Държавата ще бори хулиганите с повече камери и претърсвания

Сегашната форма за борба не е много ефикасна, отчете Кралев
Обновена: 20 апр 2018 21:38 | 20 апр 2018 19:21, Красимир Ангелов
12
Държавата ще бори хулиганите с повече камери и претърсвания
Снимка: БТА

Повече камери и полиция по стадионите, както и щателни претърсвания – това готвят органите на реда за борба с футболните хулигани след тежкия инцидент по време на дербито между Левски и ЦСКА, при който тежка пострада полицайка.

Още по темата
Всъщност, мерките не са съвсем нови, защото и сега на всички стадиони има видеонаблюдение. Агитките също се претърсват преди влизането на стадиона.

Всички по стадионите ще бъдат наблюдавани, ще монтираме допълнителни камери, закани се  вътрешните работи Валентин Радев на брифинг след срещата между институциите на националния стадион "Васил Левски".

МВР шефът отчете, че по време на срещата са били набелязани краткосрочни и дългосрочни мерки. По думите му освен допълнително видеонаблюдение, феновете, посещаващи спортни мероприятия, ще бъдат подлагани на още по щателно претърсване, за да не се допуска вкарването на забранени предмети в стадионите.

Дългосрочните решения дойдоха от спортния министър Красен Кралев, който предложи промени в законите.

"От години българският спорт става заложник на една шепа хулигани. Голяма част от тях са с криминално досие и те тероризират и фенове, и зрители, и съдии и треньори. Всички.", посочи Кралев, цитиран от "Фокус". Затова по думите му трябва да бъде засилена персоналната отговорност на тези лица.

"Всички сме обединени около идеята, че досегашната форма за борба с тези уродливи явления не е много ефективна. Смятаме, че основният пропуск е, че законът се концентрира върху санкции на клубовете. Оттук нататък, всички дългосрочни промени, които ще правим, ще изповядват философията за засилване на личната отговорност", подчерта министър Кралев.

По думите му друго изискване е за нова наредба за сигурността по спортните обекти. "Ще изискваме от всички клубове да бъдат поставени камери. Като имат пари да дават по 20 000 лв месечна заплата за футболисти, ще имат и 20 000 лв за камери", посочи Кралев.

Той допълни, че е обсъждане и вариант за поименна продажба на билети, за да се знае самоличността на всеки футболен фен, който влиза на стадиона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
nnnishto niama da bori I prebori darjavata !!!...za futbulno huliganstvo sad barza protsedura I zatvor !!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Black band преди 6 години
Piratski prevrazki...kak idealno pasvat na buladmin :-) kakto piratskite bayraci s cherepi...:-)
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казано на медицински език, тези *** са си самодостатъчни. Някой от тях не си е свършил работата, внесена е бомба на стадиона, ранен е служител, който би трябвало да е обучен, че при определени обстоятелства, не трябва да се стои близо до прозорци и витрини, но тя надничала заради едните извънредни, докато чака пенсията на младини. Шефа им пък се прави на пират, от колата слиза с превръзка на дясното око, а на пресконференцията е на лявото. По Великден святка на хората, че не му правят пътн
5
0
 
5
 
! Отговори
681 преди 6 години
Тия на снимката в какво играят?
4
0
 
1
 
! Отговори
77 преди 6 години
Само питам: МВР министъра Вальо Радев кум ли е на строителя Ваклин?
3
0
 
4
 
! Отговори
Съвсем случаен преди 6 години
Пак циркове. Вместо да се правят на еднооки пирати де гласуват един закон за забрана на фойерверки, пушеци и бомбички. Забрана и на качулки, маски и кърпи по лицата. Много е лесно, но трябва да се хванеш в ръце и да действаш. Всяко увредено имущество на стадиона да се заплаща в петорен размер от извършителя. За съжаление, обаче това няма да се случи, защото тези са само консуматори на държавната хранилка.
2
0
 
5
 
! Отговори
трябва преди 6 години
използването на приспособления от типа фойерверк, за създаване гърмежи от неупълномощени физически лица, да се обяви за терористичен акт и да се забрани строго!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата може да иде при Шмейзер ли беше оная да ги върже със свински опашки вместо да си връзват окото като пирати. Тиквата не може да направи нищо, защото го е страх, че футболните фенове после няма да гласуват за него. Навсякъде по света щяха да глобят клубовете със милиони а тука си връзват окото, тaпaнари.