Градусите – завишени: Конвенцията пак на дневен ред!

С ратифицирането й еднополовите двойки ще са защитени
18 юли 2018 10:30, Петя Славова
49

С ратифицирането на Истанбулската конвенция (ИК) еднополовите двойки ще имат защита в съда, което означава, че те ще бъдат признати от българското законодателство. В това е категоричен депутатът от ''Обединени патриоти'' Александър Сиди.

Още по темата

Конституционният съд ще реши на 27 юли дали текстовете в ИК са в разрез с Конституцията, а Александър Сиди изрази надежда, че няма да се стигне до гласуване в пленарната зала "за" или "против" ратифицирането на документа.

"Българската държава няма да приеме джендъри, мендъри... Всякакви безумия няма да бъдат приети. Това е перфектна конвенция да бъдат решени правата на жените. 99% от текстовете в ИК са добри и биха могли да заработят. Проблемът е в няколко текста, които налагат нова терминология в нашето законодателство", обясни Сиди в "България сутрин".

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет (БХК) пък посочи, че в Конституционния съд са постъпили много становища от страни, които не са били поканени да дадат такива.

"БХК не беше поканен да дава становище. Категорично поддържаме тезата, че ИК непременно трябва да бъде ратифицирана и че няма проблем в нейния текст. Това е революционен международен договор. Никакъв трети пол няма в Kонвенцията, нито някой говори за трети пол", настоя той пред Bulgaria ON AIR.

Според Стоянов има организирана и платена от чужбина мащабна кампания срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция.

"Джендър означава социалните проявления на пола. Нормите на Конвенцията трябва да защитават нехетеросексуалните и транссексуалните", каза още представителят на БХК.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
19
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 22Добре да приемем, че не е доказано. Тези хора съществуват и са стотици хиляди може и милиони. Те не съществуват от вчера, а от хиляди години. Какво точно предлагаш? Да ги мразим и бием и те ще се излекуват или може би да ги избием ? Имаш ли представа, колко от великите личности са били гей ? Ще ти дам само за пример .. Queen, Тесла ...
20
1
 
22
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
Нищо не е недвусмислено доказано. Това е ЛГБТ пропаганда.
19
15
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До НиколайХем вярваш в бог хем си готов да убиеш различните с камъни .. Същата религия казваща "обърни и другата буза". Осъзнаваш ли, че си наместваш нещата да са ти удобни и да извиняват това, че си зъл човек ? Пак казвам искам да знам, че някой е хомо, за да знам как да се държа. Този начин на атака, който се лансира от хомофобите ги кара да се крият и можеш спокойно да се преобличаш (примерно) пред гей без да знаеш, че той има различен поглед над това. Глупаво е това отношение .. доста..
18
1
 
15
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
Какво е доказано бе? Има няколко теории за хомосексуалността и никоя няма претенцията за универсална истина. Според т-те хомосексуализмът е въпрос на ген, на хормонален дисбаланс още в майчината утроба, на нерешен Едипов комплекс, ситуативен хомосексуализъм- в затвори, казарми, интернати, манастири.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След това да си хетеро ще стане престъпление.Честито. Интересно до кога ще минава номерът със "защитаваме жертвата" Ало, народе? До кога?Докато може да се генерират жертви. Да мразиш определна личност е премитивно и лесно, но да мразиш идея се иска поне малко интелект, а той не може да бъде манипулира чак толкова елементарно.ИК е троянски кон по учебник...
16
1
 
19
 
! Отговори
Николай преди 5 години
До Бау ли си, Мяу ли сиХубаво, че Бог ние дал неща като "морал", "срам" и "чувство за правда", за да не вършим извращения, като някои хора, които пренебрегват всичко свято.Проблема е, че хората са тръгнали в търсене на щастието, а трябва да са в търсене на истината.
15
28
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До ЛораИстината е, че с нищо не им пречи на хомофобите. Те обаче си търсят нещо да мразят, защото са нещастни в живота. Казват неща от типа "развращават децата", но науката е доказала, че отгледани в еднополови семейства деца не стават хомосексуалисти. Просто се раждаш такъв ... Морала е това, което спира потенциалните хомосексуалисти да се развият и те цял живот живеят с другия пол без да са реално щастливи. Предпочитам да знам, че някой е хомо, от колкото да се крие и аз да се чудя...
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК трябва да бъдат определени за незаконна организация и всички нейни членове, ако не се отрекът от нея да бъдат определени за национални предатели. БХК е терористична организация осъществяваща геноцид над българското население. Тъй като нямаме смъртна присъда, всички трябва да са с доживотен затвор в строг тъмничен режим, без право на обжалване.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой си мисли че това ще го допуснем отново жестоко се лъже ще има протести камъни дървета и пр докато *** политическа си отиде Содом и Гомор няма да допуснем да стане България
12
1
 
19
 
! Отговори
До 12 и 13 преди 5 години
Много сте прозрачни козяците!
11
37
 
6
 
! Отговори
Лора преди 5 години
И какво лошо има в това да се признаят еднополовоите двойки? Шом двама души са избрали да бъдат заедно, защо трябва да им се пречи. С какво еднополовите двйки пречат на останалите хора?
10
0
 
24
 
! Отговори
Бау преди 5 години
О не .. Не отново. Цялата драма се завръща.
9
4
 
32
 
! Отговори
ами преди 5 години
Няяяяяяма да стане,няяяяма да ви мине номера с извратената конвенция......спрете,просто спрете!!!!!!!!!!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
яв преди 5 години
а сега си представете организация като БХК (доказано АНТИБЪЛГАРСКА до мозъка на костите си) само че с права над закона и българската конституцията и държавно финансиране....ГРЕВИО Е КРАЯТ
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само посмейте!
6
1
 
27
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Този, който е написал статията явно му е обещано също, че ще се нагуши. Тази е втората за днес по темата в 10:44 сутринта.
5
3
 
30
 
! Отговори
??? преди 5 години
Някой се е нагушил с пари, за да рекламира ИК!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха тия как са се оплели!
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нормите на Конвенцията трябва да защитават нехетеросексуалните и транссексуалните"??????????? Ами защо ни я пробутвате тогава като Конвенция за защита на жените? Жена съм и питам!
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом БХК са "за" аз съм твърдо против ИК!