№99 и №100 – имотите на Плевнелиев в "София парк". Другите – дарени!

Вилата в Баня е продадена при развода с бившата му съпруга Юлияна
20 ное 2018 11:00,
131
№99 и №100 – имотите на Плевнелиев в "София парк". Другите – дарени!
Снимка: архив, Булфото

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак Павел и Асен.

Той им е прехвърлил 4 от петте си къщи, а петата - в село Баня, е продадена, за да финансира развода с бившата му съпруга Юлияна.

Още по темата

"Имал съм още като министър, през 2009 г., 5 къщи - две в "София парк" (комплексът, построен от него - бел.ред.), една в Гърция, една в Черноморец и една в Баня - построени от мен, с платени данъци, - сега имам нула. Всички къщи, които построих, отидоха за децата - по моя воля и със съгласието на бившата ми съпруга.

Това е много интелигентно решение - да не делим и да няма никакви спорове. За никого не е тайна, че съм се развел през 2017 г. още преди да срещна Деси. Сега нямам имоти - като волна птичка божия съм", обобщи Плевнелиев пред "24 часа".

В момента той живее в двете съседни къщи в "София парк" - дом №99 и дом №100, със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева, със сина им Йоан, който тя роди на 1 октомври, и с дъщеря ѝ - 7-годишната Йоанна.

Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва доживот.

"Продължавам да служа на това, за което работих и през мандата. А то е: европейско развитие за България и региона, и перспектива за младите. В моя мандат създадох за тях 90 000 работни места в три индустрии на бъдещето: в информационни и комуникационни технологии, в сектор автомобилостроене и в аутсорсинг индустрията", настоя експрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
29
 
8
 
! Отговори
УУУУУУ преди 5 години
Като ви чете човек се чуди откъде блика толкова завист и злоба бе. Хора, гледайте в своите баки. Бойко изгонил сестра си, Росен - повръщня /до 56 става дума/. АКО СЕ ВИДИТЕ ОТСТРАНИ ЩЕ СЕ ОТЧАЕТЕ ОТ СЕБЕ СИ честна дума. Бива, бива, ама колкото и да ви плащат толкова чак не бива. Слугинаж ч ервен.
53
0
 
17
 
! Отговори
жоро преди 5 години
Алилуя....
52
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте ни занимавали с тоя чехъл, който въртеше опашка на Тиквата и се навеждаше, а сега се изживява едва ли не като Бенджамин Франклин! Комсомолски кадър с тате комунистически функционер!!!
51
5
 
32
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
До # 30Как кой? Ами това беше поставения, послушен президент, който непрекъснато правеше гаф след гаф. Накрая започна по един глупав начин / за да го забележат/ да се репчи на Русия, без нито грам дипломатичност. Сега неоснователно се репчи на президент Радев, който е класи в сравнение с него.Е как ще забравим такъв екземпляр комплексар?
50
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една национализация и всичко ще се върне на държавата.
49
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев беше 4 г. регионален министър преди президент точно в разгара на заменките и даренията..
48
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луканов беше министър само 1 г. След него са 30 години грабеж и приватизация на държавни и общински имоти.
47
6
 
38
 
! Отговори
46 преди 5 години
Спомняш ли си другарката Ема Кошницата (Масларова) - министър на Луканов? Е, Плевнята дължи всичко на нея и татето си - дърт крадлив комунист от ОК на БКП в Благоевград . Ема Кошницата дава на Роско квота да изнася роби (предимно помаци) за Германия и той го прави с пълни сили. Никъде не е спал по улиците и всичко му се е получило перфектно. Ти си пиши, може и някой да ти повярва.
46
31
 
17
 
! Отговори
XxX преди 5 години
"Каква е поуката, лобираш за еврогейския съюз и нато - получаваш къщи"Глу-пак, я се разходи в Бизнес Парка да видиш какво е построил този човек. Хвани си *** чантичка и се разходи. Прочети как е проходил в бизнеса, и тогава давай мнение кой какво е "получил". Това не ти е агента на ДС - Гоце, или червенобузия номенклатурчик - Станишев, които нямат и 1 ден трудов стаж. НЕдейте да го бъркане с вашите партийни величия. Жалка държава, жалък народ.
45
37
 
14
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Спомням си навремето как уволниха Коритаров за една непремерена реплика за апартамента на Гоце. После темата потъна в мъгла. На Плевнелиев бизнеса е добре известен на всички в бранша, знае се как е тръгнал, как е спал по улуците в Германия, как е събирал строителни бригади, и т.н. На мен не ми трябват някакви допълнителни доказателства, буквално проследих как израстна този човек и му имам пълно доверие. Една стотинка не са му спуснали по партийна линия, както на "героите", за които много ревете.
44
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е поуката, лобираш за еврогейския съюз и нато - получаваш къщи
43
5
 
42
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Типичен Бг.политик краде от народа и раздава на родата.
42
4
 
45
 
! Отговори
СЮРМААА преди 5 години
НЯМА СИ ЖИЛИЩЕ! ЧЕ И ОТКРИЛ 90 000 РАБ. МЕСТА! БОЖЕЕЕ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!
41
41
 
8
 
! Отговори
Лилиана Зашкова преди 5 години
Умен и безпристрастен. Най - добрия. Трудно е на обикновения човек българин да достигне неговото ниво. Сегашния плъх е комунистическа руска *** и невероятен глупак19304
40
6
 
46
 
! Отговори
Има ли балъци? преди 5 години
А парите в офшорните сметки? С тях какво ще прави "волната птичка"? Има ли още мишки, които вярват да циркаджии като Роско и Бочко?
39
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия влечуги на снимката бе?
38
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палатите на Плевнелиев трябва да станат училища,забавачки и болници.
37
51
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Кой беше тоя Плевнелиев, някой спомня ли си гоТой беше най-добрия президент.После го смени един руски слуга и пълен ***.
36
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То, новина ,то чудо да видиш. Какво занимавате хората с бивши президенти и настоящи резиденти и имотните им сделки ? Новина щеше да е, ако Плевнелиев беше дарил имотите си на бедни малоимотни български граждани в тежко социално положение. Уви!
35
41
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Добро решение - дарение на децата с право на ползване. Плевнелиев винаги е бил умен и културен човек. В това си качество е твърде неподходящ за президент на тази територия. Дай му на *** про-руско настроен ловджия или зелен чорап, който да ходи по мазен потник или да тропа хора на мегдана. Наистина ние сме на дъното на Европа по кулутра и интелект, а и съвсем логично и по доходи. Не се оглеждайте, за вас говоря.