Жертвите на "Тракия": Учителката Станислава, Юмер, 16-годишната Мила

46-годишният мъж пътувал към летището с билет за Франция
Обновена: 14 апр 2018 17:06 | 14 апр 2018 16:13,
47
Жертвите на "Тракия": Учителката Станислава, Юмер, 16-годишната Мила
Снимка: архив "Булфото"

31-годишна начална учителка от Сливен, 16-годишно момиче и мъж от Руен, тръгнал на гурбет във Франция са сред жертвите на тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия".

Шест души загинаха в тежкия пътен инцидент вчера. Заради трагедията в България днес е ден на национален траур.

31-годишната Станислава Петкова е начална учителка в основно училище "Елисавета Багряна". Че тя е сред жертвите на "Тракия" потвърдиха от Регионалното управление на образованието, съобщи "Фокус".

Станислава е майка на момиче в четвърти клас, което отглеждала сама след развод. Тя е пътувала с още двама нейни колеги от Сливен за обучение в столицата, което щяло да са състои събота и неделя.

Още по темата

От Община Сливен съобщиха, че имат готовност да окажат помощ на семейството на Станислава и на пострадалите сливенски граждани, пътували в същия автобус. Телефонът, на който могат да позвънят е 0885 707 540.

Сред жертвите е и Юмер Юмер.

Смъртта на 46-годишния мъж все още не е потвърдена официално, но по неофициални канали близките му научили късно снощи, че той е сред загиналите, пише "24 часа".

Кметът на община Руен Исмаил Осман разказа, че цял ден вчера се опитвал да получи информация дали има загинали и ранени от руенските села. Накрая неофициално разбрал, че именно Юмер е загиналият мъж.

И други две жени от Руенско са ранени в смъртоносната катастрофа. Едната жена е от село Вресово и е настанена в болница, а другата е от село Заимчево и е по-леко пострадала.

Семейството на Юмер от село Вишна е в шок, от Франция се чака днес да пристигне брат му. Двамата с Юмер работели доста време във Франция, но малко преди Коледа Юмер си дошъл при семейството в България.

Той е женен, има голяма дъщеря и син ученик, казаха негови съселяни.

След като останал няколко месеца във Вишна Юмер решил отново да си пробва късмета във Франция и си купил самолетен билет, за да отиде при брат си. Затова на 13 април хванал автобус за София от Айтос.

От Айтос се качили и двете ранени жени от Руенско. Пътниците от града били общо осем.

Други двама се качили в Карнобат. От Бургас автобусът на Юнион Ивкони тръгнал само със седем пътника.

"Цялото село скърби за Юмер, той беше много честен човек. Работеше дълго време като строител във Франция. Излязъл е от къщи в 6,30 ч. сутринта на 13 април, качил се е в автобуса от Айтос. Имаше билет за Франция  - точно на черния петък! Не успя да пристигне. Всички сме в  шок", сподели още кметът Исмаил.

Той съобщи, че се очаква днес тялото на Юмер да бъде освободено  и близките му да го приберат в родното село. Ако това стане, погребението ще бъде в неделя, каза кметът на Вишна.

Сред жертвите е и 16-годишната Мила от Стара Загора, научи "24 часа".

Загинали са и Антоанета, на 49 г., която живее в Габрово, както и 43-годишната Виолета от Стара Загора.

Една от жертвите все още не е идентифицирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
38
 
! Отговори
До аман от патици преди 6 години
Друже, личи си, че не сте случили нито на родители, нито на добра начална учителка - ако бяхте имали повечко късмет, сега нямаше да вилнеете като тотален про.стак в темата. Поне малко възпитание щяхте да получите...
20
42
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юмер Юмер, Юмер Юмер, Юмер Юмер ... Национален герой на с. Вишна. А, стига, бе!
19
1
 
61
 
! Отговори
Хора.. преди 6 години
...покажете малко уважение пред смъртта, какви са тези злостни приказки за починалата учителка, за Юмер. Бог да прости душите на починалите !
18
61
 
8
 
! Отговори
аман от патици преди 6 години
Който познава поне една нормална учителка да даде минус. Аз поне не познавам, все са хахави и с кокоши мозък
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей *** #18. Ти знаеш ли какво е начална учителка. И ти си минал между капките, май.
16
123
 
8
 
! Отговори
Рев за учителката преди 6 години
Пишете за даскалката все едно е някаква титла "учителка". А истината е, че най-тъ.пичките стават учителки, после пускат разни неграмотници да завършат основно/средно, че да изкарат книжки и веднъж неграмотникът седнал зад волана причинява сума ти инциденти. Тази даскалка от Сливен на колко де.б.ила е подарила оценките? Точно за Станиславка ми е все тая, че вече я няма
15
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше повече информация и за останалите - тя щеше да бъде съобщена. Журналистите са хора като всички - има и добри, и не толкова... Бъдете малко по-смирени пред паметта на загиналите.
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви броят по колко думи са писали за всеки един? Пишат най-много за Юмер , именно защото от селото не са сигурни и са разпитвали където се сетят..
13
2
 
24
 
! Отговори
az преди 6 години
прав е номер 1. не е редно да се делят хората в такъв момент
12
13
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Когато ти си отидеш от този свят, за теб ще кажат ще останат ли толкова положителни мнения, колкото за Юмер Юмер?Хубавите хора не зависят от религията, а аз предполагам, че просто журналистите не са научили толкова много за другите жертви- не мога да си представя, какво ли е на семействата им.
11
7
 
14
 
! Отговори
Кик преди 6 години
Всписващите Днес.бг , бъдете коректни : или информация за всички потърпевши , или за никого.
10
8
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Ти нямаш праео да скърбиш за никого от починашите като по твои думи *** с ниска куштура твоите разсъждения са характерни за един слабоумен пълна с злоба душичка
9
7
 
19
 
! Отговори
Неа преди 6 години
А шофьорката пуснаха ли я вече да си намали радиото ?
8
2
 
13
 
! Отговори
Lan преди 6 години
9Това е оправдано само ако има неразпозанти жертви. Иначе е редно материалът да съдържа равностойна информация за всички.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Lan - Вярно е това, че има подробности само за някои от жертвите. Може би няма повече данни за другите. Иначе "журналистите"щяха да ни информират. Те нали само сензации и трагедии търсят!
6
6
 
33
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Грозно впечателние прави как част от жертвите са споменати ей така за фон, а основната статия е за едни човек! Всяка смърт е трагедия и не е редно да се пише по такъв начин.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другите сайтове писаха,4е 20 са приели за ле4ение и 10 са по4иналите от катастрофата с автобуса.
4
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Станислава е майка на момиче в четвърти клас, което отглеждала сама след развод. Тя е пътувала с още двама нейни колеги от Сливен за обучение в столицата, което щяло да са състои събота и неделя."Дайте данни за осиротялото дете. Обществото трябва да знае дали може да му помогне по някакъв начин.
3
2
 
27
 
! Отговори
милена преди 6 години
До някойМайката с детето и приятелят и са загинали в друга катастрофа преди няколко дни , също на магистрала Тракия.
2
21
 
5
 
! Отговори
някой преди 6 години
Интересно - във всички медии се съобщава за 6 загинали.В тази статия са изброени имената на 5 загинали.В статия от вчера се съобщава за още три жертви - майка с детето й и приятелят й, т.е. има още трима загинали.Или 5 +3 = 6 ???????????????? или са 8?Не мога да броя и събирам до осем или....някой си пише едни произволни цифри.