Манолова пише до Борисов за фалшивите книжки

От стачката на Босия до днес загинали 122 души на пътя
17
Манолова пише до Борисов за фалшивите книжки
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова ще препоръча на премиера Бойко Борисов предприемане на спешни мерки и създаване на междуведомствена комисия, която да направи независима проверка в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Още по темата
Манолова ще сезира и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Това е станало известно днес по време на заседание на временната комисия в Народното събрание, която разглежда сигналите на Николай Колев-Босия за злоупотреби при получаването на шофьорски книжки.

Манолова се ангажира с казуса, след като Николай Колев-Босия се обърна с жалба до институцията, съобщиха от пресцентъра й.

"Ще настоявам в комисията, която ще направи проверка в автомобилната администрация, да бъдат включени и част от протестиращите, както и докато тя тече, лицата, които са в различни процесуални качества - обвиняеми или подсъдими, да бъдат отстранени от работа", е била категорична Манолова.

По думите на омбудсмана от започнатите различни наказателни производства има 20 подсъдими лица и десетки обвиняеми, но нито един осъден до момента, което е "абсолютно необяснимо за българските граждани".

Манолова е цитирала данни, според които от 13 юни - денят, в който Николай Колев обяви гладен протест до днес - 13 август, по пътищата са загинали 122 души.

"Причините за произшествията на пътя с фатален край са различни. Това, което очакват гражданите, е отговорно отношение от страна на държавата и от страна на институциите. Според мен това е и същността на исканията на г-н Колев - отговорност и почтена работа от страна на институциите. Гражданите очакват производството на фалшиви шофьорски книжки и производството на негодни шофьори да бъде преустановено", е заявила тя.

Манолова е обявила, че трябва да се вземат спешни мерки, тъй като Николай Колев-Босия е в тежко състояние, а темпото, с което работи временната комисия, е притеснително.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
9
0
 
0
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 5 години
Аферим ,Манолова,машалла !!! Супер маце си !
8
4
 
2
 
! Отговори
Манол преди 5 години
Хора загиват навсякъде по света в автокатастрофи. И техните книжки ли са купени? Откъде мая знае, че причината за катастрофите е това, че някой си е купил книжка? Книжката не кара колата!По отношение на другите абсурди в изказването и, отстраняване от работа става само по решение на съда! Откъде накъде разни клошари, ще си играят на разследващи, при положение, че босия настояваше да не се дава думата на обвиняваните от него! Тоя времена, да те обвиняват и да нямаш право на защита, свършиха!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ще каже за бусовете с двойни дъна, дето щяха да развозват "фалшивите"изборни бюлетини? Иначе изрично заявих на инструктора на сина ми, че плащам за умения, а не за книжка. Платих си безропотно 6 пъти явяне на моя мързеливец на листовки и след като го заплаших, че ще му прибера геймърския лаптоп, взе изпита от раз. На кормуването се издъни първия път и ми бе предложено да дам 40 лв. за даяджията, та да минел. Побеснях! Та, не искам да си помислям другите как получават свидетество!
6
10
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Сестра галева ако не си присвои малко слава от Босия няма да е тя. Човекът гладува и мизерства, тя се вози в лимузини и процъфтява, но видиш ли тя иззела казуса на Босия. То аз няма да се учудя и Тиквата утре да отиде да гладува с Босия, толкова са смехотворни от нашия елит. Манолова обаче бие по демагогия Боце.
5
6
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Как ще изпълним поръчението на американското посолство,да станем 5 милиона?Ето го правилният отговор.
4
5
 
4
 
! Отговори
Мануел Маев преди 5 години
Мая Манолова май е мъж.
3
7
 
9
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Тоя Босия има ли здравна осигуровка? Щото гледам че големи грижи се полагат за него. А някъде може линейката да не стигне
2
5
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ей туй най ме нерви: Ще направим комисия, ще проверим проблема, ще изчакаме резултатите, ще излезем с предложение ... Кога ще работите???Оня *** Босия ще пукне от имитация на глад докато се подредят комисиите :)
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме му на Тиквун. Важното е Суджук да има и отчисления да постъпват в сметката.