Симеонов постави коалицията в отчаяние. Какво следва?

Чакат ли ни предсрочни избори? Отговарят експертите
Обновена: 25 окт 2018 10:12 | 25 окт 2018 09:20,
113

След изказването на Валери Симеонов по адрес на майките "кресливи жени с уж болни деца", и след като заяви, че не иска да се извинява – той все пак поднесе извинения. Уви, те не бяха приети, а дори допълнително нагорещиха страстите, тъй като бяха сметнати за неискрени и изпросени.

Майките на деца с увреждания продължават четвърти ден да настояват за оставката му с призива: "Не ставаш за този пост!"

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова управляващите все още не са излезли от твърде сложната ситуация, в която ги постави Валери Симеонов.

Още по темата

"За първи път видях Каракачанов в толкова отчаяна ситуация. Тази малка коалиция е създадена уж от патриоти, които са с коренно различни политически краски – проруски, пробалкански, проевропейски. Симеонов стана от обществена гледна точка воденичен камък. Следващите 2 седмици предстои гласуването на законите за майките. Ако те решат, че това им стига – може и да се успокоят. В много голяма степен оставката на Валери Симеонов зависи от майките", подчерта тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR политологът Антоний Тодоров отбеляза, че коалицията на "Обединени патриоти" е крехка още от самото си създаване.

"Сякаш сме забравили острите нападки между Симеонов и Сидеров още в началото на коалицията. Гледайки умението на Борисов да предизвиква предсрочни избори – не изключвам тази възможност. Но трети предсрочни избори за ГЕРБ биха били рисковани. Ако коалицията се крепи на Симеонов, то нека да стане премиер. Ако не – то нека намерят политическо решение за исканията за оставката му", категоричен бе анализаторът.

Тодоров добави, че Валери Симеонов не за първи път обижда дадена група хора.

"Има правила на публичното общуване. Той няколко пъти прекрачи границата. И какво като подаде оставка като вицепремиер и друг от неговата партия заеме мястото му? "Патриотите" нямат никакви идеологически различия, освен източника на парите им", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и все пак Валерката е прав, който е по креслив ще вземе пари, ами колко още други хора с проблеми има....слепи, инвалиди на хемофиализа, онкоболни....е тез псевдо майки с кайво са пивече от другите в неравностойно положение...
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, темата се измести от проблема на майките и хората с увреждания и се превърна в политическа. Но кой направи това? Ако Симеонов не знае, да му кажа аз! Да говориш така е или от липса на усет или целенасочено. Иска ми се да разберем дали Симеонов е наистина п***т*а*к или гони някаква цел? И в двата случая това се плаща с ОСТАВКА! Впрочем, как вървят преговорите на Теменужка в Москва?
31
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То, ако е заради майките с увреждания Симеонов сам би си подал оставката, но понеже знае, че Нинова му я иска заради лукавия кремълски поп Грудев, той затова не иска !И затова българите го поддържат !
30
4
 
9
 
! Отговори
scbg преди 5 години
До Това следваНе го щем. Ако ще към бургаско, първо през централния в "Акациите" за 20 години.
29
7
 
14
 
! Отговори
Това следва преди 5 години
Следва Далавери да си заминава към Бургаско.
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинисапакбе.
27
5
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Валерко-***, нали обеща 300лв минимална пенсия? Кога бе, Далаверко? Лъжец!
26
11
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
На *** и аутистите не трябва да се дават никакви пари.Една мин. заплата за изхранване и точка.
25
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Много ти пянпа устата ! Живота е пълен с изненадо....
24
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безкултурие, нахалство и изобщо много ниско ниво на т. нар. патриоти. Много много ниско ниво... и на фона на това само ДПС имат програма за ... ускорено развитие на родината- това, от което наистина се нуждаем. Друг въпрос вероятно е качеството на тая разработка, но е учудващо колко са адекватни на нуждите... и колко са ни изкукуригали "патриотите"
23
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и нови избори
22
6
 
15
 
! Отговори
Мислител преди 5 години
Цинично, нагло и грозно е изказването на WCпремиера, но не е ли това отклоняване на вниманието от убийството на Виктория Маринова, разследването на ОЛАФ за корупция????
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да е отчаян шкембе войвода като вижда сделката на живота му - самолетите за армията как отлита от него. Направо му се мре - толкова усилия да се подредят нещата и сега заради месец, два пак на нула.
20
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре Симеонов отколкото рубладжията и фурнаджийска лопата Сидеров!!!
19
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека не забравяме,че първо БОРИСОВ каза" майките да му се махат от главата".За това крепи този цин.ик,защото и той трябва да си ходи,ама 'ще му секнат екскурзиите и трошене на народни пари.Нищо не прави за народа,само си чеше егото с пътешествия по света.В нито една държава няма такова недоразумение,като него.
18
2
 
7
 
! Отговори
Честно казано преди 5 години
До МенБлагодаря за "милите думи", те само показват що за човек си. Всеки има своята да го наречем с една забравена дума "тегоба", но това не значи, че трябва да желае на другия и той да я изпита. Или може би за нас - българите по голямо значение има не това което сме постигнали, а което другите не са постигнали. Не случайно в една БЪЛГАРСКА ПРИКАЗКА когато дяволът предложил на селянина богатство но, съседът му ще получи 2 пъти по-голямо, той рекъл "ИЗВАДИ МИ ЕДНОТО ОКО".
17
6
 
6
 
! Отговори
До Честно казано преди 5 години
Абсолютно си прав и поста на "Мен" отдолу го доказва. Не всички са така, но много от тези жени непрекъснато кълнат всекиго опитал се да всее разум в главите им - тях ги употребяват и те нямат нищо против! Трябва да се въведе пренатално прогнозиране и такива да не раждат въобще.
16
8
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Единственият...патриот у нас ще остане Вал Сим,с неговата...бутикова партийка.Другите му аверчета по...патриотизъм,скоростно се трансформират в...пекани консерватори.Но докато стане...това,дружно ще подкрепят Тиквун Великий да е на власт,за да добият сили и убедят гледащият..,стреснато електорат,че без тях не може.Трябва да са в първите редици на държавните лапачи,иначе няма да...изгрее слънцето.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицето има пълното право да е недоволен, че 150-те милиона не отидоха за пенсии.
14
9
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Кой му е искал извиненията на тоя,искат му ОСТАВКАТА...