Задават ли се драконовски мерки срещу футболните хулигани?

МВР предлага: На стадиона с лична карта
20 апр 2018 12:00, Петя Славова
54

Състоянието на 24-годишната полицайка, която пострада тежко от хвърлена бомбичка по време на Вечното дерби, се стабилизира. След двучасова операция на лекарите в ИСУЛ стана ясно, че зрението ѝ ще бъде запазено.

А през изминалия ден с официална позиция излезе ръководството на "Левски", което осъди случилото се по време на футболния двубой "Левски" - ЦСКА.

Още по темата

"В тази ситуация и гражданите, и органите на реда са невинни. В никакъв случай не искам да слагам под общ знаменател всички футболни фенове, тъй като подобни действия се извършват от едни малки фракции, които за съжаление у нас са подценени", коментира в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По думите му проблемът идва от прекалено либералната правораздавателната система, а на футболното хулиганство трябва да се обърне по-голямо внимание.

Полицията издирва мъж - нисък на ръст, с татуировка на глезена. След мача в сряда бяха задържани над 40 човека в различни районни управления в столицата. С позиция за искане за незабавни мерки излязоха и от синдикалната федерация на МВР. Те настояват за по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и неуважително отношение спрямо органите на реда.

"Помним какви грозни сцени се разиграваха по стадионите на други европейски държави преди години. След като бяха предприети съответните мерки обаче, хората днес ходят там за да се забавляват, водят децата си и са доволни. Нещо, което в България не се случва", подчерта футболният треньор Велислав Вуцов.

Пред Bulgaria ON AIR спортният журналист Едуард Папазян пък посочи, че футболът трябва да принадлежи не на феновете, не на агитките, а на зрителите - на хората, които отиват да гледат мача, а не само и единствено да подкрепят отбора, при това, по думите му, с доста съмнителни методи.

"България е единствената държава в Европа, а може би и в света, която за 60 години не е построила нито един чисто нов стадион. Освен това е необходимо законите да се спазват, системата трябва така да работи, че тези, които си позволяват волности, да си получат съответното наказание и да не ги повтарят", допълни Папазян.

На стадионите вече да се влиза само срещу лична карта. Това предлага Министерството на вътрешните работи (МВР) след инцидента, белязал Вечното дерби между ЦСКА и Левски, завършило 2:2.

Всичко за инцидента четете в Gol.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
7
 
! Отговори
Ultras Minyor преди 5 години
А иначе говедата пак се разминаха. Нас на времето ни наказваха с по три мача
50
1
 
7
 
! Отговори
Ultras Minyor преди 5 години
Нема по голема тръпка от това да отидеш на мач и да стане некой сакатлък. Всеки, които е бил в агитките го знае това.
49
1
 
2
 
! Отговори
ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ преди 5 години
КАКВИ ДРАКОНОВИ МЕРКИ БЕ БРАТЕ. ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА ДИСЦИП. КОМИСИЯТА КЪМ БФС- 1 МАЧ БЕЗ ПУБЛИКА,ЗАЩОТО НЯМА СЕРИОЗНО УВРЕЖДАНЕ НА ЗДРАВЕТО. АМИ ДА -ЩОМ Е ЗА ЛЕВСКИ ИЛИ ЦСКА/БЕЗ РАЗЛИКА/ , ДОРИ И УБИТ ДА ИМА - ВСЕ ТАЯ. Е КАК ДА ИМ ВЯРВАШ.... ДРАКОНОВИ МЕРКИ- АМА ДРУГ ПЪТ . ПЛЮЯ НА МУТРИТЕ ОТ БФС.. И НЕ САМО . *** КОРУМПИРАНИ. ПЪЛЕН ЦИНИЗЪМ.
48
1
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Както всичко останало и тук опира до законите с многото вратички или пълната безнаказаност!!!Борбата с вятърните мелници продължава с пълна сила,успех.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всичките ми познати, двамата най големи пропадняка станаха полицай, единия живя с тяхните на джобни до 24г, пушеше джойнт всеки ден и го взеха полицай с връзки на 25г. Другият беше й той наркоман ( по едно време пушеше хероин ) и естествено и той стана полицай.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
видяхме какви драконови мерки вземат за този брутален атентат един мач наказание без публика слави е прав че НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА уууууууууу
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драконите са митични същества, както и митични ще бъдат "драконовските мерки"... Важното е да се правим, че мислим...
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
един познат стана на 45, шефче, химик, сериозна заплата, деца има, но продължава да ходи по мачове да се бие, стане ли петък, напива се като животно, мята бирени бутилки по патрулките, драйфа по спирките, става меле в дискотека - пръв скача.. дойде ли понеделник, пак бялата ризка, и с колата в офиса....ей такива не ги разбирам, неизживяно тийнеджърство ли, психо-проблеми ли какво ....
43
2
 
