Може ли КЕВР да спре продажбата на ЧЕЗ? Решават юристи!

Описват в подзаконов акт в кои случаи регулаторът ще прекратява сделки
12
Може ли КЕВР да спре продажбата на ЧЕЗ? Решават юристи!
Снимка: архив, БулФото

Юристи тепърва ще решават дали КЕВР може да спре продажбата на активите на ЧЕЗ на "Инерком", след като депутатите дадоха правомощие на регулатора да одобрява продажбата на части от електроразпределителни дружества.

Още по темата

Шефът на енергийната комисия Делян Добрев обаче смята, че текстът в Закона за енергетиката, с който се разширяват правата на Комисията, няма отношение съм тази сделка.

"Дали договорът може да бъде прекратен, трябва да кажат юристите, защото той е сключен през януари, но трябва да бъде направено плащането, мисля, че и те не са убедени, че може да бъде спрян", коментира той.

Добрев допълни, че в закона не са посочени изчерпателно случаите, при които КЕВР може да прекрати дадена сделка, а това ще бъде направено в подзаконов нормативен акт.

Той увери, че новото правомощие не е прецедент в законодателството ни, защото и други подобни на КЕВР институции имат право да се намесват в сделки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Попитали радиое Ереван: Може ли КЕВР да спре сделката на ЧЕЗ ? След извесно време радиото отговорило: няма как, защото сделката на ЧЕЗ е ЧЕСтна !
11
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Ей такива манипулирани мозъци като теб, избират Боко и сие.Ти наясно ли си, че ЧЕЗ взима само 4% от цената на тока, която плащат потребителите.Защо не попиташ къде отиват останалите 96%.Ще ти кажа - в мафиотски фирми, но наши си, като на Гинка.Само че това е тема табу за медиите, особено за Прасешките.
10
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До да я.. Не е ЧЕЗ, ами Гинко и Боко че трябва да си получат милиончетата.
9
1
 
2
 
! Отговори
да я.. преди 5 години
да я продадат най-после, че то чез май иска 50% увеличение на тока - да се махат
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЕВР не могат нищо и ще ги разпуснат. ЧЕЗ съдят бг за 1 милиарда евро от действията на КЕВР.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като Сделката с протежето му Гинка се разсмърдя много, Тиквата отново се обърна на 180 градуса и сега ще опита Вариант 2 да си купи ЧЕЗ през Държавата.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стряскаща е какофонията откъм Герб:1. Борисов иска оставката на Теменужка, след два дена вече не я иска;2. Делян Добрев е много изненадан, че фирмата на Гинка с никаквия капацитет купува ЧЕЗ, а чехите обявиха отпреди години, че ще продават. Председателят на енергийната парламентарна комисия е изненадан...;3. Продължава нищичко да не се коментира заведеното от ЧЕЗ срещу България арбитражно дело за 1 млрд. лв. Продажбата не спира делото..
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете чешките сайтове - зад Гинка Върбакова и кухата й фирма ИНЕРКОМ, стоят лично премиерът на България Бойко Борисов, любовницата му Цветелина Бориславова и семейният им приятел Делян Пеевски.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе стига глупости, мирише яко на далавера, оШфорки и Буда номера. Не вярвам, че 3 милиона абоната ще допу
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали ЧЕЗ бяха лоши и ви крадяха бе. Сега що не искате да ги гоните.Нали Гинка е българка, родолюбка. Що не я искате.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой се крие зад Гинка? Въпрос за "Стани богат". КОЙ се крие зад Гинка. Някой местен стар познат, на когото банките в БГ имат огромно доверие.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората, които фалираха КТБ, стоят зад сделката с ЧЕЗАко случайно някой не знае имената им :1. Бойко Методиев Борисов2. Делян Славчев Пеевски3. Цветелина Бориславова Карагьозова4. Сотир Стефанов Цацаров