Пенсионер в BG: 260 на месец и обири - животът на баба Стойка...

Хора се обединиха с кауза да помагат на възрастни в нужда
Обновена: 17 юли 2018 07:55 | 17 юли 2018 07:55, Петя Славова
101

Граждани се обединиха около каузата да помогнат на възрастни хора в нужда. За целта те събират продукти от първа необходимост.

Продуктите от благотворителната инициатива ще бъдат в помощ на хора като 73- годишната баба Стойка от стражишкото село Кесарево, съобщава Bulgaria ON AIR.

Жената живее с пенсия от 260 лева, които едва ѝ стигат да покрие сметките и лекарствата си. На фона на немотията се оказва, че домът на възрастната жена е и непрестанно обиран.

След 32 години стаж и работата като кондуктор по влакове и автобуси Стойка Станева получава пенсия от 260 лева. С тях всеки месец купува животоподдържащи си лекарства и плаща сметките си.

Парите свършват още в началото на месеца, а хляб и продукти купува от селския магазин на вересия. Въпреки годините си, баба Стойка не спира да работи в градината си, защото се изхранва основно с произведеното там.

За да свързва двата края, от няколко години баба Стойка бие камбаната в местната църква и срещу двайсет лева подготвя мъртъвците за последния им път.

Всяка стая в къщата на 73-годишната жена е заключена с катинар, защото неколкократно е обирана и нападана. Казва, че животът ѝ до момента я е принудил да се оправя сама и никога не е вярвала, че я чакат по-добри дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
12
 
! Отговори
РъкатаНаМъртвеца преди 5 години
До АнонименКак за нищо - защитава олигарсите в България и безнаказаността на всички престъпници в България - с действие и бездейсвие ....
28
3
 
31
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 5 години
До До 21А БХК защо защитава само и единственно ........ ???????????????Само те ли имат нарушени права в България ????????????Защо не защитава пребитите насилени и ограбвани ежедневно пенсионери ?????????Защото не Ви плащат за това нали ?
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената е работила 32 години и е плащала осигуровки както правим и ние за да могат да живеят онези, които си берат зеленчуци, а си представете какво ще бъде, когате "берачите" станат 2 милиона при високата им раждаемост, а да сте видяли "берач/ка" да е слаб и недохранен както са бг пенсионерите, нема да видите...всичките охранени. Хубаво, електорат, но ще стане неуправляем след време, ако продължават с насърчителната политика да живее на гърба на другите и да бъде с професия социално слаб
26
2
 
17
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 5 години
До АнонименАко изборите за които говорите Вие променяха нещо щяха да ги забранят уважаеми ! Ама ти си умен а ние глупави - нали ?????????????
25
2
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Без политически...катаклизми в държавата,няма да стане.Апарата от...властимащи,не действа в полза на населението.Оядената...потомствена администрация не и...пука.Време е за кардинална промяна след летните отпуски;на есен с...революционна песен.
24
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво ме интересува някаква баба от някакво пропаднало влашко село.Кой я е карал да стои там. Да отиде при децата си в София.И без това всички селяни вече са в София.
23
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая да не се оплаква много-много, защото 100 на 100 е гласувала за Тиквата и крадливите му Суджуци.Сега да ходи да се оплаква на арменския поп.
22
7
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
До Stonewall JacksonКъде намеси тук БХК?Защо не говориш за държавата- полиция, прокуратура, съд...местни органи...които са отговорни да осигурят защитата на населението??Или БХК трябва да пази бабата от статията?
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бюджет на МВР 1,2 млрд. лева и ... нищо.
20
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК не ви е виновен тъпоглавци, виновен ви е акъла с който ходите на избори.
19
3
 
38
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 5 години
Къде са Българоубийците от БХК да кажат колко са загрижени за *** в България и да могат да крадат насилват и убиват безнаказано безкрайно ???????????????????
18
2
 
30
 
! Отговори
до 19 преди 5 години
Доходите на Тиквата :940 лв - пенсия.5 872 лв - заплата.80 000 лв - от фирмата му ИПОН.160 000 лв - от амфети.200 000 лв - от различни комисионни и далавери.1 800 000 лв - от кражби от Еврофондовете.С толкова живее сиромахът на месец.
17
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами другарят Борисов, който цял живот не е работил нищо, освен да лъже и да краде, колко му е пенЦията. Що не напишете. Или ви е страх.
16
2
 
30
 
! Отговори
Журналист преди 5 години
Само с ...... недейте да се занимавате! Те са ни мили, защото са ни хлаба!
15
2
 
35
 
! Отговори
Киро Хикса преди 5 години
Няма по-голяма опасност за пенсионерите от галениците на продажните медии - гнясните ццииганни! Всичко друго е бошлаф!
14
3
 
29
 
! Отговори
ГеРОБ преди 5 години
Това е политиката на Бойко и на Сименово,който се бори с демогравската криза и с шумовете в главата си !!!!
13
4
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А мен ме интересува колко е пенсията на другаря Бойко Методиев Борисов?
12
0
 
40
 
! Отговори
Асан Кьоравио преди 5 години
Що да садим зеленчуци ???!!! Ний си ги берем от градините на бабичките...И никой нищо не ни прави...
11
2
 
33
 
! Отговори
шаш преди 5 години
БАСТА. ! ВЕМЕ Е ДА СЕ СЪБУДИМ. !
10
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За овце се обедини народа, за това че тормозят, бият и крадат пари от бедни хора, нан народа не му пука, докато не го усети на собствен гръб.

Спонсорирани публикации