Евтаназията заради чумата – законна. Опозицията: Оставка!

Червените оспориха всички взети мерки и ги нарекоха незаконни
Обновена: 17 юли 2018 13:37 | 17 юли 2018 13:37,
112
Евтаназията заради чумата – законна. Опозицията: Оставка!
Снимка: архив, Булфото

Има ли чума по животните и законни ли са действията на правителството по евтаназирането им. По тази тема останаха разделени управляващи и опозиция след извънредното заседание на председателския съвет в парламента, продължило близо два часа.

Още по темата

Според мнозинството има заболяване по животните, което трябва да се спре незабавно, и действията по унищожаването им са напълно законни. Управляващите се ангажираха и че стопаните ще бъдат обезщетени в най-кратки срокове. Червените обаче оспориха всички взети мерки досега и ги нарекоха незаконни, а соцлидерката Корнелия Нинова поиска оставката на земеделския министър Румен Порожанов заради случая.

"Искаме оставката на министър Порожанов, да не си измиват ръцете с директора на БАБХ Дамян Илиев", настоя Нинова.

Тя допълни, че в момента освен опасност от зараза, има опасност и от ескалиране на напрежението и сблъсъци.

Земеделският министър Румен Порожанов контрира, че няма нищо, което да не е свършено както трябва. Той все пак призна, че най-големият пропуск е бил в комуникацията и информираността.

"Темата с оставката ми не е кой знае каква. В момента, в който премиерът каже, всеки министър може да си тръгне", коментира Порожанов.

Според шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък искането на оставката бил системен ход на опозицията за опит да свали кабинета. Червените не предлагали и алтернативни мерки за справяне с кризата, а само казвали, че досегашните са неправилни.

"Чумата е установена на територията на областите Ямбол и Бургас, като в тези области са локализирани 7 общини", обясни Цветанов.

Той допълни, че в тези райони има общо около 300 000 овце и кози, а във въпросните 7 общини - около 30 000. За момента там са евтаназирани около 4000 животни.

"Действията на БАБХ са навременни и съгласно българското законодателство. Чума в България има", категоричен бе Цветанов и обеща, че обезщетенията ще са в максималните размери и изплатени в най-кратки срокове. Той добави и че ще се работи за по-доброто информиране на хората за случая, като в това ще се включат и кметовете на населените места.

От своя страна земеделският министър Порожанов обяви, че ще бъде наета държавна компания, която да дезинфекцира засегнатите територии, тъй като почистването няма да бъде по силите на малките стопани.

"Съмнения дали има чума или няма, за нас няма. Затова сме взели съответните мерки. Всяка заповед за евтаназия е придружена със съответните протоколи", категоричен бе и шефът на БАБХ Дамян Илиев.

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък посъветва да не се спекулира с чумата по животните в Странджа, тъй като е опасно за всички.

"Хора, които тръгват да ловят риба в мътна вода, да извадят въдиците и да приберат такъмите! Не трябва да се внушава, че нещо се върши незаконно. Всичко като мерки е точно", отсече Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
11
 
! Отговори
Истината преди 5 години
До данъкоплачещЕвтаназията означава безболезнено умъртвяване,докато българския народ и държава биват унищожавани по най-брутален и садистичен начин!
25
10
 
14
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Корнела сега, като яхна козата нищо не може я спря!
24
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Бях се притеснил, че днес няма да има нищо за Покахонтас от Крушовица :)
23
7
 
7
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 5 години
А евтаназията на бългаския народ и държава беше заради алчността на Драгалевската Чума.
22
7
 
16
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Проблемът не е в самата евтаназия,а в стила на управление,който е абсолютно пожарникарски-през повечето време се чудят какво да правят или уреждат частните си работи,появява се проблем,който расте и става непоносим,чак тогава се юрват да го решава/гасят.С наводненията-същата работа,юруш да асфалтираме Мизия,че хората ще гласуват против нас!А че трябва да се види защо стават наводнения през няколко години-цък!
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чумата е в парламента, не в стадата.
20
7
 
12
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Анонимен 15Няма да стане това. Мен вчера един господин ме убеждаваше, колко са добри герб, аз му давах примери за московски, как не бил за този пост, той ми викаше, че съм ватенка и ***, аз му посочвах факти, той не, та не. Щял да си гласува за герб и били много добри. И за бежанците ще намерят оправдание. И ние ще клекнем.
19
12
 
8
 
! Отговори
кино -вино преди 5 години
А червените избиха всички кучета по селата след 1961 год.
18
6
 
21
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
То винаги всичко е законно , и после парламента с рейтинг 8% , съда с рейтинг 5% и т.н. иначе е законно и като е законно защо Порожанов ходи с толкова полиция , а иначе слеата да наемат частни фирми. Ще дойде време и полицаите ще ядат бой с Порожанов
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волене м....во ако не беше захапал кокала дали така щеше да говориш
16
4
 
25
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Според английското аграрно министерство имало само две овце с доказана от френската нпо лаборатория амуч а нашите избиха близо 4000 здрави овце и кози.браво.добре че се разчу че за 1000 лв на животно щяха и в Румъния да продължат да трепят
15
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заселят ли Странджа с Бежанци не само ГЕРБ но цялото НС ще ги изсели народа в Беляне
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 ТИ ЛЪЖИШ ГРОЗНО! ОТ АФЕРА НА ПИЯНАТА ВЕСКА ЛИ ПОЧЕРПИ НУВИНАТЪ!
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВТАНАЗИЯТА ИЗВЪРШЕНА ОТ НАРОДНИЯ СЪД НЕ Е ПРИЗНАТА ОТ НИКОЯ ИНСТИТУЦИЯ ДО ДНЕС- СЛЕДОВАТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ РЕШЕНИЯТА ЗА ИЗБИТИТЕ ХОРА.......
12
14
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До 3-то качество народСъд за такива като теб! Хибриди руски... Къде ги самолетите бре, фантазьор гладен?
11
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм фен на Нинова, но в случая е права. И в последно време е права за много неща.
10
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ ДА СИ СПОМНЯТ ЕВТАНАЗИЯТА ОТ НАРОДНИЯ СЪД И ТОГАВА ДА ЛАЯТ...
9
27
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахахахаахаа, жалки комунягииииииии..... Нищо чудно лично да са пуснали чумата /червената чума/ :)))))))))) Те ги разбират тези работи
8
8
 
32
 
! Отговори
постоянни грешки преди 5 години
Не на опозицията ходовете са системни, а грешките на управляващите станаха системни.Когато не мога да се справя с една работа и видя, че съм нежелан, аз напускам работа. Шефът не може да ме спре.И хайде, молим, да не ни разиграват пак същото театро- подаване на оставка след гаф и после отхвърляне на оставката от ББ. Много се насъбра- Д.Добрев, Т.Петкова, Б. Петков, сега Порожанов. Оня от Образованието пък съвсем.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 Алтернативата е да се проведе законно и смислено

Спонсорирани публикации