2/3 от българите подкрепят протеста на превозвачите

Еднаква е подкрепата сред избирателите и на ГЕРБ, и на БСП
7 яну 2019 15:30,
65
2/3 от българите подкрепят протеста на превозвачите
Снимка: архив, БулФото

Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са съпътствани от висока обществена подкрепа у нас, показват данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

В отговор на въпроса: "Подкрепяте ли или не протестите на превозвачите срещу новите европейски изисквания за международен транспорт (пакета "Макрон")?", 64.6 % от респондентите отговарят с "да", а 7.9% - с "не". 27.5% нямат мнение по въпроса.

Още по темата

Подкрепата е сравнително равномерно разпределена сред всички социално-демографски групи, като по-високи от средните стойности на подкрепа се регистрират сред мъжете, сред хората на възраст между 30 и 39 години и сред жителите на градовете извън столицата.

Протестът на превозвачите получава почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили – ГЕРБ и БСП, както и сред негласуващите. По-високо от средното е одобрението към протеста на превозвачите сред симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях). Без мнение по темата са по-често младите респонденти (на възраст между 18 и 29 години) и жителите на селата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 5 години
В ЕС, има закони и те трябва да се спазват!Никой в ЕС, няма да тръгне против собствените си превозвачи, най--малко Макрон и то... Сега!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Близкия изток се разправят с нашата конкуренция по драстично! Помните ли Ивайло Кепов?
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е наглост от страна на Макрон и ЕС да изнудва българските певозвачи Франция е длъжна да осигури баня и нощувка на шофьорите щом ги е принудила да се дигнат от майнaта си за да им работят срещу пари. Вместо да искат оставката на Макрон от ГРОБ казват че подкрепят протеста на превозвачите и как го подкрепят от офиса пред климатика или от фейсбоклука подкрепят на думи ама дела няма.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой няма да се съгласи, нашите тарикати да му взимат работата и да му подбиват цената на превоза!Протеста е излишен и предварителноОБРЕЧЕН!
18
2
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Превозвачите ли протестират за себе си или шофьорите срещу себе си ???Макрон е поискал ,, Българските собственици на транспортните фирми да спазват европейски закони " !!!! Работете за българи в Англия за 2-3 паунда и ще разберете !!!!Скоро Собственика на ГЕРБ , комунисте Борисов , организира протест срещу опозицията !!!!Българио бедна , из.роди ли храниш ?
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите ако бяха умни нямаше да позвовлят 10 години да ги управляват неграмотници и карикатури като Борисов и Цветанов.
16
2
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Индустрията ни е зависима от Германия ,а това ще оскъпи производството ни .Това е добре .Ще трябва да се изправим на крака вместо да лазим пред запада ;)
15
6
 
10
 
! Отговори
Дюк Холидей преди 5 години
Като са толкова лоши на Запад, какво правите там, бе! Хе, ставайте депутати и шофьори в Кремал и украинската Рада! Може и в Меджлиса!
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми да слушам за лошите български фирми. Не забравяйте, че пазарът на ЕС е напълно свободен. Ако нашите фирми бяха толкова лоши, а западните толкова добри какво би накарало един човек да стои в бг фирма, а да не работи за германска след като така и така е непрекъснато по пътищата.Отговорът е *** - това е един от малкото бизнеси, в които българските фирми са конкурентни и затова хората са доволни да работят там.Затова и французите се опитват с шашми да накарат нашите шофьори да ходят там
13
4
 
22
 
! Отговори
Болката е друга, бе. преди 5 години
Спира се далаверата, със черните превози на цялата територия на ЕС иподбиването на цените на местните превозвачи от нашите чергари!
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, българи-юнаци ще ни има въпреки еврoатлантистите слуги на Макрон пeнделa, навличайте жълтите жилетки и на протест.
11
4
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Изберете си други евродепутати! Тея не стават за зелева капачка за кацата!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През последните години младите респонденти до 29 год. възраст са хора без гражданска позиция. Без цели, идеи, изградена ценностна система. Обаче консуматори. Такова поколение отгледаха управляващите за 10 год. Подаряват дипломи за средно образование, за висше образование, настаняват ги в администрацията на държавна хранилка и си отгледаха неграмотно робско стадо без понятие от света.Маркови дрешки, алкохол, дрога, чалга и да живей труда.Всичко будно и читаво се изнася в чужбина.
9
17
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Не, не е по-добре за българските шофьори. Началната заплата на шофьорите в България е 3 пъти по-висока от средната за страната. Като се тегли чертата българските шофьори поддържат не по-лош стандарт от западните. Говорил съм с много такива, които не искат и да чуят да се преместват в германски или френски фирми, защото стандартът им ще падне. Ясно е, че тези фирми искат да привлекат нашите шофьори да работят за тях, но не могат с пазарни средства и затова опитват с репресии.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е протест на превозвачите, а на мутрите - собственици на транспортни фирми.Има голяма разлика. Иначе българинът е тъ п, това е доказано през годините и не може да разбере манипулацията с въпроса, който му задават.
7
3
 
24
 
! Отговори
Прфф преди 5 години
Проектът е в полза на шофьорите. Но не и на шефовете им. Парадокс е че шофьорите ги карат да протестират срещу законопроект който им дава повече права. Смешно е даже. Шефовете им са милионери, тях няма да го жаля. А тази статистика показва точно че 3/4 от населението са *** - не знаят съществото на въпроса, но винаги са с твърдо мнение кой крив и кой прав
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички българи подкрепят превозвачите само русофобите не ги подкрепят, защото туй вреди на икономиката на САЩ, а те за да да угодят на САЩ са готови дори да спрат някой Южен поток и да изнесат златото през Дънди прешъс към Америка.
5
2
 
17
 
! Отговори
V преди 5 години
Ми като го подкрепят да питат тиквата кво е договарял с Макрон ??? Те постоянно се срещат и този въпрос отдавна е повдиган от Макрона ;) Питайте боко тиквата кво се е договорил ;)
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук явно проблема са транспортните фирми. Това, което се предлага не е ли добре за самите шофьори и да се спре тяхното мизерстване по пътищата?
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да ги закрият тия бг превозвачи и бг шофьорите ще работят за Макрон. То вече няма смисъл и от държава и всичко е ЕС.

Спонсорирани публикации