Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата

Армията ни днес била като след Ньойския договор
15 сеп 2018 08:14,
290
Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата
Снимка: Булфото, архив

Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва. Според тях е наложително до края на годината да се направи цялостен преглед на сигурността и отбраната в страната и да се вземат мерки за окомплектоване на армията ни, пише "Дарик".

Състоянието на Българската армия днес е като след Ньойския договор преди почти 100 години, твърдят запасните офицери. Те настояват да се промени мисленето за начините, по които може да се окомплектова войската ни. Предлагат да се проведе референдум и да бъде върната задължителната наборна военна служба. А също така да се преосмисли системата за попълване на Въоръжените сили и техния резерв с личен състав, като се използват и възможностите за доброволна служба.

Още по темата

Предложенията бяха отправени към институциите и обществото вчера по време на конференция "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва", която се проведе в Казанлък.

Офицерите и сержантите от запаса и резерва настояват също до края на годината да бъде извършен цялостен преглед на сигурността и отбраната, а парламентът да приеме дългосрочен план за развитие на Въоръжените сили до 2032 година.
 
Председателят на съюза о. з. ген. Златан Стойков се обяви за закон за запасното воинство, какъвто в страната ни няма.
 
Днес край град Крън в община Казанлък ще се проведе първи Събор на запасното войнство, чиято цел е да популяризира армейската служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
2
 
4
 
! Отговори
inak преди 5 години
Нищо няма не може да се оправи.След като всички политици в Нар. събрание след 1992 не са влизали в казарма исъответно в червата си мразят казармата я разбиха така както турчин не я е разбивалНаистина много от тези които приеха много закони и убиствени наредби за Армията не сабили войници, а вие какво очаквате от такива който с най-големия кеф разбиха всичко българско?! Какво очаквате? Такава омраза нее съм виждал и от хуните който са нападали коварно и подло младата Българска държава.
225
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До emigrant 218Кат не можем да си оправим икономиката , поне да си оправим казармата. И това е нещо. Иначе нищо. Тъмнокожите също влизат в сметките за наборна казарма. Те сега са безценен ресурс.
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Зозо 224Господин/жо Зозо цепенето на дърва, миенето на пода, носенето на въглища е също вид обучение при това не маловажно. Първо се учи това и после те учат да стреляш. Има си последователност.
223
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някаква сборна група травестити и *** се противопоставят на световната тенденция мъжете за определен период да пребивават в казармата. Предполага се че там мъжкото самочувствие укрепва, мъжете се научават да боравят с оръжие и други полезни качества придобиват. Тия природно разбалансираните е по добре да мълчат и да отидат да си купят по една булчинска рокля и да чакат. Дано дочакат!
222
4
 
0
 
! Отговори
Черна котка бял кота преди 5 години
Папрдаците в казарма докато изпукат. Ще апестим от пенции. За Джендърянската конвенция ура ура ура... и шушана!
221
7
 
12
 
! Отговори
Клиничен фармацевт. преди 5 години
1 Явно тия изперкали пенсии, пак са ги изтървали от Карлуково 2 Трябва по - често да даваме халоперидол 3 Осмирителната риза и в стая 2х2 м. 4 С кви пари ще я върнат. 5 Бъдещето принадлежи на професионалната армия
220
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Ким Чен УнКакто обикновено но изкуфялите ***-путинисти им остават глупостите като аргументи. И какво като съберат младежите в "казарма"? Ще цъфнем и ще вържем ли или ще ги "обучат"? Има да цепят дърва и да носят въглища по цял ден. Който иска и сега може да иде в армията.
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен УнКажи в коя детска градина си служил! Мъжете бяха в поделения, за разлика от тебе, дето си си клатил оpехите цял ден и си си въобразявал, че си в казарма!
218
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен УнАбе клоyне, ти дори не си бил в казарма! Или ако си бил, значи си бил от последните набори, които ходиха само за по 1 година или за 6 месеца! По всичко личи, че си бил глезено хлапенце с комплекси, а сега цел ден висиш по форумите вместо да излезнеш в това хубаво време на разходка!
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен УнКакво знаеш ти, джендъp скапан, знаеш ли при Симеон Велики как мачкахме гърците?! А ти ми говориш за твойта казарма... докъде я докарахте младите! Нищо не свършихте! АХАХАХХАХА!!!
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен УнА каква армия имахме при Хан Крум... ехеееее... не като сега!
215
3
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Зозо АБЕ шмърхел то има ли такава телевизия ,че аз от десет години не гледам никаква телевизия ,ползвам само интернет и нищо друго .
214
0
 
8
 
! Отговори
emigrant преди 5 години
каква казарма бе, оправете си икономиката и спрете тъмокожите да се размножават така бясно.
213
3
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Амати си глупав по рождение бе ,на теб ти липсват първите седем години .Ти искаш да поумнееш за две ,е няма как да стане тази работа .
212
12
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Тук шепа *** и наркомани облечени в розовите *** ,искат да ни убеждават че казармата е лошо нещо .Е вярно е лошо нещо за педеру.гите ,за истинските мъже няма трудности неопредолими .
211
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Ким Чен УнКакво си се развълнувал бре, зомбьо кремълски? Я си пусни ТВ атака да кротнеш! Казарма няма да има, както го няма и СССР!
210
4
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Абе ти служили си някога в казарма ,явно не си помирисвал воинишка партенка въобще .Щом като не знаеш че задръжката си е чист запас ,докато новият набор приеме клетвата .Аман от неграмотници тук . .Тя затова е и 40-45 дни гольоо гольоо .
209
4
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Ще влезеш в затвора и още как и там всяка вечер ще играеш бели пеперудки ,сорос отре.пко .А занаркотиците мен са ме учили че от тях се става *** като теб и затова никога не съм ги употребявал . .Само такива мъ.рши като теб ги употребяват .Нормални хора не ги ползват .
208
7
 
3
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Абе гласуваме ама гледам само минуси ти слагат вече .Те сорос отре.пките ги няма днес на амбразурата ,чакай ги довечера към полунощ тук. И друго вие сорос отреп.ките няма да унищожите света ,нищо че искате да деградирате националните държави .Както се разправихме с фашизма ,така ще се оправим и с вас .
207
4
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Гледам "професионалните "войници и се чудя защо в екипировката им не включат и сгъваеми алуминиеви стълбички,защото имам предположение,че на борда на БТР могат да се качат само със стълбичка.На времето 18-19 годишните социалистически момчета с отскок се качваха.Интересно ми е дали ще издържат един марш на скок в юлския пек,а те в бойно снаряжение,т.е нож,сумка с четири пълнителя/празни/,с тегло х 0,450кг,автомат,манерка с 1л вода,но не за пиене,а за освежаване,маскировъчен вонящ комбинезон/цял/.