Живот в гетото: Бараки си имат, токът им свети... агресията расте!

Бившият главсек на МВР проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR
23 окт 2018 11:45, Петя Славова
142

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов алармира, че случаите на ромска агресия и неподчинение са по-интензивни и се засилват. Той смята, че агресивното поведение започва да придобива форма на организирано нападение.

Още по темата

Коментарът му идва след поредицата от случаи, в които хора от ромските махали проявяват агресия срещу полицаи и обикновени граждани.

По думите на проф. Радулов напрежението в тези махали по отношение на властта нараства, а самата власт никога не знае какво се случва вътре в общините.

"В ромските махали усещат, че наближават избори и няма да им режат тока, да им правят проверки и да им срутват къщите. Престъпността, която винаги съществува там, става по-очевидна", посочи бившият шеф в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Радулов един от начините за решаване на проблема е хора от този етнос да се интегрират в полицията. Другият подход е властта да прави полицейски операции, смята той.

Журналистът Огнян Исаев се съгласи, че тези квартали са изолирани и подчерта, че държавата ги неглижира доста години наред.

"Това е резултат на нещо, което от години вирее. Там няма елементарни условия за нормална градска среда, няма дори осветление. Нормално е там да важат съвсем други правила. Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания. Когато няма държавен приоритет тези квартали да се превърнат в нормална среда за живеене, няма как да очакваме да няма агресия", обясни Исаев.

Журналистът предупреди, че след 5-10 години службите няма да могат да контролират тези проблеми. Според Исаев към момента най-странното нещо е, че големите политически партии бягат от този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
22
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Гласувайте пак за бялата златка и шкембе воевода. Те борят шведката престъпност и са честни хора, работещи за благото на народа Аааа да, и ще направят 1000 лв. пенсията.
17
3
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
Бай оня и сега плодовете които ядеш се берат от тях, асфалта по който караш го слагат те, на всеки стоеж 2/3 са роми. Ромите са ресурс - работна ръкаОБАЧЕ трябва да има здрава държава с ПРИНУДА и стимули.Мечките с принуда и стимули в цирковете колело даже ги научаваха да карат.
16
6
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Агресията расте навсякъде , не само в гетата!!!Нали, селяни прости и некадърни и комплексирани!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
15
3
 
11
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До ВМРО-Н, Йебем ти матери, сръбска по-дло-го, за такива като тебе само смърт и куршум! Македонци няма има само българи, та-па-нар родоотстъпник!
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания-Каза Исаев. С това изречение разсея всякакви съмнения за наличие на интелект.
13
3
 
29
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До Край, За ро-ми-те, дето ги наричаш - концлагери и трепане, това е решението. Тези гну.сни тва-ри са изкл. вредни ***!Ако не изчистим земята си от тях, те ще ни унищожат в близко бъдеще. Въпросът е много сериозен, на расова основа и на пълната несъвместмост в ценностните системи! Бля-бля хуманистко-либерастки тъпотии работа не вършат!
12
4
 
49
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Същите тези отглеждат *** но чужд и то само на грилОкрадоха на родителите ни животните за да ги изядат на "банкет".Полицията спа..Окрадоха ни домоветеПолицията спаБият ни по улицатаПолицията спаСега започнаха да бият полицията, но след всичко няма кой да им помогне.Завършека ще е тумба роми пребиват депутатите в парламента.
11
25
 
7
 
! Отговори
ВМРО-Н преди 5 години
Докога ще търпит тиранията на българите над малцинствата в тази изстрадала страна!?Свобода за поробените малцинства в българия, стенещи под българско робство!! Свобода за окупираната от бугаротатарите източна Македония!!
10
11
 
6
 
! Отговори
Край преди 5 години
Принуда е нежна обаче и всеки който иска да се измъкне от гетото трябва да има шанс. България може да храни 20 млн. човека а в момента има деца ровещи в кофите за храна. Ромите трябва да бъдат оземлявани и да имат програми за отглеждане на ***.И сега българин овчар няма. Трябва да стане масово.
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези милиони които се дадоха за ограда по границата, трябваше да се направи около гетата. Пункт за влизане и излизане. Само срещу документи. Ако им се ограничи достъпа до всичко ще си "живеят" в блатото си без да ни пречат на нас.Разбира се оградата да е здрава като в джурасик парк. след оградата няколко реда мини, за който реши да прескача. До 10 години сами ще си ограничат всичко.
8
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са евтини гласове на изборите, естествено че политиците ще отбягват въпроса
7
3
 
38
 
! Отговори
Край преди 5 години
В условията на ЕС българите не могат да интегрират това население. Единствения възможен подход е този на Турция. Там поне 1/3 от населението е с подобен манталитет обаче с ПРИНУДА и стимули е вкарано в приемливи рамки и работи и се изхранва само и Турция даже постига успехи в икономиката.Наказанията и принудата на ЕС са неефикасни. Затворите станаха почивни домове, глоба никой не плаща.България трябва да иска от ЕС извънредно законодателство. Румъния и Унгария ще я подкрепят.
6
4
 
40
 
! Отговори
до кога преди 5 години
Народа плаща,полицията не работи, ех живот а?
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се действа с институционални мерки на неинституционална общност, каквато е един средностатистически ромски квартал. Всички такива са обречени на провал. *** пример - режат тока - той си пуска жица от комшията и купонът продължава. Трябва тези гета да се оставят на мира от държавните органи, но с един уточняващ въпрос - защо другите етнически обособени общности нямат същите права? Защо няма облекчения на данъци и осигуровки за работещи хора, а точно обратното?
4
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А държавата ги дундурка и обгрижва,а те се размножават ли,размножават.Една каза тия дни,че имала 40 внуци.Да са ви честити.
3
2
 
47
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Електората не трябва да се закача,идат избори ,демокрацията трябва да процъфтява ;) !!!
2
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невъзможно е тези хора да бъдат интегрирани. Те не подлежат на интеграция, държат на своя си начин на живот и нищо друго не ги интересува.
1
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"хора от този етнос да се интегрират в полицията"Ха ха...Е тогава вече ще се наиграем!