелите много пари, е да откраднете?Интересна логика...нищо чудно, че бачкате за 600 лева месечно!
74
2
 
22
 
! Отговори
Шефъ преди 6 години
Скъпи работници ако работите и тази година добре и по-добре, догодина ще си направим две партита в Алпите, така че опичайте си акъла и бачкайте.