Пари ли? Лечение ли? Човечност ли? След срещата на премиера с Петър

Борисов се поинтересувал от потребностите на хората с увреждания
30 юли 2018 17:00,
75
Пари ли? Лечение ли? Човечност ли? След срещата на премиера с Петър

Снимка: БТА

Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет със семейството на Петър Мавродиев от Пловдив във връзка с проблемите на хората с увреждания, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът е поканил Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното изразходване на средствата в тази сфера, пише БТА.

Бащата е благодарил на премиера за срещата и е отбелязал, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

Още по темата

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас.

"Не съм с нагласата, че вие сте човекът, който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално", е допълнил синът Петър, като се е обърнал към министър-председателя.

Семейството е поискало още да се работи бързо по промените в законодателството, които засягат хората с увреждания.

"Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор", е отбелязал след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че премиерът Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
25
 
! Отговори
V преди 5 години
Мафията герб режи ръцете на здравите българи и ги превръща в инвалиди чрез двойни стандарти при животоопределящи документи а се правят на майка тереза. На колко млади мъже одрязахте ръцете и прогонихте ве душмани на извратени? Що ващо гнило семе не минава по такива завишени критерии да *** мам.. Ви душманска.
24
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак същите *** дращят тук, същите, дето не отличават коза от котка, ама защитаваха чумавите кози на баба Гицка! Сега са защитници на увредените, щото *** плаща. За пари и майка си ще продадат тия ***!
23
4
 
40
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Първо, бойко е станал огромен. Второ, защо бойко не се откаже от преференциите си (те са огромни) и ще има за някой болен. А не да го пазят 5-6 човека денонощно, струващи огромни ресурси. И ето ти ги парите, пеевски и доган защо ги пазят и тях, ето ти още едни пари. Имаше някаква статия, че охраната на пеевски струвала 400 000 хил. годишно. Този ли е най-важният човек. На Австрия президента ходи на работа с градски транспорт. ***.
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Бойко го погали по главата да не вземе да проходи момчето .....Тези работи не стават след протести и молби.права на болни са логични да ги има.У нас обаче закони се правят след молби при царя слънце.Откриваме топлата вода . Малко пиар не е излишен за догодина .пак да ги изберете от БКП то с другаря Борисов.
21
6
 
43
 
! Отговори
Живял-видял преди 5 години
Пореден PR!Всичко е нагласено! Телевизиите уведомени навреме! Снимат щастливия край! Бацо целият в бяло! Да живей!
20
7
 
33
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИПИЧНА СРЕЩА МЕЖДУ ПОЛИТИК И НАИВНИК ЗАВЪРШИЛА С НИЩО КОНКРЕТНО И ПО СЪЩЕСТВО!НА СРЕЩА С ТИКВАТА СЕ ХОДИ КАТО ГО ТРЕТИРАШ КАТО ПОСЛЕДНИЯ ПРОПАДНАЛ "ПОЖАРНИКАР" (СМЯТАМ ЧЕ ТОЗИ ИНДИВИД Е ОБИДА ЗА ВСЕКИ ИСТИНСКИ ПОЖАРНИКАР) КАКЪВТО Е , А НЕ КАТО ПРЕМИЕР КЪКЪВТО ВСЪЩНОСТ НЕ Е
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То даже не може да се обобщи с една дума. Искат да са хора! Ако искат да идат до магазинчето за череши, да могат са излязат през оборудвания си вход на блока, по скосения тротоар, да влязат в магазин и да имат 3лв за половин кило. Това важи и за банката, и за джи по-то и тн. Искат най-нормалните неща.
18
1
 
50
 
! Отговори
Умник преди 5 години
Щеше да има достатъчно пари за хората с увреждания, ако не бяха хилядите черни шведи, които си плащат под масата на ТЕЛК, за да ги пенсионират на по 20-30 години, че така или иначе нищо не могат, а и не искат да работят.
17
6
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
поредния цирк,който си спретна Тиквата!-:.."Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях".....,и:-""Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания"..с други думи:-"Ние работим по въпроса,ората са доволни!..За какво са им протестите?!"..."Штабильността на гробоправителството е важна!".
16
5
 
31
 
! Отговори
сега преди 5 години
Пари има за наработещи и атрофирали системи като МВР и полиция а за пенсионери и болни няма а?доклад на Световната банка казва че служителите на МВР у нас са най добре платени и с невиждани привилегии от всички в ЕС?!а ни я виждаме че резултати и полза от тях няма.....
15
13
 
12
 
! Отговори
Обожавам го ! преди 5 години
Искам деца от Бойко !!!!
14
18
 
10
 
! Отговори
Е какво искат? преди 5 години
Този млад господин със патерицата май най добре си върви. Да не би това да е някаква постановка?Има хора със какви по тежки болести, но си ходят на работа и не се оплакват.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Molq spretw s belejkite . Da
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да намерят решение без да режат ТЕЛК- а на другите инвалиди.ЕС като пращат пари за стадиони и площадки в обезлюдени села и малки градчета, защо не пренасочат тия средства към специализирани центрове? Много по- ползотворни ще бъдат.
11
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ си прави реклама на гърба на повредените хора.
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма с какво, ще ви нахраня с вяра- беше казал поетът.
9
2
 
32
 
! Отговори
Изджаскан преди 5 години
Бе, вие, дето няма как да ви се случи. И аз бях така. Докато плащах осигуровки на макс. Е, ...аната орис ме пр...а. Бе , аз някак съм си направил мангизите за ъптрейт на тазобедрени стави. Ще съм нов. Но срещнах хора, които нямат пари за кифла дневно, камо ли за протези !!! *** територия ли не сме ?!
8
7
 
47
 
! Отговори
Шурето на ГЕРБ преди 5 години
Сега просто се замислих в нашия град имаме дневен център, там и двамата рехабилитатори са назначени по линия на ГЕРБ, и двамата съм виждал как отказват да се занимават с хора в по сложно състояние.Явно навсякъде е така.
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боце, ти цар, ти Бог.....а целия ти народ офтси.
6
8
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Закараха го мочето до кабинета му , за това !