"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП

Премиерът е приел оставката на зам.-министъра на социалната политика
Обновена: 20 юни 2018 09:49 | 20 юни 2018 09:48,
87
"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП
Снимка: Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк, съобщи правителствената информационна служба.

Посещението на зам.-министърката предизвика сериозен обществен отзвук на фона на продължаващия протест на майките с увреждания: "Системата ни убива".

Още по темата

"Гавра е зам.-социалният министър Росица Димитрова да отиде в Ню Йорк и да казва, че ние хората с увреждания, сме интегрирани и всичко е наред. Нека тя да дойде и да ми обясни как съм интегрирана. Ще й дам количката си да изживее един мой ден. Дори ще й дам колата си да й е по-удобно", коментира майка.

Родителите на деца с увреждания са възмутени, че Димитрова е летяла до Ню Йорк с билет за 8300 лв.

Вчера зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова заяви, че не може да отговаря за билета, защото не смята, че "това е най-важното в момента". Според нея най-важното е, че "изпълняваме правителствената програма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е-тая сигурно е помагала на страдащите аржентински дечица.
72
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Зорница Русинова, другият зам министър - ноември 2017 пътува до Аржентина в бизнес класа за 15000 лв. Ще си подаде ли и тя оставката????
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и от нас да бъде на мястото на така наречена "калинка" с такъв бащина като Боко съдбата му нямаше да е по различна. Така че, всеки да си направи извода
70
0
 
3
 
! Отговори
партиец от БСП преди 5 години
Можеха да отидат с влак.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На радвайте са,като пренощува Баце като нищо маже да върне оставката!При него всичко е предпоследно.
68
1
 
8
 
! Отговори
Един преди 5 години
За един билет - оставка, а кога Бистрeшките Тигърчета пътуваха с държавния самолет оставки нямаше. Бeм тоя двоен стандарт!
67
0
 
4
 
! Отговори
един преди 5 години
Даааа, това е от министерския тиквонаж на Тиквоний. Грабители , разхитители.
66
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 5 години
Двете мезмозъчни кифли се снимали за Фейса... и сами си евали майката! Добре поне, че не са направили по един дък фейс и не са се снимали на огледалото в тоалетната :) Колко *** хора стават министри в това жалко подобие на държава :)
65
2
 
6
 
! Отговори
69 преди 5 години
Иванчо, Министър на Франция, Германия, Русия и т.н. може да си го позволи и надали ще лети при плебеите. Министрите на БЕДНА България трябва да се съобразяват с парите. А и теб не мога да те разбера. Готов си ти да летиш в икономичната, за да може селянката (която не е дори министър) да лети в бизнес класа? Нормален ли си? ИЛИ СИ *** НА ГЕРБ???????????????????????????????????
64
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 5 години
Спокойно, драги съграждани! Празно няма в природата, затова българите изчезват с бързи темпове, направо препускат по изчезване. Заради такива като тази, зам. министърът на транспорта ангел попов е подсъдим, московски също, но все още са министри. Да не говорим за полуграмотния бочко. Няма оправия и оставка, ще поживеем и ще видим.
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ***, ако не си бяха правили селфита и ако нямаше профили във Фейсбук още щяха да си хвърчат гугутките мамини...
62
0
 
3
 
! Отговори
KRUM FIRE преди 5 години
Раздел III.Пари за пътни, дневни, квартирни и други разходи Чл. 12. Командированите лица имат право на пътни пари съгласно заповедта за командировка в размер на действително извършените разходи по най-краткия или икономически най-изгодния маршрут.Наредба за ком-НАЙ ИКОНОМИЧЕН РАЗХОДЧл. 13. (1) Пътуването може да се извърши със самолет, влак, лек автомобил, автобус, кораб или с други сухопътни, въздухоплавателни и плавателни превозни средства.(2) При пътуване със само
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що електорат трябва да бъхти за да изкара разходите на тази дама, пък и на другите каго нея.Няма думи. Хапне ли човек от политическите кифтета, действат му като наркотик. Илюзия за щастие с последващо падение.
60
6
 
8
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Летял съм над Атлантическия океан поне 20 пъти с обикновен билет и веднъж с първа класа (защото свършиха местата и ме ъпгрейтнаха). Разликата е от небето до земята. Едното е вид мъчение, другото е постоянен кеф. Който не го е изпитал не знае какво е и с думи не може да се опише.От друга страна едва ли министър ще лети в икономична класа.
59
1
 
12
 
! Отговори
една преди 5 години
Нагла, проста Калинка! Да отлита по-бързо, па да вземе и цялата крадлива шайка от гербавите крадци! Няма спасение от тия, бе!
58
0
 
11
 
! Отговори
Edin преди 5 години
До Аз с номер 58Ти си примитивен. По бързо ли пристига бизнес класата на самолета от туристическата класа? След като разликата е почти 4 пъти, е трябвало да пътува в туристическата. А ако държи да и е много приятно пътуването, да си доплати разликата!
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Командированите не си купуват билетите сами.Купуват им ги от отдел Междунаодни връзки в министерството .Тя няма вина за цената на билета ,но Боко им е казал сигурно да подават оставки да не дразнят народа ,за да не стигат исканията за оставки до него.
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Визита в Ню Йорк на който и да е български министър или зам.министър не е нищо повече от една приятна ескурзия.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте предизборните обещания на нюйоркчанката Росица Димитрова, огледало на ГЕРБ и цялата им политика!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и на WC,който я защитава!