6
 
! Отговори
Смешници преди 5 години
Току що БФС "наказа" отбора на властта с ч(един) мач без публика, вместо с 3 както пише в Дисциплинарният правилник на тази свръх-корумпирана организация.Въпросното псевдо-наказание ще бъде изтърпяно в мачът без никакво значение на отбора на властта срещу Верея.
42
2
 
8
 
! Отговори
ист преди 5 години
Полицията още не е установила кой хвърли бомбичката. Не го предават феновете. Те са съучастници.Има изход - бомбичката е хвърлена от сектора на Левски. Отборът на Левски да играе домакинските си мачове на празни трибуни, докато феновете не кажат кой е извършил престъплението. След първият мач на празни трибуни, доходите на отбора падат, отборът губи и ще посочат извършителя. ОФИЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ.
41
1
 
9
 
! Отговори
Webley revolver преди 5 години
Има си лесно решение. Всичките обществени отпадъци, познати като ултраси и хулигани, да бъдат вкарани в регистър, особено тия, дето са и дилъри, освен обикновени ***, и да ги пратят в трудови лагери. Там да чукат павета до края на дните си, щото от такива *** човек не може да се получи. Безвъзмезден труд в полза на обществото до последен дъх. Или да ги пускат след 20 години при определен изработен тонаж и поведение.
40
1
 
0
 
! Отговори
По-по-най преди 5 години
А бе имах един познат, ходехме заедно на мчаове, прякорът му беше "Играта", защото се "наиграваше" с амфет преди всеки по-голям мач. По едно време изчезна и престана да идва с нас по стадионите. След година някъде, го видяхме с пагон, палка, каска и щит на пистата пред трибуните и го скъсахме цял мач от бъзици. Та, докато и МВР не почнат професионално да си гледат подбор и задължения, ще се дебнат с хулиганите като котка и мишка!!!
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах в кое Районно Управление е избухнала бомбичка и събудила полицая.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо от МВР да погледнат в собствената си паничка. Как се е озовала бомбичката вътре е въпросът? Кой не си е свършил работата? Аз ли или МВР? Иначе да, драконовски мерки трябват, защото ако там имаше малко дете, сега някой за погребение трябваше да се подготвя...
37
2
 
4
 
! Отговори
65 преди 5 години
А драконовски мерки срещу напушени полицаи, и такива дето спират красиви млади жени за проверка ,без да се легитимират .Просто така,щото им е кеф.А бе и те са си еб али мамата.Половината от млафите полицси да ,,хванати навреме от родителското тяло,че са хулигани.И са ги направили униформени хулигани.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съю харесвам футбол и 90% от причините са тези *** ... Когато бяха на футболен мач (веднъж) то всякакви съмнения в теорията на еволюцията се изпариха, зшаотл видях липсващите връзки, между човека и животното.
35
2
 
3
 
! Отговори
65 преди 5 години
А драконовски мерки срещу напушени полицаи, и такива дето спират красиви млади жени за проверка ,без да се легитимират .Просто така,щото им е кеф.А бе и те са си еб али мамата.Половината от млафите полицси да ,,хванати навреме от родителското тяло,че са хулигани.И са ги направили униформени хулигани.
34
1
 
17
 
! Отговори
1111 преди 5 години
България и Драконовски мерки. Ха ха ха ха. Това виц ли е или какво.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RFID чип за всички футболни хулигани. Това е решението.И огради с високо напрежение.
32
1
 
13
 
! Отговори
Охрана преди 5 години
Ако си бяха свършили дожре работата- нямаше да допуснат някой с бомбички да влиза на стадиона. А сега след дъжд качулка......