Таксиджиите бесни, държавата ги неглижирала

Готвят протест – искат високи тарифи и нови стоянки
12 дек 2018 11:45, Нели Христова
60
Таксиджиите бесни, държавата ги неглижирала
Снимка: Pixabay

Нов протест се организира в столицата. На улицата ще излязат таксиметровите шофьори, които са недоволни от пренебрежението на държавата към сектора им. Сред техните искания са опресняване на принципите, по които се формира тарифата им, както и засилване на контрола спрямо стоянките.

Още по темата

"Протестът ще бъде днес на ул. "Московска" пред Общината. Те не искат да разговарят с нас. Ние ще продължаваме с протестите. Управлението е алогично. Казват, че оставят пазарът сам да се регулира. Но как да се регулира сам, като има закон за формиране на тарифите. Този закон трябва да предпази шофьорите от формирането на ниски цени. Лошо е ние да казваме как трябва да бъде. Държавата има своите изградени органи, които получават заплати. Нека бъдат така добри да си свършат работата", обясни Драгомир Петков от Националния таксиметров синдикат(НТС) пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че след като живеят в Европа, таксиметровите шофьори търсят средноевропейски цени. Техните доходи не съответствали на разходите им, които също били средноевропейски.

"Мястото за изчакване на клиенти е нашето работно място. Нека да се уважава. Настояваме за повече регулация, защото иначе ще настане законът на джунглата. Готови сме дори на гладна стачка", посочи още Петков.

Малин Господинов от Националния таксиметров синдикат отбеляза, че от началото на септември пишат до транспортната комисия, но не получават никакво внимание и никакъв отговор.

"Трябваше да се изготви доклад, за който държавата плати, но никой не го коментира. В момента минимална тарифа не е въведена. Общината въведе само таван. Такситата са малък, дори среден бизнес. Който не би следвало да се регулира от държавата. Но се. Законите целят да ни предпазят от дъмпинг, но законите не са обновени. Никой не се съобразява със стоянките. Тези места са отредени за нас, за да не пречим на движението и гражданите. Не бива да бъдем оставяни да работим извън закона. Готови сме да направим национален протест. Поскъпването на хляба се отразява и на нас", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
11
 
! Отговори
Ачо преди 5 години
Една от такси фирмите не е ли на Алексей Петров мафиота? Той е оставил всичко на самотек във фирмата. Някой бакшиш може да те гръмне и обере и във фирмата ще научат след един месец, но пак няма да направят нищо.
31
0
 
17
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Като искат европейски цени защо предлагат обслужване на нивото на африканските ( че и по-ниско)? Може да иска и 5 лв/км., но кой ще им го даде?! Ще искат ли Общината да задължи хората да им ползват такситата?
30
4
 
9
 
! Отговори
В Берлин от 1991 преди 5 години
Винаги се чудя защо в най бедната държава в ЕС има толкова таксита?На пазара за 2кг картофи - с таксиЗа щяло и нещяло с такси. Но нали ние сме си НАЙАз тук се качвам на такси 2-3 пъти годишно.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от тия бакшиш, ме изпържи. 34-лв. от Ц. Гара до Люлин!Никакво такси повече!!!!Забравете ги!
28
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
Вози те, плащаш му и понеже бързаш, няма как да ти развали парите и ей такива хватки, само и само да те излашка! Ползувайте таксита само в краен случай и си правете сметка колко ще ви струва от точка А до точкаБ!
27
1
 
10
 
! Отговори
Юри преди 5 години
Част от проблема е че няма истинска конкуренция. Някои такси фирми се мислят за монополисти и недосегаеми. Трябва да се либерализира сектора и да можеш да избираш между 20 такси фирми на смартфона.
26
3
 
4
 
! Отговори
Ела по неглеже преди 5 години
Неглиже - negligee - 1. лека женска дреха, прозрачна. (от френски).2. пренебрегнатКак да не са бесни таксиджиите, нема ли бългерска дума ?
25
2
 
17
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
САМО UBER!Трябва да останат 2-3 компании такси. Другото - UBER!
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нощните автобуси им удариха по бизнеса на бакшишите и сега реват.
23
2
 
21
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Аз съм за да им изпълнят всички искания при 1 условие. Незабавно възстановяване на лизенза на юбер - единствената естествена конкуренция на смръдливците. Иначе се получава изнудване.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Град без таксита може, но без градски транспорт не може. Бакшишите са само екстра, а не са необходимост.
21
2
 
24
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
90 % от бакшишите за нищо не стават. Най тъпата прослойка. Нарязан хляб да му дадеш ще се пореже. Да им се отнемат лицензиите на всички без средно образование. Няма такава ***. Продават наркотици и карат платени момичета. Да слизат от жълтите курници и да заминават миячи на тоалетни на запад. Като хвана едно дърво ще им дам едни минимални цени. Искат държавата да им гарантира печалбата.
20
0
 
13
 
! Отговори
Янаки преди 5 години
Защо няма добър контрол върху такситата? Защо таксиджиите се отнасят грубо с клиентите? Защо каращите таксита искат да получават много пари без да работят? Държавата цака такситата, такситата цакат клиентите. Кое не е наред в тази картинка?
19
0
 
14
 
! Отговори
i'm преди 5 години
Да спрат да си избират само дълги курсове! Ужасно досадно е да обикаляш от кола на кола на стоянката и никой да не иска да те качи, защото 3-5лв курс му се вижда евтин. 90% от тях карат на метан и за 10лв сипват гориво с което изминат около 100км. И пак им е малко....
18
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 5 години
До някойИмах предвид джоба на панталона.
17
2
 
10
 
! Отговори
някой преди 5 години
Нека искат. Като искат да ми бръкнат в джоба и каквото хванат, тяхно е!
16
3
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Бойкот на всички таксита в София! Искат увеличение на цените без никакво подобрение на услугата. Ако искат средноевропейски цени да се преместят към средата на Европа. На Балканите се плащат балкански цени.
15
4
 
22
 
! Отговори
K7 преди 5 години
може да им се изпълнят условията сам ако се повиши стандарта на услугите им1. да се къпят всеки ден2. да носят бели ризи, и панталон (без анцузи!!)3. да се усмихват4. да не се оплакват от живота около тях 5. да не пушат в колата6. да не карат кола на повече от 5 години7.да издават касови бележки без да ги питаш8. да имат автомат за банкови карти9. да бъдат регистрирани в сайт където да можем да научим повече за шофьора и да можем да си дадем мнението
14
2
 
27
 
! Отговори
1 преди 5 години
Да го духат! Спреш го и като му кажеш че искаш да те закара на 3км. за 3лв. ти заповяда да слезеш от автомобила! Тях не ги интересува, че човек бърза! И аз искам средно европейска заплата, ама няма! Твоите деца като искат да ядат луканка, моите не искат ли?Пък и в крайна сметка не съм длъжен да ви храня децата! Ще си пътувам с личния автомобил, или с градски транспорт, вместо да ви плащам гориво за 10км. на цена за 100!Само вие ли ядете хляб та за вас поскъпва?
13
3
 
22
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Да се изкара жандармерията да я пребие тази ***. Ша ми протестират няркодилъри и сутеньори. Бой по канчето, гат да ги бийш се им е късно. Кат не им изнася да са махат, и без туй са 10000 в София.