Казармата: Да я бъде ли? А ще реши ли проблемите на БА?

Патриотите дават за пример Гърция – в криза, а поддържа казармата
Обновена: 18 сеп 2018 21:47 | 18 сеп 2018 13:15,
226

Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат да бъде проведен референдум, на който да се реши въпросът.

Инициативата е била лансирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, в която участие взе военният ни министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Причините за премахването на казармата в България са неизвестни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой никога не попита българския народ какво мисли за това", коментира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата непременно трябва да бъде възстановена. И даде за пример южната ни съседка Гърция, която въпреки тежката иконимическа криза, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна армия.

"Не всички бивши военни са съгласни с подобен подход за решаване на проблемите на армията. След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури", каза бившият военен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той обясни, че именно това е причината към днешна дата само 6 държави членки на НАТО да поддържат наборна военна служба.

"Много страни предпочитат да вложат в подготовката на един отлично подготвен кадрови войник, вместо както би се случило в България - с недостига на средства да разпиляваме ограничения военен бюджет за нещо, което няма да донесе реални обратими способности, които във всеки един момент да могат да бъдат използвани", отбеляза ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм служил и то 3 години и задръжка още 3 месеца,бил съм расист ,но колко къщи и гаражи сме построили безплатно на старшините .Само платена казарма, да не могат да се възползват сержантите от безплатна работна ръка от войниците. А , за господин военният министър ,нека се преведе малко във физическа форма и тогава да говори за казармата.
70
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72Не, казармата е загуба на време за всеки. Минал съм там и знам.
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шепа душевно болни тук се опитват да втълпят на хората, че ако си против казармата значи си обратен :) Аз много се съмнявам да се сслужили но ако сте това значи че сте на поне 38 години (това ако сте били последен набор) и явно става дума вече за дементирали пенсии които се имат за големите мъжкари защото разбираш ли били ходили казарма :))) Маа ви сдухана аз пийте си хаповете. Имам по смислени неща да правя с живота си от това да набивам крак на плаца като ***.
68
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67Ей това пенсиите научихте една нова думичка и не ви излиза от устата вече :) глупендеро не всеки който не е съгласен с вас е обратен. Сещаш са. Аре бегай си пий хаповете.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете платена казармата, заплата минимална 1500 и след 20 години пенсиониране и няма да могат да смогнат да приемат.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За учения ще намерят платени участници. Но за мобилизация и истинска опасност няма да намерят резерви и запасни. Резервът ще се състои от пенсионирани войници на 50-60 години, а младежите ще гледат войната по битиви.
65
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63ДругарЕ аз съм служил и не мога да разбера от къде са тези ваши глупости, че казармата е нещо разбираш ли невероятно и всеки мъж трябва да мине от там... Казармата е една глупост която само ни загуби времето!
64
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не очаквах да съзря толкова *** тук. Повечето коментатори спокойно могат да си спретнат един гей-парад и да си смажат лaйнянитe си aнaлни xaлkи!
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казармата е абсолютна глупост и загуба на време. Особено в мирно време. А и като гледам никой няма намерение да ни напада или може би ние ще нападаме?
62
4
 
9
 
! Отговори
Туск преди 5 години
На 23 год и кво мисля за комуноизната ви простотия 1 пари за казарма няма 2 бройката вече нищо не решава на бойното поле 3 всичко зависи от техниката, избора на стратегия, и огневата мощ 4 некви *** пенсии няма да ми определят бъдещето и да ми задават тон в живота 5 комунизма свърши 6 професионалните армии, винаги са се справяли по - добре от наборните. Справка каролинерите на шведския крал Карл 12 - ти 7 Няма да ви се даде шанс да крадете пари, *** мързеливци такива.
61
11
 
6
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Редно е да се върне редовната казарма. Всеки мъж, трябва да служи известно време на Родината си. Друго е да се закълнеш пред знамето. Всеки мъж трябва да може да борави с оръжие за да може да заеме социалната си роля на мъж в обществото. Другото джендъризъм!
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека воя на жендарите и еврохомопедерасите cрещу наборната армия почне точно сега.
59
1
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
15 милиона Лева не евро, вноска на Бг в нато
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59Кое е то дет си беше на мястото че не мога да се сетя?
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Референдум щели да правят .... що не се съобразят с предишния референдум с намаляването на субсидиите за партиите и депутатите да се избират мажоритарно в два тура?
56
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професионалната армия реши ли нещо нищо не реши, докато имахме наборна армия всичко си беше на мястото.
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз минах през тази глупост не ме занимавайте повече.
54
0
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
и какво плащаме на НАТО, я виж колко ни е смешна вноската...
53
2
 
6
 
! Отговори
до51 преди 5 години
ти що си слагаш ограда, мигър крадеца ще го спре или входна врата на жилището...показваш от тук на татък е мое. Иначе е разграден двор и ходи обяснявай ама ти ми го взе....ако не схващаш си е твой проблем
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А иначе делото за 16 млрд. несъбрано ДДС отложено с 2 години... За тия к**** ли да умираме?