Петър Дънов: Какви са заръките и пророчествата му?

Негов последовател ги разяснява пред Bulgaria ON AIR
24 авг 2018 09:37, Петя Славова
74

Настъпи Слънчевата нова година. Кои са заръките на Учителя Петър Дънов? В предаването "Денят ON AIR" разговаряхме с астролога и изследовател на делото му Галина Герасимова.

"Учителят казва, че има три Нови години, както и естествата на човека са 3 - физическо тяло, мисловен свят и духовен свят. Първата Нова година е на 1 януари, втората започва с пролетното равноденствие, третата е когато настъпи август", обясни тя.

Герасимова уточни, че празниците са започнали още от 1900 г., а от 1944 г. се провеждат само на Рилските езера. По думите ѝ Петър Дънов казва, че сме светлина, но сме забравили за това, защото сме потънали в гъстата материя.

"Всичко е светлина. Само илюзия е, че има и тъмна страна. Без нея не може, нашият свят е двуполюсен", отбеляза астрологът.

"Единственият фокус е човек да работи върху себе си, защото външният свят е огледало на нашия вътрешен свят. Център на цялото учение е Христос. Рано или късно човек се пробужда, няма шанс да остане заспал във вечността. В идеята на Учителя е заложена идеята за прераждане", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Галина Герасимова посочи още, че всеки е на мястото си, а всички сме част от много красив пъзел.

За пророчествата на Петър Дънов тя каза, че целият живот на Учителя е пророчество.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
Copperfield преди 5 години
До Мелхиседек хм религиите са възникнали преди Нютон, Айнщайн, Квантовата Теория.. често са нелогични, нямат за цел да дават научни обяснения. Наочени са към широката маса и просто създават правила, в които вярвайки и спозвайки ги водят до духвно усъвършенстване. Обществата тогава са били на друго ниво. В днешно време обясненията им са неадекватни и смешни. Сигурно сед още 100 години сегашните разбирания изглеждат по подобен начин.
49
0
 
3
 
! Отговори
Аман от злоба хм преди 5 години
никой не ти натрапва да ставаш религиозен (с изключение на сектите) а да вярваш да имаш доверие в Един Който те обича и Го е грижа за теб казва се Бог Отец не дявол с неговите секти да те праща в ада и прави ,,религиозен фен на тъмнината,, да вярваш в Бог не е сектантство да не вярваш е атеизъм и да вярваш в окулт е секта фалшива религия много такива ,,светли религии,, от тъмнината сатана се преправя на светлина а е тъмнина какво е православие даваш правилна хвала към Бог не към някой идол хм
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Дънов добре го е казал ама със сигурност не е предполагал колко е *** българина. Да беше говорил на тамилите щяха повече да свържат.
47
0
 
1
 
! Отговори
Мелхиседек хм преди 5 години
католическата църква е едно голямо бау ,,свещеният вертеп,, се покланят на дева мария ,,небесната царица,, вместо на на Царят на царете ,,аминус даминус кристус,, ,,бау бау,, Свещеникжпо Мелхиседековият чин Цар на Правда Възкръсналият Цар Исус Христос ами четете история на религията колко метета има ереси секти които не се покланят на Създателят Бог Отец а на творението хм
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 43 до Виц точно защото е виц, го харесах :) обичам вицоветеиначе концепцията за блуждаещите души сефте я чувам. Според християнството, а и не само, неверника, както и грешника отиват в ада. Иначе как ще накараш неверника да приеме религията?
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите избиха по зверски начин стотици свещеници и хиляди Православни Християни, разрушаваха и взривяваха църкви... с една дума се бореха срещу Правослвието. Замениха изконната вяра на хората с такива шарлатани като Ванга (пророчицата на политбюро), Дънов, Кочовска...
44
0
 
