Марешки vs. Каракачанов заради трагедията в Крумово

"Няколко български екипажа са си играли на руска рулетка"
13 юни 2018 13:00,
40
Марешки vs. Каракачанов заради трагедията в Крумово
Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отново скочи на военния министър Красимир Каракачанов и поиска оставката му. Той настоя, че вицепремиерът трябва да понесе политическа отговорност за смъртта на двамата военни пилоти при инцидента с разбилия се хеликоптер.

Още по темата

По думите му политическото ръководство на Министерството на отбраната е отговорно за трагедията, тъй като не е осигурило средства за обучението на пилотите.

"Тези, които не са осигурили средства за обучение на българските пилоти, са ги пратили на сигурна смърт. Кой носи отговорност, ако не политическото ръководство на Министерството на отбраната? В този ден няколко български екипажа са играли на руска рулетка, 4 екипажа са се сменяли на този хеликоптер и останалите 3 се кръстят, че не се е случило на тях", каза Марешки.

Той заплаши и че ще сезира Прокуратурата за бездействие или несвършена работа във връзка с инцидента в авиобаза "Крумово".

Лидерът на "Воля" отново подхвана и темата с одобрените средства за модернизацията на армията и настоя, че това е "грабеж, обричащ българите на бедност".

Според него щом ще се дадат милиарди за нови самолети, съвсем няма да има средства за военните и обучението им.

"Няма как Каракачанов да се оправдава, че не е имало пари за 180 часа да летят, а намират 6 млрд. за самолети. Отдавна този човек трябваше да е излязъл от министерството", заключи Марешки.

По повод готвения от левицата вот на недоверие към правителството по тема "Сигурност", лидерът на "Воля" каза, че партията му няма да го подкрепи, тъй като е безсмислен и няма нужда от нови парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Доста шизофренно поведение от Марешки. Започва с обвинения, че не са давали пари за дейности в армията и завършва с обвинения, че искат да дават пари за армията? Приказва колкото да прави вятър.
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв ремонт е извършен на този хеликоптер, след като само след 3 летателни часа се къса опашният винт? Ето тука е основният проблем и не е допустимо след основен ремонт тази машина така да падне! Вторият проблем е със средствата и липсата на подготовка на пилотите. Защо превръщат пилотите в камикадзета?
10
4
 
5
 
! Отговори
Aksakivo преди 5 години
Ami, za tragediite s udavnicite v turisticheskite bg zoni, ostavkata na Angelkova li ste iska Vesko?
9
3
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Утре не дай си боже , ако падне някой самолет , да не каже що не сте купили самолети.Щото и Миг-овете са на същия хал!
8
10
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Прав е другаря Магарешки, да се опитваш да пилотираш рушки хеликоптер, проектиран в началото на 60-те години в "Московски вертолетен завод", си е направо игра на руска рулетка ... !!!
7
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас времената са такива,че всеки истеричен русофилистик може да повреди перката на хеликоптера,като й разхлаби гайките и после поиска оставката на всеки,който не е приятен на неговия Кремълски султан.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gerb da is4esvat suderov poboinika da se lekva v moskva palen isterik kapka da go opravi predatela podmas.na gerb
5
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво значение има дали харесвате Марешки или не?Ако помогне дебелака да възира го подкрепям в тази кауза !!!
4
2
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Това го знаем отдавна. Иначе Идраел са майстори за модернизиране на съществуващи вече танкове и самолети.
3
8
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Марешки е шизофреник.Дайте му от неговите хапчета че съвсем изпушиДо вчера Никакви пари за армиятаДнесНе сте дали пари за армиятаКуку-руку фафла чудна
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** НА ВСИЧКИТЕ!
1
6
 
29
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Аз пък да му кажа - вън от парламента Марешки, че ужким щеше да разбиваш картели за бензин, а сега цените ти еднакви с другите....аре марш