Коки търси помощ за лечение на гъба "Аспергилус"

Трябват 20 000 долара за лечението на детето в Израел
Обновена: 3 яну 2019 11:11 | 3 яну 2019 09:23, Александър Попов
41

Зов за помощ отправят родителите на 4-годишния Калоян Казаков, който страда от заболяване, което не се лекува у нас.

Освен че страда от аутизъм, при изследване, на малкия Коки е установено, че в кръвта му се развива гъба "Аспергилус". След многократни запитвания към различни болници на територията на страната родителите установили, че това заболяване не се лекува у нас. Семейството се свързва с десетки клиники извън България и от една от тях, намираща се в Израел, получава положителен отговор.

За първият етап на лечение на гъбата в кръвта на Коко са необходими около 20 000 щатски долара, като в тази сума са включени и всички изследвания на детето.

Гъбата "Аспергилус" е рядко срещана в човешкия организъм в кръвта, затова и не навсякъде предлагат лечение. Трудно се третира, но след навременното, правилно и продължително лечение се изчиства. Ако не започне лечение веднага, гъбата може да стигне до всички органи на Коко и да бъдат "изядени" от нея.

Сумата за лечение е непосилна за семейството, а крайният срок да бъде събрана и да се заплати е твърде близо - 12 януари. Нека помогнем на Коки!

Открита е и дарителска банкова сметка с цел набиране на средства за лечението на малкия Калоян:

IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

helpkarma.com/help/koki

PayPal- help_koko@abv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: КокиКалоян Казаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До До 33Имам спомен, че точно за дете ставаше дума преди години, пишеше в новините - май беше дете с някакъв имунен дефицит, но дали родителите пътуваха с него до Русия или сами, за да донесат амфотерицин - не помня. Ако някой рускоговорящ чете тук - нека помогне с информация.
38
1
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Когато е възрастен може да се вливат на черно , но пак е много рисковано , тук става дума за дете и никой не би се хванал да го прави . Ако имахте имена на болници или доктори , можеше много да помогнете на родителите .
37
1
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До До 32 лекърСъжалявам, не съм вътре в нещата, просто чух за това от различни източници (с които вече нямам връзка). Съветвам ви да потърсите контакт с руснаци или хора, които пътуват дотам, пробвайте и в руския нет (чрез Яндекс, не гугъл), макар че за съжаление много доставчици филтрират руските сайтове.
36
1
 
8
 
! Отговори
nda преди 5 години
зачетох се в статията, защото пише аспергилоза...ами мъжът ми преди 5 г се лекува в Пловдив в Св. Георги с антибиотици и още некви неща...за има-няма 5 дни и после 1 месец болничен. Сега пише, че не се лекува в БГ?!
35
1
 
9
 
! Отговори
Родителите преди 5 години
Да си признаят откъде е заразено детето. Последните две години точно за това дете има нон стоп кампании - ти не бяха стволови клетки, не бяха чудеса.. и всичките експериментални лечения в разни държави като Украйна.. и после леле мале гъби в кръвта и не се знае какво още ..
34
1
 
3
 
! Отговори
До 32 лекър преди 5 години
Моля за координати на руските болници , ще съм ви много благодарен . Нека помогнем на детенцето и замине по бързо на лечение .
33
1
 
9
 
! Отговори
Не разбирам преди 5 години
Надявам се детенцето да е добре, но попадам на доста инициативи за събиране на средства от неговите родители- имуностимулатори от Япония, лечение на гъби в Израел, лечение в Италия... Дано греша, но май злоупотребяват...
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пари са за джоба на израелците и престой, а лекарствата срруват левове и се предлагат в България. Шарлатания.
31
0
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До Може да е такаИзвършва се, стига точно неговите гъби да са чувствителни. Амфотерицинът е разрешен в Русия (у нас го забраниха след соца) и доста хора със системни микози си го внасят нелегално или ходят да се лекуват там. Е, може би в руските болници няма петзвезден лукс, но лечението струва по-малко от Израел, а пък правилното лекарство си е правилно навсякъде.
30
0
 
4
 
! Отговори
Може да е така преди 5 години
Сега прочетох в нета, че антифугицилната терапия при това заболяване се извършва с препаратите : амфотерицин В, вориконазол, интраконазол, флуцитозин и продължава 4-8 седмици !
29
0
 
7
 
! Отговори
Пич, преди 5 години
До DiscoveryНе пишем лошо за детето, а за тия, които се възползват от мъката на родителите
28
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Израел е добро място да си направиш липосукция, а не да лекуваш нелечими болести. И в двата случая ще ти вземат успешно парите, но в първия и ще оживееш.
27
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До Анонимен 5Най-вероятно е ВБИ от някоя от клиниките, извършили процедури с детето по иновативни и революционни методи. По принцип неспирното мотане по болници рано или късно ти лепва нещо трудно лечимо. Особено ако обикаляш широкия свят.
26
0
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Аутизъм не се лекува, но се коригира доста успешно с редица терапии(АБА,Томатис, Брейн баланс и т.н), логопеди, диети и др. Колкото по-рано се започне- толкова по-добре. За стволови клетки- незнам, но си мисля, че родителите на Коки е възможно да са жертви на шарлатани. Пожелавам им успех, чака ги дълъг и труден път. Решението по какъв начин ще се борят е единствено тяхно- дано да вземат вярното такова. Да не се хвърлят на най-скъпите решения, рядко са най-добри.
25
5
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Интересно... за болно дете да пишете такива простотии... айде закривайте я тая клоакка и да се знае. Дайте я там на некой друг и така...
24
1
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Нали дадоха още 500 милиона лева за здраве ?Защо не отделиха едни 50 милиона за ей такива деца ?Само дърдорят и накрая парите ще бъдат усвоени от не който трябва !
23
2
 
12
 
! Отговори
ха преди 5 години
И като са си писали с толкова много болници по света къде им предложиха лечение на гъбата за 20000 долара и в какво се състои то?Лаборатории предлагат кръвен тест за тази гъба. Тества се за някакви антитела с/у нея.Ако наистина всичките тези хелирания, стволови клетки и подобни процедури са извършени на детето - горкото то. Превърнало се е в опитно зайче. Тези процедури няма да излекуват аутизма. Хубаво е родителите да свикнат с тази мисъл.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коки ли е единственото дете с аутизъм и гъбички в България.
21
4
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Понякога при малки деца аутизмът е обратим.---глупости.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е в модерните къщи с изолация и пвц дограма се получава влага и от там се развиват гъбите. Хората навремето не са били глупави, но ние се мислим за по-умни. Парно да ни е топло денонощно, изолации да пестим и накрая болести.