5
 
! Отговори
От Виц до 43 преди 5 години
Това е виц и не се задълбочавам чак толкова, но понеже повдигате интересен въпрос ще се опитам да обясня. Когато някой не вярва в Бог той очевидно не вярва и в Дявола. Едното върви с другото и щом няма рай, няма и ад. Та вероятно и Сатаната им е отговорил по същия начин. А щом не ги пускат нито на едното място, нито на другото, значи попадат в категорията на блуждаещите души, които не могат да си намерят мястото, тоест не могат да преминат отвъд. Ама и аз се разфилософствах. А вица е як.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вица те какво правят там, неверниците нали направо в ада отивали ...или и там не ги пуснали поради същият довод :)
42
2
 
11
 
! Отговори
Виц преди 5 години
Свети Петър: Господи, една група атеисти стоят пред вратите на рая и чакат да ги пуснеш. Какво да ги правя?Господ: Кажи им, че ме няма.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До неангажиращо мнениегрешни ставнения, висшата математика не почва от детската градина. Докато стигнеш до нейното ниво трябва да минеш през събиране и изваждане и надграждаш стъпка по стъпка. Докато религията почва от средата и свършва малко след това и всичко е защото така.
40
3
 
9
 
! Отговори
Copperfield преди 5 години
Религиите, в основата си са инстурмент за духовно усъвършенстване, в последствие хората ги изкривяват и позват за манипулация и контрол. Учението на Дънов е вариант, всеки е свободен да мисли и да вярва в каквото му допада.. Смърт край, прераждане, анунаки, Айзнехауер среша извънземни, съществуване на паралелни светове(според Стринг Теорията) ... яжте кебапчета и пийте бира, наздраве, пък ще видим.
39
1
 
2
 
! Отговори
неангажиращо мнение преди 5 години
Календари, слънчеви нови години, нова година през Август, астрология, пророчества (въпреки, че за пророчествата обясни, че не е имало такива), всички да сме добри и да се обединим и да се осъзнаем, всичко е светлина, потъване в гъстата материя...и всичко това накуп пред една такава аудитория. Както самата гостенка каза - все едно на дете от детската градина да обясняваш висша математика, но го прави. На тази аудитория не може да се говори така, не знам как, но не и така, по добре нищо.
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дънов, Ванга... Бушони на комунистите.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са някакви нестинари таласъми
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34много ясно, но човекът го беше прочел в някакъв от техните форуми ... имало го и на английски, и то не от вчераПутарин може само да се учи от църквата как се правят фейк нюз.31 се има за много открехнат, но ме съмнява някога да е чел истински научен труд с теза и доказателства. Религиозните книги не са нищо по различно от сутрешните блокове. Ако по времето на Христос е имало ТВ, вярвай ми щеше да е нон стоп там, просто е разполагал само с хартия и мастило, което не е малко де
35
6
 
6
 
! Отговори
СТАРШИНАТА преди 5 години
КАКВО ВЪЗХВАЛЯВАТЕ ЕДИН МОШЕНИК КАТО ТОЗИ ДЪНОВ КОЙТО ПЕРЕФРАЗИРА ПОСЛАНИЯТА НА СВЕТИЯ АПОСТОЛ ПАВЕЛ?
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименскоро спорих с един приятел, който се опита да ме убеди, че Айнщайн също бил дъновист ... пишело го в един форум в нета :)Едва ли, ако Айнщайн знаеше смо какво е мнението на Петър Дънов за учените хора като Айнщайн...
33
3
 
3
 
! Отговори
Бог е слънце и щит преди 5 години
здравото учение е не на ,,учителя дънов,, а е секта ерес когато е възхваляван човек не Учителят/Рави/ Исус Христос имаме лъжепророк Бог не дава Славата Си на друг не и на дявола камо ли на хора несриозно
32
1
 
2
 
! Отговори
секти хм преди 5 години
подновете си дрехите не с някакви менте дрешки ,,нов мях ново вино,, хахаха
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак Ученинието не бива да се свежда до астрология. Петър Дънов не е просто астролог, или някакъв звездоброец или гледарец който прави пророчества. Това е едно много неточно представяне на Учението, особено пред една аудитория която и представа си няма за какво става дума и се образова от телевизии и сутрешни блокове и приема всичко за чиста монета.

Спонсорирани публикации