Живот в гетото: Бараки си имат, токът им свети... агресията расте!

Бившият главсек на МВР проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR
23 окт 2018 11:45, Петя Славова
142

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов алармира, че случаите на ромска агресия и неподчинение са по-интензивни и се засилват. Той смята, че агресивното поведение започва да придобива форма на организирано нападение.

Още по темата

Коментарът му идва след поредицата от случаи, в които хора от ромските махали проявяват агресия срещу полицаи и обикновени граждани.

По думите на проф. Радулов напрежението в тези махали по отношение на властта нараства, а самата власт никога не знае какво се случва вътре в общините.

"В ромските махали усещат, че наближават избори и няма да им режат тока, да им правят проверки и да им срутват къщите. Престъпността, която винаги съществува там, става по-очевидна", посочи бившият шеф в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Радулов един от начините за решаване на проблема е хора от този етнос да се интегрират в полицията. Другият подход е властта да прави полицейски операции, смята той.

Журналистът Огнян Исаев се съгласи, че тези квартали са изолирани и подчерта, че държавата ги неглижира доста години наред.

"Това е резултат на нещо, което от години вирее. Там няма елементарни условия за нормална градска среда, няма дори осветление. Нормално е там да важат съвсем други правила. Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания. Когато няма държавен приоритет тези квартали да се превърнат в нормална среда за живеене, няма как да очакваме да няма агресия", обясни Исаев.

Журналистът предупреди, че след 5-10 години службите няма да могат да контролират тези проблеми. Според Исаев към момента най-странното нещо е, че големите политически партии бягат от този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
29
 
! Отговори
dv преди 5 години
Разрешете на всеки български гражданин да има право за 24 часа да вземе правосъдието в свои ръце!! Само 24 часа ще са нужни веднъж завинаги да премахнем заплахата и ***, които БСП и ДПС си отглеждат вече 30 години-за да им осигуряват присъствие в НС!! Само 24 часа ще са нужни, след това народа самостоятелно ще се погрижи да почисти остатъците от "правосъдието"!
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да им спрат социалните помощи и с заеми от ЕС да се построят едни хубави големи затвори от които никой не излиза.Така лошите ще бъдат ограничавани за да не развалят другите.Пример в махалата има 4-5 банди от по 10 гангстера.Те по друг начин си се наричат ама не им знам диалекта.Другите искат или не искат постепенно се увличат около тях и ето вече цялата махала са гангстери и разбойници.Отделно социалните помощи.Защо да работи след като му дават наготово?Кой би работил?Тва трябва да спре.
36
30
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ромите ли са ви виновни, че накарахте децата ви да имигрират!!!Ромите ли са ви виновни, че икономиката ви е аутсорсингова и нямат никаква заетост, и се капсулират в гетата!!!Селяни прости, наистина ли сте толкова прости, че не си виждате грешките!!!Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настанете му ги в къщата на тоя умник
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно,кой му е дал този акъл на тва пруфесурску нящу!?
33
2
 
25
 
! Отговори
аз преди 5 години
да се съборят всички незаконни постройки и техните жители на боя за обувки
32
2
 
47
 
! Отговори
SPECTER преди 5 години
Българските млади семейства изнемогват и с огромна трудност успяват да отгледат едно дете докато част от честно заработените пари отиват за издръжка на няколко дърти "ПЕЧКИ" и една сурия суполиви "мaнгаceтa" които са навъдени само и единственно за повече помощи. Куци ли са? Сакати ли са? Макар, че нямат дори основно образование ХИЧ НЕ СА ГЛУПАВИ! До кога цял един народ ще страда заради едни ЧЕРНИ ПИЯВИЦИ?
31
3
 
