Пациенти притеснени: Защо закриват Фонда за деца!

НЗОК ще плаща ли за престоя, настаняването, придружителя?
8
Пациенти притеснени: Защо закриват Фонда за деца!
Снимка: Булфото, архив

Национална пациентска организация изразява безпокойството си от идеята Фондът за лечение на деца да премине към Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

Още по темата

Досега Фондът заплащаше лекарства, за които в страната ни няма притежател на разрешение за употреба, а НЗОК по закон няма право да заплаща такива лекарства, каза председателят на организацията Станимир Хасърджиев, цитаран от БТА.

Според него ще възникне и проблем с това, че досега Фондът заплаща включително разходите за престой, придружител на дете и настаняване, а няма регламент, според който НЗОК да плати тези разходи.

Вероятното закриване на Обществения съвет към Фонда Хасърджиев коментира като напомни, че Съветът гарантираше за прозрачността на работата на Фонда.

По думите му трябва и някой да гарантира, че бюджетът на Фонда ще бъде използван само и единствено за лечението на нуждаещите се деца.

Към момента фондът заплаща и медицински изделия, необходими за лечението на деца в чужбина, които НЗОК не плаща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото една далавера се закрива, ръководство, обществен съвет от нищонеразбиращи всичколози. Кажете им заплатите на тези "ръководители" на фонда. Парите не стигали, здравната каса е по-голяма структура. Трудно ще откаже лечение, защото нямало пари. Пари има достатъчно, ако не се пилеят по разни фондчета без контрол.
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото Здравната каса го поема.
6
1
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Парите вероятно ще бъдат пренасочени към фонда за лечение на стилетници. Техният брой драстично се увеличава, очаква се да расте и в бъдеще и логично нуждите от средства се увеличават. Децата намалят, нуждите от средства там същи намаляват. Това финансовата логиката.
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еми закриват го защото няма деца
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най вероятно.Няма постъпления.И не може да се източва!
3
0
 
48
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Цялото това нещо е да се скрие далаверата - няма обществен съвет, няма контрол, има харчене на корем и страдащи пациенти. Дано се задавят ненаялите се ГЕРБави ***!
2
0
 
47
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Закриването на Фондът за лечение на деца е с единствената цел да се скрие от обществото разходването на средствата. Зад благородната кауза ще се настанят гербери и калинки, които да "усвояват" средства от обществени поръчки към частни клиники, комисиони и държавна заплата едновременно.
1
0
 
40
 
! Отговори
Шайка преди 5 години
Има фонд има проблеми. Сега като го закрият и проблемите ще изчезнат!