2/3 от българите подкрепят протеста на превозвачите

Еднаква е подкрепата сред избирателите и на ГЕРБ, и на БСП
7 яну 2019 15:30,
65
2/3 от българите подкрепят протеста на превозвачите
Снимка: архив, БулФото

Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са съпътствани от висока обществена подкрепа у нас, показват данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

В отговор на въпроса: "Подкрепяте ли или не протестите на превозвачите срещу новите европейски изисквания за международен транспорт (пакета "Макрон")?", 64.6 % от респондентите отговарят с "да", а 7.9% - с "не". 27.5% нямат мнение по въпроса.

Още по темата

Подкрепата е сравнително равномерно разпределена сред всички социално-демографски групи, като по-високи от средните стойности на подкрепа се регистрират сред мъжете, сред хората на възраст между 30 и 39 години и сред жителите на градовете извън столицата.

Протестът на превозвачите получава почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили – ГЕРБ и БСП, както и сред негласуващите. По-високо от средното е одобрението към протеста на превозвачите сред симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях). Без мнение по темата са по-често младите респонденти (на възраст между 18 и 29 години) и жителите на селата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
10
 
! Отговори
фАЛШЕ НЮЗ преди 5 години
Аз не мога да разбера тия проценти за какво ги дават какво ни интересуват нас тези проценти ? Oтделен е въпроса доколко не са натаманени! Ако не подкрепяш тази политика изправяш се като мъж пред европарламента и казваш каквото имаш да казваш, ама да мрънкаш пред матряла процентчета това-онова без никаква реална полза кого лъжеш ако не себе си. Макрон само да скръцне със зъби и Тиквите ще пратят копоите да озаптят протестите.
41
3
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
На инвеститора на фотоволтаични комплекси в Англия му заявих ,че това което прави със заплащането на българите е криминал ! А Пол ми отговори - заплащам и на вас и на германската компания по 26 паунда на изработен час . Криминал е Самуил !!! Той не ви плаща !
40
5
 
26
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 5 години
Собствениците са червиви от пари,НО карат шофьорите им да мизеруват, за да не си намаляват Печалбите от черните курсове!ТОВА е болката....!
39
3
 
13
 
! Отговори
Ти богатееш... преди 5 години
Ама от лъжа и далавера.... НЕ от оборота на. Бизнеса.Хората мизеруват, за да печелиш, ти!!
38
8
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Проблемът им е в задушаващия комунистичски манталитет, от който 30 години вече не можем да се отървем и заради който сме най-бедната държава в Европа. За хора като този всеки бизнес е експлоататорски, нечовешки и краде.Което е пълно безумие, защото ако не са точно тези бизнеси такива нискообразовани, неквалифицирани, прокомуноидни маргинали ще стоят на улицата и ще просят милостиня.Как да започне бизнес той и да забогатее, след като убеждението е, че държавата му е длъжна и трябва да го изхранва
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди половин година Андрей Новаков се хвалеше, че уредил всичко и 5 пъти наблегна, че до евровота нищо няма да се пипа, а за по нататък да го изберат пак! Тва им е амбицията на двамцата с Думбазки, а не да се преструват колко милеят за справедливост!
36
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 12 години България ликуваше . Бяхме приети в ЕС !Две години по-късно пропиляхме надеждата да има спазване на закона от всички и европейски правила в България ! Излъгани и унижени от проззт пожарникар !
35
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Забогатей и ти бе какъв ти е проблема, какво си седнал тука да ревеш бe клошар вмирисан заплатите изобщо не са малки под 2500 евро заплата няма в тоя сектор и щом намираме работници значи е добре ако са ниски заплатите никой няма да дойде Пак те питам твоя проблем какъв е ?
34
3
 
13
 
! Отговори
Да, бе.... преди 5 години
Що собствениците не ходят, те да протестират?Заплатите в ЕС, на шофьорите, трябва да са еднакви, а не..... Печалбата на Собственика!
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, карайте към Монголия, Таджикистан, Махачкала и Непал! Оставете ги тези загниващи капиталисти европейци!
32
10
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
2000 евро с 10-15% данъци и осигуровки са са 1700 веро. 5000 веро с 40% данъци и осигуровки са 3000 евро. Разлика от 1300 евро между бг шофьор и немски. Ако сравним покупателния стандарт в двете държави на практика заплатите се изравняват. Плюс това - живеем в ЕС, пазарът е абсолютно свободен, всички фирми се избиват за шофьори. Ако 1700 евро не устройват българския шофьор защо не работи за немския??? Ами явно го устройват, няма друго обяснение. Стига с мита за нискаите заплати.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може ГЕРБ да подкрепят протеста, излиза че ГЕРБ протестират срещу себе си и ЕНП и там либералите това е шизофрения.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко питаме теб май всичко е излишно и обречено.Излишно е и да се храним, щото след малко пак ще огладнеем.Каквото и да решат хората, винаги има по някой мозък, който да е наопаки. И да внушава, че всичко е безсмислено.
29
3
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Бизнеса в България, кара собствените си роби, да му работят за. По--ниски заплати!Къде са 2000-евро....къде 5000...?
28
3
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не лъжете! Протестът се подкрепя от 2/3 от специално подбраните за нуждите на проучването лица, а не от 2/3 от всички българи.
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефовете на протеста се хвалят със скъпи камиони !? Въпрос : След като возите в цяла Европа на дъмпинг и несравними с другите превозвачи цени , от къде забогатяхте ??? Отговор : Малки заплати !!!!Нека собствениците да шофират в Брюксел !
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо от Външно гузно мълчат и не казват, че ще изгонят френските тираджии от БГ да пътуват от друго място от тук френски тираджия няма да премине докато не се окъпе 10 пъти и пренощува 20 пъти и ние можем да ги изгоним ама се искат хора с топки не меки китки.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е тук да карат работниците си протестират срещу БСП!
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Необяснимо е защо коментиращите тук изпитват такова нистово желание българският бизнес да бъде съсипан. Подбивали били цените на превозите - това се нарича конкуренция драги. Давали ниски заплати.Ако 2000 евро е ниска заплата за България - ок, приемам. Но нека не забравяме, че ако някой шофьор е недоволен от тази заплата може преспокойно да работи за германска фирма, да получава 5000 евро заплата и да дава 40% за данъци.Та нека някой да обясни защо мрази българския бизнес и иска ликвидирането му
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали уж в Брюксел обичат Герп! Какви са тез обструкции!!?

Спонсорирани публикации