22
 
! Отговори
V преди 5 години
Не трябва да им дават да строят особено около Пловдив и София .Това са най-скъпите земи заради възможностите да се урбанизирт. Те съвсем хитро завладяват точно тях като талка тази земя вече за нищо не става ;) След като всички махали са незаконни защо има ток и вода ? Щото има герб бсп дпс и ЕС . да се направи една 15 километрова зона около София Пловдив и Варна където да се събори незаконното и да не им дават местни кметове земя на безценица.А земеделие където има роми е невъзможно ;)
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професора отново се е дрогирал с нещо лошо.Нали си представяте роми в униформа с оръжие?Директно почват погроми и палежи срещу българите ?Какво ще ги спре?Та те са закона.Буквално и преносно.
29
2
 
26
 
! Отговори
точно така преди 5 години
Интегрирайте ги в полицията,няма лошо!Може и в парламента,кво пречи!?Аз предлагам да ги интегрирате при професорите,кво ще кажете!?
28
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ограничаване на граждански права за неграмотни хора! Кой е с мен?
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според проф. Радулов един от начините за решаване на проблема е хора от този етнос да се интегрират в полицията.Само това ни липсва тези примитивни същества да се интегрират в полицията.
26
3
 
17
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
за това има лек.Организиране на патриотични чигански комуни от доброволен тип-доброзорно да бачкат тежка работа-ежедневни курсове по ограмотяване-какво е добро и какво е зло.Как се награждава доброто и какво се полага за всяка чигания,за всяка една простъпка.да се държат устни изпити и който не ги мине-отново в курса,и да повтаря докато не почне да пее наизуст какво е добро и какво зло.и после-ако сгази лика-да остане години в опреснителния курс.Да им се каже-това да-това не.И наказание.
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано побоя над полицаи да продължава само така може да им дойде акъл в празните кратуни. Ромите разбират само от тояга историята го доказва, всичко друго е губене на време.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да намерим тези политици,които крадат нашитепари и ги дават на /цензура/ за да се размножават безумно.Трябва да бъдат наказани жестоко за предателство.При бай Тошо /цензура/ полицаи нямаше.Ако ги направят и полицай ще ни тероризират законно.Радулов е пълен.... /цензура/.
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиите да поемат шефство над всяка махала и да им плащат тока от държавните субсидии за партиите. За да имат сателитни чинии и да гледат Канал 3 на Герб, Скат и Атака на патриотите.
22
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след като нямат условия и средства да отглеждат деца само кастрация , ние изнемогваме и трябва да им даваме издръжка за отглеждане и възпроизвеждане серийно производство . До кога ще продължи този цикъл ?Освен това те нито искат да учат , нито да работят и всичко е на гърба на народа , на това отгоре като набележат някой за крадене или убиване си действат безнаказано .
21
3
 
31
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
"Ромите трябва да бъдат оземлявани и да имат програми за отглеждане на ***. И сега българин овчар няма. Трябва да стане масово." Глупости, те казаха, че не искат да учат и да работят. Ро.мче към баща си: Тате как така си имаме всичко, като нито ти, нито мама работите? Бащата: ДЕМОКРАЦИЯ, сине! Държавата дава. Ро.мчето: Ама как така тате? Ние крадем всичко ток, вода, желязо, ходим по къщите... Ще ни хванат и ще ни вкарат в затвора.Бащата: Аааа, НЕ! Това вече е ДИСК.РИМИНАЦИЯ
20
2
 
28
 
! Отговори
мак преди 5 години
Правят каквото си искат, строят, крадат ток и вода, агресивни са, но кой ще ги нарече кресливи? И те ли са приоритет? Не можеш да интегрираш някого, който не иска, щото така му е удобно, а интегрираният има също и задължения, а не само измислени права. Ама те са купен електорат, как ще го поставиш на мястото му? Майките на болни ли са по-голяма заплаха.
19
2
 
36
 
! Отговори
Край преди 5 години
За това че ромите са такива сме виновни българите. Държавата е наша, реда в нея ние го определяме. Що не се справяме. Що в Турция успяват а тук не можем да ги сложим в ред. Щото сме некадърни да подредим свястна държава.Както я караме накрая ще се изтрепем. И почвам да не съм сигурен в победителя.