Казармата: Да я бъде ли? А ще реши ли проблемите на БА?

Патриотите дават за пример Гърция – в криза, а поддържа казармата
Обновена: 18 сеп 2018 21:47 | 18 сеп 2018 13:15,
226

Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат да бъде проведен референдум, на който да се реши въпросът.

Инициативата е била лансирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, в която участие взе военният ни министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Причините за премахването на казармата в България са неизвестни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой никога не попита българския народ какво мисли за това", коментира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата непременно трябва да бъде възстановена. И даде за пример южната ни съседка Гърция, която въпреки тежката иконимическа криза, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна армия.

"Не всички бивши военни са съгласни с подобен подход за решаване на проблемите на армията. След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури", каза бившият военен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той обясни, че именно това е причината към днешна дата само 6 държави членки на НАТО да поддържат наборна военна служба.

"Много страни предпочитат да вложат в подготовката на един отлично подготвен кадрови войник, вместо както би се случило в България - с недостига на средства да разпиляваме ограничения военен бюджет за нещо, което няма да донесе реални обратими способности, които във всеки един момент да могат да бъдат използвани", отбеляза ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
26
 
! Отговори
Против съм преди 5 години
Хептем ще изгоните младите от България. Аз примерно не виждам за какво и срещу кого да гърмя. Да ходя на сигурна смърт срещу братска Русия за да защитавам една територия разделена между няколко политически клана, няма да стане! Плевнелиев Шулева Костов Нинова и другите бандити да пращат синовете и зетьовите си да се бият, поне има защо! Аз за 60 квадрата панел кожата си не давам! Като гледам армията ни ще е само нат мангибрадърс Ха Ха Ха...
10
2
 
8
 
! Отговори
бай х преди 5 години
България се пише с главна буква ... Борянке кой ти даде диплома
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ей сега вижте как ще стане да съкратят всички младежи от работа, за да отидат на копаят дупки, да маршируват и да душат пръдните на оше 100 души в обща зала за спане.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука от тоя сайт редовно си пускат тая новина за казармата.Аз пък тогава редовно ще напомням за българския игрален филм "Граница" от 94-та година. Можете да си го свалите, можете и онлайн да го гледате. И пак ще кажа, че само от моето поделение, само за моята служба, само от спомените ми, мога поне още 2 филма с подобен сюжет да напълня.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен7Едно време покрай казармите се забременяваше само от изпаренията.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще клати момите и ще увеличава населението?В казармите само ще се прахосва материала
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури"----Малееееееййййй, те пък сегашните кадроваци щото пък са много добре подготвени. ААХАХАХАХ!!! Кадрови войник се влиза с връзки, нищо, че има обявени места. С връзки, заради това, че се седи и нищо не се прави и се взима заплата. Не дават на всеки. И има супер много буквално мaлoyмни!!!
4
0
 
42
 
! Отговори
Циник преди 5 години
След 27 месеца в кашишкия полк в Елхово - разбрах, че безвъзвратно ми прахосаха 2 хубави години от живота.Днес войната е високотехнологична...и се решава от 2 или 3 държави...САЩ , РУСИЯ, и Китай...останалото са глупости за наивници.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От казармата имам подарък вени 21 година да са ми честити 10 доктора смених полза няма тъи че дръжте сия нее проблема в казармата ав хората
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кашишка казарма с калашници полза няма.Виж трудови войски за евтино разчистване на реки и гасене на пожари са необходими.
1
5
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
нема да я бъде, мама не е съгласна! ше я бъде ако я направят задължителна, ама как ше стане не знам.