На Рождество: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!

Патриарх Неофит и митрополитите поздравяват всички българи със светлия празник
25 дек 2018 11:25,
84
На Рождество: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!
Снимка: БТА

Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме предизвикателствата на нашето време. Господ Исус Христос ни посочва единствения път на спасението, от който да не се отклоняваме "ни надясно, ни наляво, а да постъпваме благоразумно във всичките си предприятия" /Исус Навин 1:7/. Това се казва в патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово, прочетено от църковния амвон в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" от главния секретар на Светия синод - Мелнишкия епископ Герасим.

Рождественското послание беше отправено към вярващите на празничното богослужение в патриаршеската катедрала.

В него се казва, че затова в този свят и пресветъл ден Светата Православна църква ни призовава, като подражаваме на Всещедрия и Всемилостив Бог, и ние щедро да отворим нашите сърца, и да сторим всичко, което е по силите и възможностите ни, та между нас да няма никой самотен и без надежда. Днес за всички нас се ражда Спасителят Христос Господ, Който като ни призовава да стоим непоклатно във вярата, ни учи: "Вие сте светлината на света" /Мат. 5:14/.

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ поздравяват всички наши духовни чеда в пределите на Родината и извън нея със светлия празник на Христовото Рождество и отечески им благопожелават здраве, духовни успехи, мир в семействата, училищата, държавните институции, та да има повече благост, търпение, добра воля и любов.

Благодатта и мирът на раждащия се днес Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово, пожелават Негово светейшество и архиереите от БПЦ към всички българи в празничното си послание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Византийската вяра ви прави слаби и с робско мислене. Тя е създадена единствено, за да държи овцете в подчинение, векове преди да е измислен за същата цел Фейсбук. Просто е остатък от една средновековна държавна тирания, няма истина там.
10
2
 
7
 
! Отговори
Сълзица преди 5 години
Аз съм една от тези хора - бедна, самотна, със сериозни заболявания и без надежда...
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Запад не ги ли колят прасетата? Живи ли ги ядат?
8
2
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Добро утро господа капиталисти! Честит празник и нека се увеличават печалбите ви, а другарите да стават в 6 часа да ви бачкат по цял ден за надника, вие си карайте мерцедесите и си живейте в скъпите имоти, другарите нека блъскат като са неудачници и некадърници.
7
3
 
4
 
! Отговори
Греек преди 5 години
Ако чакате бъдни вечер за да сте по-скоро добри значи всичко е загубено. То по принцип повечето хора особено младите са такива циции , че и коледа няма да им помогне. Ама те са ***, не им пука и няма оправия.
6
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Добър опит, ама съм още тук :PХристос Воскресе! :D
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! Бъдете живи,здрави,благословени и силни във вярата.
4
9
 
2
 
! Отговори
Bash Bakan Erdoan преди 5 години
СВЕТОВНА ПРОЛЕТАРСКО-РАБОТНИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ, съчетана с Много пари и големи заплати за работниците !Това е бъдещето..Тези попове, и банкерите -- ще ядат хурката през 21 ек !Светът е на Исляма и Работническта Класса ! Капитален Пролетарски Социализъм .
3
4
 
10
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Ами доста парички изкарват по тези празници. Как няма да са благородни :D
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова са благородни поповете по Коледа и Великден, че благородството на тия два дни им стига за цялата години - през останалото време го удрят през просото.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива неща разправят поповете по Коледа, ама през оснаналата част от годината има страшно много самотни, отчаяни, изоставени и без надежда и на църквата не й пука. А когато между думите и делата има разминаване - на това му викат лицемерие.