Мине се не мине време и пак да се пуши... из кръчми и барове

Хората на Валери Симеонов внасят законопроект за промяната
Обновена: 13 апр 2018 18:29 | 13 апр 2018 18:15,
91
Мине се не мине време и пак да се пуши... из кръчми и барове
Снимка: Pixabay

От НФСБ ще внесат законопроект с предложение за промени в Закона за здравето, с които да отпадне забраната за тютюнопушене в заведенията. Това обяви пред журналисти вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов.

Той уточни, че предстои законопроектът да бъде обсъден с останалите партньори от Обединените патриоти, а след това и с коалиционния партньор ГЕРБ.

Според Симеонов трябва да се възстанови старият режим, т.е. в заведения за хранене да може да се пуши в определени помещения, оборудвани с вентилационна система.

Още по темата

"Законопроектът защитава правата на непушачите, но и дава възможност на пушачите да го правят в съответните места. Не крия, че това го подготвяме за предстоящия туристически сезон. Правим го с твърдата убеденост, че това трябва да стане, защото е полезно за държавата", настоя вицепремиерът.

По думите му в момента забраната за пушене на обществени места масово не се спазва, дори в Народното събрание и други институции.

Аз съм непушач, мразя пушачите, но от друга страна съм представител на бизнеса и съм наясно какви щети нанася тази наредба, която отгоре на всичкото не се и спазва, отсече Симеонов.

Очаквам подкрепа от всички нормални депутати в българския парламент, каза той.

На въпрос как се приема това предложение от Министерството на здравеопазването Симеонов заяви: "Последната ми грижа е какво мисли здравното министерство. Здравното министерство е елемент на изпълнителната власт. Здравното министерство ще изпълнява законите, които са приети от Народното събрание".

Симеонов каза още, че партията му е готова и със законодателни промени, които забраняват оповестяването на хазартни игри и спечелените печалби.

"Имаме два текста, които променяме. Единият е свързан със Закона за хазарта - чл. 10, в който въвеждаме разширение. До момента той беше "забранява се пряката реклама на хазартни игри..." - и "непряката" въвеждаме. Допуска се обявяване само на "наименования на игрите"- това ще го оставим, за да не спасим Спорт ТОТО-то. "Регистрирана търговска марка на организаторите" ще го оставим и ще оставим тегленият на тиражите, за да имат хората възможността да участват в този процес, да са сигурни, че това е прозрачно и няма злоупотреби.

Но премахваме оповестяването на резултатите от игрите и спечелените печалби. Там се води една отвратителна реклама, мащабна, която отнема голяма част от рекламното време на много телевизии, с която фактически на народа му се внушава, че не е нужно да работи, не е нужно да се труди, да се образова и изучава, а е нужно само да търка картончета и това е формулата на успеха в живота", обясни националистът.

По думите му основната причина за искането на промяна в тези закони е деморализирането на нацията.

"Когато малките деца ги възпитаваме в това, че не е нужно да полагат никакви усилия, достатъчно е да си купят за 2 или 3 лв. едно картонче, да спечелят 20-30-500 000 лв. и това се промива и набива от сутрин до вечер, това променя мисленето на хората, променя и ценностната система на нацията. Тук не трябва да правим компромиси. Става въпрос за едни над 230 млн. лева, които се въртят като доходи от определени фирми, от които само половината по закон трябва да се върнат във вид на печалба. Говорим за едни лесни печалби, които рушат ценностната система на нашия съвременник", коментира вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
26
 
! Отговори
бг преди 6 години
Валери и сие + ГЕРБ + всички останали деби ли е време да си ходят!И време е народа вместо да седи и да пише по социалните мрежи да излезе пред парламента и да покаже че трябвая промяна в тази държава.
31
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушенето вреди на вашето здраве, почти колкото вицепремиера ви.
30
8
 
15
 
! Отговори
Нелекар преди 6 години
Тук пък един даже споменава за ползите от никотина, които били избутани в ъгъла. Моля Ви да ми дадете повече инфо, че аз за първи път чувам за ползи от пушенето. Може да успокоява, но това е краткосрочно, дългосрочните вреди са оъдавна известни и многократно надхвърлят полезните. Като са полезни се съберете с Андрей Слабаков и научете децата Ви да пушат, но надалече от тези от нас, които не вярват от ползите.
29
10
 
28
 
! Отговори
БС преди 6 години
Това е абсолютна глупост. Аз съм пушач, но това би било връщане в 20-ти век. Такива примери ли ще дава БГ на света?
28
5
 
