Пари ли? Лечение ли? Човечност ли? След срещата на премиера с Петър

Борисов се поинтересувал от потребностите на хората с увреждания
30 юли 2018 17:00,
75
Пари ли? Лечение ли? Човечност ли? След срещата на премиера с Петър

Снимка: БТА

Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет със семейството на Петър Мавродиев от Пловдив във връзка с проблемите на хората с увреждания, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът е поканил Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното изразходване на средствата в тази сфера, пише БТА.

Бащата е благодарил на премиера за срещата и е отбелязал, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

Още по темата

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас.

"Не съм с нагласата, че вие сте човекът, който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално", е допълнил синът Петър, като се е обърнал към министър-председателя.

Семейството е поискало още да се работи бързо по промените в законодателството, които засягат хората с увреждания.

"Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор", е отбелязал след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че премиерът Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
12
 
17
 
! Отговори
СВСМ преди 5 години
Единствения,който беше за малко във властта и направи нещо реално е Ивайло Калфин!Успя да разбие монопола на "доброволните",но задължителни на практика частни пенсионни фондове върху вноските на осигуряващите се за допълнителна пенсия.Даде възможност на вече пенсиониралите се категорийни работници,да получават реалния размер на пенсиите си,а не да чакат достигане на 65 г.възраст.Всички останали,се напъват като *** на буца,ама освен обещания и залъгалки,друго не са направили!
44
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя като го гледам ще вземе да експлоадира-суджук !?!?!?
43
12
 
23
 
! Отговори
Рино Рейнс преди 5 години
До ГЕРБПростият народ, нали? ***, като Бойко, член на БКП, момчето на Бай Тошо!!ВЕРВАЙ МУ, БАЛЪК!!
42
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Възхищавам сеПоредния дрънкалан. Добре че дойде Борисов че да има на кого да си изливаш злъчта. При предишните направо цъфна и върза предполагам. Живя си като царче и всичките ти претенции и искания бяха задоволени. Ей това омразата е голяма работа. Нали си си лудо бесепарче, личи ти отвсякъде. Както и на всички твои себеподобни, които са масово представени тук в момента. Никой не мисли, просто излива ли излива злъч и омраза и толкоз. Това е то, нямам какво повече да кажа.
41
12
 
26
 
! Отговори
Рино Рейнс преди 5 години
Бойко, ти си КРЪГЛА НУЛА! СКОРО ИДВА И ТВОЯ КРАЙ, ЩЕ ГЛЕДАШ КАТО БАЙ ТОШО КАТО ГО СВАЛИХА!!
40
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Башка ЛудИзвинявай, но недоволството на хората ми е малко странно. Не можеш да искаш прекалено много от държавата. Тя дава това, което може и все пак влиза макар и с малко в положението на тези хора и на всички хора с проблеми. Това никой не го разбира. не очаквам и мен някой да ме разбере какво имам предвид.
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бедните данъкоплатци се научат да си съчувстват и да са солидарни, тогава ще заживеят по-добре. Силата на дребните е в единството им!
38
1
 
20
 
! Отговори
до www 33 преди 5 години
Точно защото е ограбена до шушка е бедна. И парите за тези протестиращи майки няма да дойдат от грабителите, а пак от прокъсаните ни джобове. Но търсещите съчувствие хич не се и сещат да съчувстват на нас, бедните данъкоплатци.
37
12
 
26
 
! Отговори
Ментето преди 5 години
Ама българите сме големи риби. Боце извикал част от протестърите,обещал им това онова и те предават останалите! Класика в жанра! Има една поговорка, ,разделяй и владей" Така няма да изрежем тумора. Тябва да сме единни,да знаем какво искаме и как да го постигнем.
36
11
 
18
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Да обещаеш е благородно, да изпълниш е еснафско!Този мутраген е готов на всякакви обещания, само да тушира недоволството у хората!
35
9
 
27
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Това, че режимът на пожарникаря се гаври с всички българки и българи е факт! А че се гаври и с най-безпомощните, с децата с увреждания, това вече е перверзия!
34
4
 
14
 
! Отговори
М даа преди 5 години
До КонстантинСВИНЯТА ГО ПАЗЯТ ДА НЕ ГО ТРЪШНЕ ЧУМАТА.
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
32
6
 
26
 
! Отговори
Възхищавам се преди 5 години
Възхищавам се от Бойко Методиев Борисов. Отдаден и верен човек. Категорично отказа другаря, да сдаде партийната книжка от БКП. Настоя и си остана ВЕРЕН член на комунистическата партия. И когато обстоятелствата наложиха да се извърти като фурнаджийска лопата той се извъртя. Стана демократ. Но пак е верен.Някои казват, че е като ония, дето станаха партизани на 10.Септември, 1994 г. Келепира дето гонят де! И как можело да се вярва на такъв ментърджия: Сутрин едно - вечер друго!Послъгва малко .
31
3
 
37
 
! Отговори
www преди 5 години
БЪЛГАРИЯ НЕ Е БЕДНА ТЯ Е ОГРАБЕНА ОТ УПРАВЛЯВАЩИ ...
30
38
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Троловете са с пяна на уста и плюят Боко, но това е ала-бала.ГЕРБ са партията на Народа.
29
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петър трябваше да отиде при ***, тя ще му реши всички проблеми. Гарантирано.
28
8
 
33
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
ЖАЛЪК ПОПУЛИСТ !
27
7
 
23
 
! Отговори
Държавата ви убива преди 5 години
Тази система убива всички не само инвалидите,40% от болните умират в болниците но за сметка на това милиционерите взимат по 1700 лв краха е тотален за10 години диктатура на мильовците!
26
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай ми пари и за друго не ме търси - проблема на бг инвалида.