Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно са им заглушени телефоните като моят работеше?
126
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СНОЩИ НА ПРОТЕСТА ВЪВ ВАРНА БЯХА ЗАГЛУШЕНИ ТЕЛЕФОНИТЕ НА ХОРАТА ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА ПРЕДАВАТ ОН ЛАЙН ПРОТЕСТА.КОЙТО ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ ,А ИМА ЕДНА МУТРЕНСКО-ЧЕНГЕДЖИЙСКА ПСЕВДОДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ЕДНОЛИЧНО ОТ ЕДНА ПОЛУГРАМОТНА МУТРА ЕДНОКНИЖНИК
125
9
 
16
 
! Отговори
Armagedonе, преди 5 години
Вместо да ЦИТИРАШ, напиши с две думи кого искаш на власт, за да ти "ПОДОБРИ ЖИВОТА"?БСП или ДПС?И тогава ПАК ще правиш митинги ПРОТИВ ТЯХ.МИСЛИ ЗАЩО.А може би си "професионален недоволен и обичащ БЕЗРЕДИЦИ( щом си Армагедон;-)))....
124
9
 
23
 
! Отговори
Всички тези, преди 5 години
особено мотористи,се събират ДЖЪНГЪР да става, да създават затруднения на РАБОТЕЩИТЕ да си приберат децата, да създават НАПРЕЖЕНИЕ , да предизвикат СБИВАНИЯ.Какво иска онова *** от Варна-19-годишно, което хвърлило димка в тълпата, пръска полицаи със сълзотворен газ? СУМАТОХА,НАПРЕЖЕНИЕ,СБЛЪСЪЦИ.Иска им се някой неуравновесен, безработен да се запали( имаше такъв случай,при който БАЩАТА на самозапалилия се каза да не се преекспонира случая!)Отрицателната енергия на БСП- в действие.Вижте се!
123
2
 
11
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
В Конституцията на България,изрично е посочено,че не може Партиите да имат отделен суверенитет от Държавата.Т.Е те не могат да я представляват пред Света. Само Държавните Представители са оторизирани да я представляват.Незнайно защо това Конституционно закрепено УСЛОВИЕ се нарушава системно от Партийни функционери които се явяват на Международни събития и Представляват Държавата без да имат такова право.Този факт е твърде показателен за състоянието на ДЕМОКРАЦИЯТА в Държавата България.
122
1
 
10
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Никоя Партия не може да си присвоява Държавата.Защото никоя Партийна идеология не може да бъде и Държавна идеология.Тя не подлежи на Узурпиране от когото и да е.Държавата и Държавността са Обществена система а не собственост на Партокрацията или на Партийна Номенклатура,както и на Олигархични кръгове създадени около Управляваща Партия или още по-малко на Престъпна Организация(Мафия), както е понастоящем в България.Държавата това са Независимите граждански Институции а не партийната върхушка .
121
6
 
4
 
! Отговори
Б. Борисов До 125 преди 5 години
Значи да ти пратя документ удостоверяващ имота ( острова), за да го фалшифицираш, че е твой и после да давам пари на съда и да си доказвам, че към го закупил АЗ, а не ТИ.За по-хитър от мен ли се смяташ??Обиждаш мен Бойко, че не се къпя????Глобата ти ще нарастне с още 100 000 ЕВРО, ако продължаваш да имаш претенции към финансовото ми положение. Симеон реве за Враня днес. Така ще да е като не ме слушаше когато той беше премиер.
120
6
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Властта не е наследствена.Тя принадлежи на гражданите.Те са тези който я дават и отнемат.А тези които не искат да я здадат са УЗУРПАТОРИ.България не е Монархия а РЕПУБЛИКА и поради това властта произтича и принадлежи на гражданите.И точно гражданите посредством граждански протести,разрешени им по КОНСТИТУЦИЯ,могат да предявяват искания за Оставки,щом Управляващите,независимо от партийната им принадлежност или политическа ориентация,не се справят с Управлението на Държавата в полза на Обществото.
119
14
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Ало,журналистите,стига сте подлъгвали хората с вашите протести - условията за живот в страната НЕ СА ОТ ВЧЕРА И ОНЗИ ДЕН,А НАСЛОЯВАНИ С ГОДИНИ! Явно на вас ви се плаща да тиражирате и преекспонирате напрежение в страната - хайде,холан,знаеме ги тия! Престанете с тия майки най-сетне,че започваме да се отвращаваме от тях и непрекъ снатите им неоснователни искания! То бива,бива типигьозлък и гьон сурат,ама това е вече голямо нахалство!Че да стоя зад тях ли - НИКОГА !!!
118
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Терорът беше при вашият Орешарски, когато ликвидирахте 200 000 българи без да ви мигне окото.
117
6
 
