Караш дрогиран: Свалят ти номерата, взимат ти книжката...

При отказ на водачите да дадат проби – най-тежкото наказание
Обновена: 28 дек 2018 17:31 | 28 дек 2018 12:15,
73

От началото на годината има установени повече от 13 000 случая, в които водачи управляват след употреба на алкохол, около 4500 са случаите с прекратени регистрации.

"Характерното е, че в такива случаи служебно се прекратява регистрацията на автомобила. За управление на превозно средство след употреба на наркотици са установени 3000 случая", обясни пред Bulgaria ON AIR инспектор Илия Георгиев от Главна дирекция "Национална полиция".

Още по темата

По неговите думи в сравнение с миналата година, за същия период има известно увеличение.

При отказ на водачите да дадат проби за алкохол или наркотици се предвиждат най-тежките наказания. При всички случаи се отнема свидетелството за правоспособност.

"Не можем да установяваме степента на въздействие на наркотика, който е приет. Защо са толкова много на брой? Защото Пътната полиция увеличи контрола над тези водачи", коментира Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Според нея обаче може би не това е основната причина за катастрофите в страната ни. Тя обясни, че пътните полицаи са добре оборудвани с инструменти за установяване на нарушения, но с тях могат да работят само тези, които са преминали курс за това.

Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност коментира, че проблемът е много сериозен, защото новите правила за пътна безопасност са много по-важни от детайлите.

"Системата, която е изградена е архаична и има неясни отношения между институциите, отговарящи за пътната безопасност, а и нихилизъм на населението към пътните знаци", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
13
 
! Отговори
КАТ преди 5 години
Купените книжки и малкото часове кормуване е основният проблем.
19
2
 
4
 
! Отговори
опа преди 5 години
До Анонимен а,бгпедеругите като теб ,как са ?
18
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наакаха се с това сваляне на номера, да пръдднеш и ти свалят номерата, униформени просяци пълнещи на леля Бойка бюджета, да има после да купува гласове!
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДУТЕРТЕ Е ВЕЛИК!*** тоя обяви война на наркотиците защото дилърите не му се отчитаха.Застреля най-непослушните другите започнаха да му снасят и той обяви пълна и окончателна победа над наркотиците.След тва обяви че хомосексуалистите в САЩ и Австралия били виновни че по улиците на пропадналата му държава няма канализация . Типичен червен каскет.
16
6
 
21
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 5 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
15
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите се дрогират постоянно. Иначе не биха могли да оцелят в Ко чината.Това е тъжната истина.
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
tiho алкохолици.залягайте над ракията и да не забравите като набичите чалгата да пребиете жената и детето.така де ,писнало ви е от наркомани,нали така?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали се кокаиноман и тревоман, първият вика, аз съм бог и мога всичко на всяка цена, а вторият казва, аз съм виновен и не искам да има проблеми...
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Флака, ***, соли за вана, синтетична ***! Тепърва ще виждаме все повече и повече ИСТИНСКИ зомбита по улиците!Напишете в тубата flaka drug и гледайте за какво иде реч!
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако си министър и пиян, дрогиран, в работен ден си убиеш детето,с моторна шейна собственост на превозвач от Пловдив, в явен конфликт на интереси, те правят банкер.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим дали тези санкции ще важат за кокаиноманите.
9
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдейки по вота на някои от коментарите се вади генерален извод, че тук пишат доста наркомани, хора без характер, хора без психика, индивиди, неспособни да се справят с ежедневните проблеми, трето качество хора, безволеви, слабото звено на човечеството, общественият човешки *** виждам в тяхното лице! После защо психо клиниките се пръскат по шевовете, не се чудете!
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заглавието трябваше да е - караш пиян или дрогиран - затвор. сори. а така излиза, че като си пиян е предимство и се толерира, щото е по-така приемливо. Майтапа настрана, ама досега никога не съм чул дрогиран да е направил някакво сериозно ПТП, винаги се съобщава че шофера е пиян. или не го казват, или е така.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В трамваите напушени, на работа напушени, навсякъде напушени.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако си пиян и дрогиран на работа какво?Никой не проверява за алкохол и дрога на работните места.Нощната смяна направо е ужас, напушени и пияни пълно. Шефът на смяната като е пиян и нощно време вдига скандали.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Караш дрогиран: Свалят ти номерата, взимат ти книжката... И продължаваш да караш без книжка и номера нали? Много умно. Вземете му книжката и колата да ходи пеш.
4
18
 
13
 
! Отговори
ДУТЕРТЕ Е ВЕЛИК! преди 5 години
За всеки, каращ дрогиран, трябва да се прилагат мерките на Дутерте - стрелба на място в кухата тимберица на водача, ако и пътникът/ците са под влияние на вещества, третирани от закона като забранени, да бъдат също обстреляни! Наркоманията трябва да бъде изкормена с радикални мерки! Наркоманията е с размери на ПАНДЕМИЯ!
3
23
 
20
 
! Отговори
Маргин преди 5 години
Крумови закони трябват - караш дрогиран, в това число дори малко тревица, защото тревата е наркотик, а употребяващите й са НАРКОМАНИ, наркозависими зомбита, слизаш от колата и 5 години затвор ефективно, без право на условна, с полагане на физически труд, не особено тежък, понеже анркоманите са хилави и физически негодни, за умствен капацитет да не отваряме приказка, щото човек с акъл не би прибегнал до помощни субстанции, доказано водещи до увреждания в мозъчната тъкан!
2
8
 
15
 
! Отговори
точка преди 5 години
...Караш дрогиран: Свалят ти номерата, взимат ти книжката...____А трябва и конфискуване колата за скрап.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... ако дадеш 20 лв обаче, всичко изброено ти се разминава.Полицаите на ГЕРБ не са никак алчни, те мислят за хората.Както Вожда.