Мъже се качиха на токчета като протест срещу насилието

"Извърви километър в нейните обувки" се проведе за шести път
Обновена: 19 май 2018 21:44 | 19 май 2018 17:10, Камелия Цветанова
77

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Десетки се включиха в инициативата "Извърви километър в нейните обувки" днес пред НДК.

За да обърнат внимание върху проблема с домашното насилие и своята съпричастност с пострадалите жени, мъже влязоха в обувки на токчета.

Тази година проявата в България е за 6-ти пореден път, обясни Радостина Георгиева от Български хелзински комитет.

"Днес ще се съберем заедно за да поискаме от държавата по-сериозен ангажимент - да отдели повече средства за финансирането на проекти, осигуряващи защита", допълни тя.

Преди дни стана ясно, че само в рамките на 2017 г. районните съдилища в страната са издали 2432 заповеди за защита на пострадали лица от домашно насилие.

На фона на това на територията на страната има едва 5 кризисни центъра за възрастни с общ капацитет от 54 легла, където засегнатите от домашно насилие или трафик хора могат да получат временно настаняване, психологическо и правно консултиране. Това означава, че тази услуга е налична за 1 на всеки 50 пострадали лица.

През 2018 г. държавата е отделила едва 450 000 лв. за финансиране на проекти, осигуряващи защита, възстановяване и реинтеграция на пострадалите от домашно насилие, както и социално, психологическо и правно консултиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Увеличиха се продажбите в магазина ми след, като го заредих с мъжки прашки.Сега мъжете си пазаруват и то редовно. Даже искат и нови модели.
14
8
 
27
 
! Отговори
Е това е преди 5 години
Преди няколко дни беше разпространена новина, че момчета, абитуренти от софийска математическа гимназия, отишли на завършването си вместо с костюми, с рокли! Сега пък тези с токчета! Нещо и тук като на запад мъжете и момчетата взеха да изперкват ми се струва!
13
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм , че тези на снимката мечтаят постоянно да носят токчета и червило....
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Някъде прочетох, че в Средния и Далечния Изток не се епилират, защото окосмяването се считало за знак, че човекът е в полова зрялост. Дори жените не си епилирали краката.
11
12
 
16
 
! Отговори
Един стар виц преди 5 години
Свръхбогат човек бил решил да опита от всичко на този свят.Донякъде успял, но така и не разбрал какво значи да раждаш. Обърнал се към един лекар и го попитал може ли да му помогне да почувства и това.Докторът му зашил а.ну.са, после му дал двойна доза разхлабително и го заключил в една стая. Обещал му, че на следващата сутрин вече ще бъде наясно що е това родилни мъки.Та, въпросните господа нека да приложат този метод, та да почувстват поне за няколко часа що е това да си жена.
10
6
 
25
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Или просто си търсят повод да поносят женски обувки на токчета.
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8 Женските роли в театъра понякога се играят от мъже. Така, че с какво тези мъже да са по-различни от мъжете обявили се срещу насилието.
8
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозно е да са с космати крака и токчета.Нямам нищо против един мъж да се облече, като жена било за някаква кауза или на Хелоуин, но поне да се постарае да се епилира.Ако ние жените се покажем космати вие мъжете ще се възмутите.
7
7
 
21
 
! Отговори
Ужс! преди 5 години
Космати крака на токчета.
6
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не си забучат по едно перо от паун в ***, за още по-голем протест? *** работа, на токчета??? Да си бяха сложили червило и руж. Изперка мъжкото съсловие нещо. Преиграва се с това насилие и то много!!
5
3
 
28
 
! Отговори
Антиджендър преди 5 години
Хм, същите лозунги като от митингите в подкрепа на ИК. Протестърите и те май са същите?
4
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка жена си заслужава по един шамар от време на време. Иначе си правят квото си искат и ти се качват на главата. Айде нема нужда.
3
6
 
40
 
! Отговори
Capital преди 5 години
Мене пък жена ми ме насилва!Не се шегувам!Психически, финансово, сексуално ...
2
5
 
36
 
! Отговори
Българин преди 5 години
. Хелзинският комитет е организация, която увеличава разврата в обществото и бавно го унищожава и трябва да бъде закрит !!!
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо на токчета?