13
 
! Отговори
до 123 преди 5 години
абе със сигурност е имало далеч по-дикаторско управление . И при това в недалечното минало .Но все пак любопитството ми е -> кого ще предпочетеш след герб ?Простичко и ясничко -> *** , доган , славчо , кой ? Дай да чуем , кажи си ?
116
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама, ти какъв си работиш в деловодството към съда ли, бе червен анцуг?И няма такава процедура за подобна проверка, червен каскет. Ти даже и не можеш да кажеш името на т.н. остров на Бойко Борисов.Това е защото вие комунистите от БСП сте неуки, необразовни, мързеливи, некъпани и миришете на обор.Кого ще уплашиш?
115
10
 
4
 
! Отговори
Борисов до 119 преди 5 години
Искаш ми документ доказващ закупения от мен остров. Има си правила. Казваш ЕГН и номер на личната си карта, проверяваме дали си съден, имуществото ти, финансово, семейно положение. Ако някой до 4-то коляно е бил член на БКП или секретар на Политбюро. Затова по-добре ги питай пенсиите. Ако МВР намери нещо гнило за фамилията ти, ще ти бъде наложена и глоба до 100 000 лева за лична обида.Как ще ми викаш червен???? Това е като да кажеш, че съм пожарникар.
114
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 116Никога не сме имали по-диктаторско и некадърно управление от геберите.Откакто управляват, държавата затъва,непрекъснато конфликти,натиск и тормоз върху инакомислещите,терор.Досега само кражби,уреждане на техните си хора и нищо полезно не направиха за населението,което тъне в мизерия и страх.
113
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие като бяхте на власт с Орешарски какво дадохте на майките?
112
7
 
10
 
! Отговори
до 116 преди 5 години
той света спокойно може и без герб и без българия но все пак , ако може да ме просветлиш , кого точно ще со избереш да те оправя след герб ?- курнелийка с путинчо ?- или доганчо с обръчите ? - или славчо ако довърши кастинга и мине live :)
111
11
 
9
 
! Отговори
До 118 преди 5 години
Ей до платения от ГЕРБ, не плещи глупости да плашиш народа. По-зле от сега,когато е ГЕРБ на власт, няма накъде. И до всички дето обиждат майките с деца. ЗАСРАМЕТЕ СЕ. Дано Не ви се случи дете да ви се роди дете с увреждания. Да не мислите, че не им е тежко на семействата с болните деца? Да не могат да лекуват децата си и да просят от хората пари да ги лекуват в чужбина, защото ГЕРБ не дава.
110
11
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Кажи си ЕГН-то, номерът на личната карта и ще ти пратя копие от нотариалния акт на острова. Само гледай да нямаш глоби към--------Нямаш никакъв нотариален акт червен каскет, защото такъв остров няма. Даже и не можеш да ми посочиш името. Червен анцуг!
109
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, няма да свърши без ГЕРБ само, че тогава 1 евро ще се разменя за 5 000 лв най-малко.
108
0
 
2
 
! Отговори
Коментар 116 преди 5 години
Коментарът ми беше към 115 не е до анонимен 113

Спонсорирани публикации