На Рождество: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!

Патриарх Неофит и митрополитите поздравяват всички българи със светлия празник
25 дек 2018 11:25,
84
На Рождество: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!
Снимка: БТА

Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме предизвикателствата на нашето време. Господ Исус Христос ни посочва единствения път на спасението, от който да не се отклоняваме "ни надясно, ни наляво, а да постъпваме благоразумно във всичките си предприятия" /Исус Навин 1:7/. Това се казва в патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово, прочетено от църковния амвон в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" от главния секретар на Светия синод - Мелнишкия епископ Герасим.

Рождественското послание беше отправено към вярващите на празничното богослужение в патриаршеската катедрала.

В него се казва, че затова в този свят и пресветъл ден Светата Православна църква ни призовава, като подражаваме на Всещедрия и Всемилостив Бог, и ние щедро да отворим нашите сърца, и да сторим всичко, което е по силите и възможностите ни, та между нас да няма никой самотен и без надежда. Днес за всички нас се ражда Спасителят Христос Господ, Който като ни призовава да стоим непоклатно във вярата, ни учи: "Вие сте светлината на света" /Мат. 5:14/.

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ поздравяват всички наши духовни чеда в пределите на Родината и извън нея със светлия празник на Христовото Рождество и отечески им благопожелават здраве, духовни успехи, мир в семействата, училищата, държавните институции, та да има повече благост, търпение, добра воля и любов.

Благодатта и мирът на раждащия се днес Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово, пожелават Негово светейшество и архиереите от БПЦ към всички българи в празничното си послание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски е бил православен свещеник, дякон. Спазвал е безрбрачие.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пробвайте да " отворите " сърцето на поп или лекар. Вместо съчувствие и помощ, ще получите унижения и пренрежение, щом разберат, че нямате пари... Това ли е човечността им?!
29
3
 
1
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До КалиферДемек ако Ботев е вярвал, значи е истина ? :D Представи си ако и Левски е вярвал ... майкоооо.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауТи като си умен, теб какво те притеснява, защо спориш? Никой не те кара да вярваш, не вярвай.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до тонкатаБългарите могат само да мечтаят за държава и стандарт на живот както в Северна Корея. Северна Корея в световен фактор с който САЩ се съобразяват и разговарят на равна нога, докато България я подритват с презрение като изтривалка и и продават 40 годишни ламарини за 2 милиарда.
26
4
 
4
 
! Отговори
Калифер преди 5 години
"Ах, Боже, светий Боже,не ти, що си на небето.................................комуто се кланят калугери, поповеи комуто свещи палят православните скотове"Да видя сега колко минуси, негативни коментари, че и цензура ще отнесе Ботев.
25
1
 
5
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 33Щом го пише в стара книга или интернет е ... ВЯРНО :D Логиката на глупавия човек...
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поповете са най-големите измамници - къщи направиха, хотели направиха, карат ти се като не купиш свещи от тях, венчавки, погребения, панахиди - не се наядоха. "Да се смирим брята, да отворим сърцата си" - ай сиктир, лицемерни брадясали маймуни!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До мангуА ти защо ги мразиш, не разбрахме?
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Вие вярвате ли, че девици могат да раждат."Могат:45. Когато ангелите рекоха: "О, Мариам, Аллах те благовества за Слово от Него. Името му е Месията Иса, синът на Мариам, знатен в земния живот и в отвъдния, и е от приближените [на Аллах].46. И ще говори на хората още в люлката, и като възмъжее, и ще бъде от праведниците.", 47. рече тя: "Господи мой, как ще имам син, щом мъж не ме е докосвал?" Рече: "Така! Аллах сътворява каквото пожелае. Щом реши нещо, казва му само: "Бъди!" И то става.
21
0
 
5
 
! Отговори
Корпорацията не дава преди 5 години
БГ Коледа - отворих сайта на кампанията. Трагедия! Най-голямото фирмено дарение е 5000 лв. И то някакви дребни еднолични фирми. Къде са маститите бизнесмени да дарят? Къде са мобилните оператори? Къде са електроразпределителните дружества да дарят? Разните там авиокомпании, енергетики, IT корпорации има дето правят милиони, ами веригите чуждите?! "Да станем по-добри", ама не развъзвате кесията!
20
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Да няма никой самотен и без надежда?Освен тея, които немогат да си платят услугите на църквата и тея дето ги гоните защото много викат? Абе вие, като една от най-богататите институции в страната НЯКОГА направили ли сте нещо благотворително?!? Някога?! Или това е против принципите на Исус, на който поради някаква причина все му трябват пари?Как може да сте толкова гнусни и покварени?Срам и Позор!!! Ако има ад и рай вие ще сте първите в казана... Това е сигурно!
19
7
 
6
 
! Отговори
Ewo преди 5 години
Рождество на кого? Вие вярвате ли, че девици могат да раждат. Сериозно, има ли някой, който след 2019 години още да се хваща на тая хитрост. И колкото пъти съм задавал този въпрос следват някакви безсмислени коментари. Безсмислени като всяка религия.
18
0
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
А Банкнянския тлъстак хапнал ли е две три пра сенца ?---------------------------------------------------------------------------Той празнува Ханука.Яде кашерна храна.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе като гледам как са светнали българите и България, грее като слънце, няма нужда от светулки.
16
3
 
11
 
! Отговори
Agni преди 5 години
Каква е обществената полза от тия клоуни с шарените роклички? Нещо създали ли са, освен безсмислени, но сладки приказки? Поне животът им да потвърждаваше това, което говорят. Сега пак ще скочат ония ми ти пр.мати, че не можело така да се говори за дЕдо поп. И на какво основание не може? На какво основание искат привилегии, например да не плащат данъци като всички. На основание древни книжки, писани от незнайни автори за митологични събития без никакво доказателства за състоятелността им.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са велики! Ф-16 е най-великият изтребител! Русофилите са предатели.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Религиите са като светулките - светят там, където има мрак" Ницше
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек е роден за мъка.Някои ще кажат ама има хора които живеят добре с много пари. Да но щастието не е в измислените хартиики и материалното, щастието е в духовното което много малко от хората разбират защото то не е материално неможе да се види и пипне, като айфона колата телевизора и тем подобни неща измислени от човек. Духовното е много повече само че неможе да се пипне. Хората са създадени от Бог за да живеят по неговите закони а не по земните измислени от тарикатите за тяхна облага.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти защо мразищ ромите?