Симеонов постави коалицията в отчаяние. Какво следва?

Чакат ли ни предсрочни избори? Отговарят експертите
Обновена: 25 окт 2018 10:12 | 25 окт 2018 09:20,
113

След изказването на Валери Симеонов по адрес на майките "кресливи жени с уж болни деца", и след като заяви, че не иска да се извинява – той все пак поднесе извинения. Уви, те не бяха приети, а дори допълнително нагорещиха страстите, тъй като бяха сметнати за неискрени и изпросени.

Майките на деца с увреждания продължават четвърти ден да настояват за оставката му с призива: "Не ставаш за този пост!"

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова управляващите все още не са излезли от твърде сложната ситуация, в която ги постави Валери Симеонов.

Още по темата

"За първи път видях Каракачанов в толкова отчаяна ситуация. Тази малка коалиция е създадена уж от патриоти, които са с коренно различни политически краски – проруски, пробалкански, проевропейски. Симеонов стана от обществена гледна точка воденичен камък. Следващите 2 седмици предстои гласуването на законите за майките. Ако те решат, че това им стига – може и да се успокоят. В много голяма степен оставката на Валери Симеонов зависи от майките", подчерта тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR политологът Антоний Тодоров отбеляза, че коалицията на "Обединени патриоти" е крехка още от самото си създаване.

"Сякаш сме забравили острите нападки между Симеонов и Сидеров още в началото на коалицията. Гледайки умението на Борисов да предизвиква предсрочни избори – не изключвам тази възможност. Но трети предсрочни избори за ГЕРБ биха били рисковани. Ако коалицията се крепи на Симеонов, то нека да стане премиер. Ако не – то нека намерят политическо решение за исканията за оставката му", категоричен бе анализаторът.

Тодоров добави, че Валери Симеонов не за първи път обижда дадена група хора.

"Има правила на публичното общуване. Той няколко пъти прекрачи границата. И какво като подаде оставка като вицепремиер и друг от неговата партия заеме мястото му? "Патриотите" нямат никакви идеологически различия, освен източника на парите им", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какви майки, какви деца с увреждания. Важното е да се въдят гламави чингя и осигуряващите им работа ромбуви. А Тиквата да си краде спокойно.
12
15
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Честно казаноТи се държиш истерично. Пожелавам ти детето ти да е в същото положение и ти да покажеш с личен пример как трябва да се държат майките на децата с увреждания.
11
31
 
11
 
! Отговори
Честно казано преди 5 години
От тези майки, дето ни ги натрапват денонощно по телевизията нищо не зависи!Те прекрачиха червената линия на приличието, държат се истерично, защото дълбоко в душите си съзнават, че наистина не са добри майки. Забравиха за какво излязоха на протест и се превърнаха в маши за политическа употреба.Това е! Всичко останало е празни приказки.
10
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А един се ИЗЦЕПИ че щял да "ИЗКАРА" 20хил работници на протест?!?!Ганьооооо-***, теб те "ИЗКАРВАТ" като ***" на протести.Точно както Костича и "Кой не скача е червен".А накрая се оказа че КОЙТО скача е eбaн!!!По-гнусни и *** телета от бългaрaците НЯМА!!!!!!!!!!Изкарай Гано ГОВЕДАТА.
9
19
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
отчаяна е другарката "истината" нинова, не и минават нито вотовете, нито протестите, няма я очакваната от нея всенародна подкрепа, няма подкрепа нито от козичките и баба дора , нито от прасенцата, евентуална такава само от старата любов дпс, в партията и, не я долюбват,.......пес и серго не я бръснат !
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормална държава отдавна цялата крадлива шайка около БУрисУФ щеше да е в затвора а не да се питаме като полу-*** в медиите "-Какво следва?".Но в нормалните държави живеят хора а не мър*и като в Бг.
7
1
 
33
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
С поклон пред Христо Ботев, си позволявам да напомня за една малко част от творчеството му. Част, АКТУАЛНА и то осезаемо в наши дни:Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОООО,АНтоанета Христова - ето още един "***"
5
4
 
24
 
! Отговори
Гошу преди 5 години
Следва почивка в Куба за бялата златка и нов жип за деница гажева. Ааааа....ще вдигнат и пенсията на 500 лв. Да не забравяте да гласувате за тях.
4
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 5 години
Няма никакво отчеяние ,това е платена измислица!!!!
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега какво правим с фалшивите ТЕЛК-ове? законът за уврежданията "закотви" ТЕЛКовете към себе си. Аз ако съм работодател на сто души и трябав да взема двама души с ТЕЛК, как ще съм сигурен, че са истинсик инвалиди, а не са си взели ТЕЛК заради паркомястото?
2
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо не споменавате, че една част от майките се отказаха от исканията си заради политизирането на протеста и че снощи имаше 100-150 майки. нито че се появи Валерия Велева. нито че работодателите заплашиха да изкарат 20 000 души зад Валери.
1
6
 
31
 
! Отговори
Истината преди 5 години
С такива нагли .. коалицията винаги е обречена