Остава или оставка за Симеонов? Майките не го искат, а и много българи

Анкета: 64% от хората искат вицепремиерът да напусне постта си
Обновена: 5 ное 2018 18:46 | 5 ное 2018 18:45, Красимир Ангелов
151
Остава или оставка за Симеонов? Майките не го искат, а и много българи
Снимка: БТА

Повече от 2 седмици продължават протестите на майките на деца с увреждания с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи жени", а децата им - "уж болни".

Още по темата

В крайна сметка, след известно забавяне, лидерът на НФСБ се извини за думите си, макар да посочи, че не е бил разбран правилно.

Извинението му обаче не бе прието от майките, които го определиха като неискрено. В самата коалиция също имаше известни брожения срещу Симеонов, който все пак остана поста си. 

В разгара на протестите на майките на деца с увреждания, екипът на Dnes.bg ви попита: Какво е правилното решение по казуса Валери Симеонов? В традиционната ни анкета участваха точно 2734 души.

Мнозинството от тях – цели 64% са твърди, че въпреки поднесеното извинение, Симеонов трябва да подаде оставка като вицепремиер.

На обратното мнение са едва 7% от анкетираните, според които въпреки грешката си, лидерът на НФСБ се е извинил за думите си и затова трябва да продължава да си върши работата в правителството.

Според всеки десети пък (10%), е станало скандал от нищото, защото просто Симеонов не е бил правилно разбран.

Едва 4% смятат, че правилното решение е вицепремиерът да се срещне с протестиращите майки и в диалог да се реши проблемът, а други 2% смятат, че оттук-нататък Симеонов трябва да работи много активно за хората с увреждания.

Цели 13% пък признават, че темата не ги вълнува особено, а повече мислят за идващата зима и увеличението на цените, които се наблюдават в последно време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя няма чест ,и доблест да подаде оставка ..
107
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка бе, недодялан селяндурин!
106
10
 
13
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
Тоя е мега противен тип ГАВРИ се с целия народ мисли се за големия бизнесмен и политик.Ако се беше родил в нормална държава щеше да е протиер в някой елитен бардак най-много...
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До турчинА в Турция с колко поскъпна всичко?Щото казваш "в страната", като някакво изолирано явление.
104
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яяяяяяяяяяяя.........*** това същество ОЩЕ ли си е на поста?????? Мале мила!!!!!!!!!!
103
9
 
8
 
! Отговори
Волен преди 5 години
Тая *** трябва да я екзекутират.
102
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
WC-то е жалка картинка! Баси мъжа! Знае, че никога вече няма да е на власт и се е забил като гладна въшкаОтврат! Мазен, самодоволен и нагъл. Шкембе войвода и белия Болен са същите сополи
101
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се предавайте, най-накрая трябва е ясно, че в тази страна има гражданско общество и те не са недосегаеми. Няма да издържи, отива си, дори нищо да не се промени сега.
100
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Център за развитие на човешките ресурси" и едни 80 милиона лева разпределени между нпо-та и фирми бушони. Кой мислите стои зад това? Валерката :) .. предвид отличните резултати в усвояването на въпросната сума, следващата година сумата за усвояване по въпросната оперативна програма се увеличава на 160 000 000 лв. Ето за това Сименов не се маха, инак трудно би издържал "кресливите майки", но търпи, де ще иде, все пак 160 милиона чакат да бъдар разпределени ;)
99
5
 
14
 
! Отговори
До турчин преди 5 години
Не знам дали си турчин,но си много интелигентен и прозорлив.Коментарите ти са винаги точни и смислени.
98
8
 
27
 
! Отговори
турчин преди 5 години
Като си подададе оставката мислите че нещата ще се променят. НЕ.От 3-4 год. в страната поскъпна всичко. Народа мълчи. Политиците все обещават реформи и качествена работа но нищо ново. Нито една реформа не се случи некачествени ремонти на пътища, страната е извън енергийни пътища.Страшна демографска криза. Народа озлобя след всичко това на всичко отгоре политици с нисък морал окупираха власта.
97
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките да го съдят за клевети всяка която има болно деге тоя могат да го доят със дела до пенсия и докато остане гол като пушка.
96
4
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
*Обединени Патриоти* _ в пъти по зле от Плевнелив .
95
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги нарича както си иска ето защо Валерката е против истамбулската конвенция да му дадат един камшик и един кон да разкара кресливите жени от улиците с камшика Браво Валелката народа е с теб срещу кесливите жени нека ги смажем и набием хем за нас ще останат повече пари за мазни кифтаци да плюскаме.
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валеркaта кога ще правиме проверката. Политика е там да служи на обществото, а не да се държи като феодал и ако майките са фалшифицирали нещо тоя да ги осъди или да отива в затвора за клевети и обиди към тези ощетени от съдбата хора.
93
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте кои агенции за усвояване на еврппари е оглавил Симеонов и ще се сетите що не иска да се маха. Не става въпрос за майките, ако бе само за тях, отдавна да си е подал оставката. Вижте и Каракачанов върху какво е сложил тъка. Егати патриота, паспортна служба е отворил. За мен тези не са никакви патриоти. Да се махат всички, в едно с премиера!
92
5
 
23
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
ВАЛЕРКА - Време е да бягаш със каракачанката , със Заграбеното , към ЮАР . Нали там си превеждате ограбените пари заедно с арабаджиеви .
91
2
 
19
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Симеонов не е "сиясетчи" - политик. Той е толкова политик колкото и Митьо Пищова кандидата за президент. Политика си мери приказките.
90
4
 
24
 
! Отговори
Осман преди 5 години
И да си подаде оставката нищо няма да се промени. Но той няма да си я подаде. И да иска не може докато Борисов не му разреши. Симеонов "усвои" добре при Борисов и сега ако развали "стабилността" му ще стане лошо. Само революция, Велико народно събрание и съд за политиците на прехода може да рестартира Държавата но вече е много късно. Така че колкото и да крещят файда няма.
89
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Това и децата в София вече го разбраха - плащат им по двайсетачка. Юда Искариотски поне е взел 30 сребърника, а тези жалки егоистки за по 20 лв на ден искат да ни изнудят да платим излишни пари за излишни предсрочни избори, които ГЕРБ пак ще спечели.