39
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Да се отмени и Закона за Движение по Пътищата, че и той масово не се спазва.Да ни се разреши да се бием по кръстовищата, да си разхождаме кучетата без намордник, да си паркираме по тревата, да си строим, където искаме....и още много работи, които така и така и сега се правят. Аз като Ви разправям, че Вие не искате да спазвате правилата, а да важат само за другите, ми бичите минуси.
27
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън никотиновата смрад, не я искаме обратно в заведенията!
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има ли вредни за сервитьори непушачи работещи в заведения за пушачи?
25
6
 
27
 
! Отговори
проста работа преди 6 години
Правиш заведения за пушачи,и такива за непушачи!И кой къде иска там да ходи!
24
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов, на всички ни е ясно вече за чий х*й си във властта - ДА СИ ПРОКАРАШ ЗАКОНИТЕ ЗА ХОТЕЛИТЕ ...ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, ДА СЕ ПУШИ, ЛИФТОВЕ ИЗ ПЛАНИНИТЕ, СЕЧ НА ГОРИ, ЗАСТРОЯВАНЕ НА ПЛАЖОВЕ И ДЮНИ И Т.Н.патреотете ше има да чакате глас на изборите, ама нЕма да дойде!
23
4
 
15
 
! Отговори
а ве,чиляк преди 6 години
До МнениеКакво против старите крушки имаш,ако не е тайна!?Че даянат по година-две,че и повече, и струват стотинки ли?Щото новите с джендърската светлина гърмят за два месеца,и струват майка си и баща си?
22
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно. Само в България ли има туризъм? Нима в Австрия, Германия, Англия туризъм няма. Там пушенето е забранено и никой не говори за отмяна. Г-н Симеонов да вземе да свърши нещо по-полезно и да предложи как да се увеличат чуждестранните инвестиции вместо да ни занимава със неща от миналото. Това с нищо няма да промени доходите на обикновения българин.
21
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно от малкото хубави неща направено от режима в бг и сега тоя неонацист иска да го премахне?! Малко му е че покровителства корупцията иска още
20
2
 
21
 
! Отговори
Винкел ОЛИГОФРЕН преди 6 години
Винкел : Аз съм непушач..мразя пушачите !? Аз също съм непушач и не мразя никого.Що за *** трябва да си да прокарваш подобни тези.? Ходи и отваря тоалетни,после мери шума по дискотеките,занимава се личностно с няколко хотела на Слънчака,ходи да прокарва лобистки закони за Цеко Минев и останалата олигархия да изсича вековните гори на ПИРИН,подписва закони за робовладелците да се внасят чужденци за работа с цел ПОДДЪРЖАНЕ Мизерното ниско ниво на заплащане и да не можем да отлепим дъното
19
7
 
17
 
! Отговори
Деградация преди 6 години
Премахването на този закон показва моралната и обществена деградация на пленената държава
18
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До единКомините и колите не ти ли пречат?Точно пушачите са ти най- омразни. Заведенията са заведения, не са библиотеки или читални.Апропо- как си с алкохола? Обикновено, злоупотребяващите с алкохол, са най- върлите противници на пушачите.Започне ли някой да ми говори против пушачите, 100% е любител на чашката.
17
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко заведения фалираха, когато въведоха забраната, не е истина просто!Колко хора останаха безработни...Имам много познати, които не пушат вкъщи и сутрин преди работа минаваха през някое кафене, изпиваха по 1 кафе с цигара и отиваха на работа. Други не пушат на раб. си място, но през обедната почивка изпиваха по кафе или др. топла напитка в близкото заведение с цигара... За ресторантите, дискотеките и пр. няма да пиша. Даже кварталното барче пусна кепенците заради забраната.
16
3
 
14
 
! Отговори
Притеснен преди 6 години
Ами Европейския съюз, ами европейските норми, аууууур, какво ще кажат нашите партньори.......
15
21
 
29
 
! Отговори
един преди 6 години
Тази смрад наречена пушене е страшно отвратителен навик. Навън по улицата постоянно намирисвам цигарен дим, все някой пуши пред мен на тротоара и трябва да го задминавам на 5-та. Не може за да са добре наркоманите да страдат всички. Пушете си и си димете, стойте си над комините и дишайте, палете си люцерна у вас и дишайте , но у вас ! Аз не искам да ме тровите, както и аз не ви тровя.
14
3
 
29
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Позор е личност като Вал Сим да бъде зам. министър председател. Питам - защо в народното събрание не се спазва закона ? От кой кър докарахте т.н. народни избранници ?
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам ... тука скатан в юргана един Bitcoin... давам го на ВАлерката ... ама ако ми. Напрай един два кавала... да не са биим...