Забрана на абортите, часове по религия в училище... Какво иска БПЦ?

Светия Синод иска и да се учат децата на въздържание от секс преди брака
10 фев 2019 10:10,
139
Забрана на абортите, часове по религия в училище... Какво иска БПЦ?
Снимка: Булфото, архив

Забрана на абортите и въвеждането на задължително религиозно обучение на всички деца. Тези препоръки дава Светият синод на Българската православна църква в своя позиция по предлаганата от правителството национална стратегия за детето 2019-2030 г.

Още по темата

Синодът се обръща с апел към Министерския съвет за цялостна редакция на стратегията поради липсата на цели, посветени на подобряването на духовно-нравственото състояние на българското дете.

Никаква причина освен най-тежки и необратими заболявания на майката или малформации на самия плод, които правят по-нататъшния му живот и развитие невъзможни, не може да оправдае разрешеното от държавата и планирано унищожаване на детски живот в утробата на майката с голям риск за нейния живот и третирането на убитите деца като “болничен отпадък”, пише в становището на църквата. Забраната на абортите трябвало да се разглежда и като възможност за преодоляване на демографската криза, пише "24часа".

“На младежите и девойките следва да се преподава, че най-добрата контрацепция е въздържанието в интимния живот, съответно на възрастта и семейния им статус, а не сексуалната всепозволеност при употребяване на контрацептивни средства преди и извън брака”, призовава още синодът.

Митрополитите се обявяват и против “узаконяването на насилствената институционализация на децата (между 0-3 г. в детските ясли и между 3-7 г. в детските градини и училищата) без никаква възможност за алтернативно решение на техните родители”. Обясняват, че в тази крехка възраст в интерес на детето е да прекарва повече време със своите родители, от което зависи цялостното му психофизическо развитие.

БПЦ не одобрява прилагането на чуждестранни практики и политики в сферата на детското развитие и семейния институт, давайки за пример Истанбулската конвенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Да направят църква със стая за изповядване. Свещеника да говори ясно и отчестливо. В царквата да се пее госпел музика.
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската църква никога не ме е превличала.То няма даже и къде да седнеш пък на свещеника не му се разбира говора.
23
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво лошо им в часове по религия бе пъпеши? После ревете че ви превземат apaбите! Ами ще ви превземат разбира се защото българите не е ясно дали имат религия или не - бай *** ходи на църква само когато му се случи нещо лошо и после почва да се моли като мишка! А преди това къде беше бе ***? Купи си айфон, купи си мерцедес, тогава господ не те интересуваше, ама като опре ножа да кокала почва да те интересува защо така?!?
22
16
 
9
 
! Отговори
Тексас преди 5 години
Каква е разлика между абopт и yбийство?
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До . 34И не може некви вълшебни лелки, да ти взимат детето, че си му бил един шамар, всички сме яли шамари и в повечеъо случаи е имало защо, никой не е умрял !--тук съм напълно съгласен - когато няма шамари, а има глезене, нещата не вървят
20
8
 
28
 
! Отговори
Препатил от попове преди 5 години
Поповете са най-големите майймуни - корумпирани бандити. Карат се на миряните, че не купуват свещи от тях, венчавки, погребения, литургии - аз гладен поп не съм видял. Един хубостник беше направил цех за еклери в избата на църквата. Направиха къщи, вдигнаха хотели. Не ги ли е страх от Ада тия лицемери!
19
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БПЦ'то кога ще забрани педофилията сред нерезетите си, преди да забранява абортите !
18
2
 
17
 
! Отговори
фен на Ататюрк преди 5 години
До Браво на БПЦСъс забрани не става бе,човек!На времето също ги забраняваха,и докторите ги правеха незаконно!Номера е да накараш хората ДОБРОВОЛНО да не ги правят!Ама това иска умни политици!
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Абе БПЦ кога ще еманципира от кремълската КГБ далекоисточна църква !--изпревари ме с въпроса !в трактатите , изложени по-горе, долавям масквоски ветер : отглеждане, възпитаване на "пейтриъти", мускулести исполини, корави ко-пелета, които бачкат яко за Системата на Лихвата, за да си купят белото бентли, за да "впечатлят" момите, верват в парите и цепят снажни , крехки и руси девици.
16
3
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА НЕМАЛКО КОМУНИСТИ, НО ВЕЧЕ НЕ СА МНОГО.-------------------------------------------------------------------------------------------------------При такива "политици", хората насила стават комнисти.Щом живее по комунистически, *** си е дори прикрит комунист.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващата стъпка на отчетата е сксуално обучение със същия пол, за да може и в бъдещото поколение да имат заместници.
14
8
 
12
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Тия па!Живеем в кой век?Нещата са се променили по света някой ден ще стигнат и България.Споко
13
19
 
17
 
! Отговори
Браво на БПЦ преди 5 години
Добре е, че напоследък БПЦ почва да изразява мнение по тези въпроси, свързани с децата и семействата. Одобрявам напълно идеята за забрана на абортите - така ще се подобри демографията. Одобрявам и другите предложения, най-вече за въздържание от секс преди брака и разбира се насърчаване на брака, а не както е сега, пълен разврат и липса на отговорност.
12
7
 
21
 
! Отговори
свети някой си преди 5 години
БПЦ отдавна не е това,което би трябвало да бъде!Преди време бях в Бачковския манастир,и пред мене отказаха на двама млади сватба в манастира с мотива,че в Асеновград имало достатъчно църкви,а те си имали друга работа!Една голяма стая пълна с компютри,и с блеснали и потни лица влизаха и излизаха от там като побъркани!Тогава се убедих,че от БПЦ-то нищо не става!Дали са ДС-ри не знам,но знам че са българи!Жалка история!
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе БПЦ кога ще еманципира от кремълската КГБ далекоисточна църква !
10
8
 
18
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Противни хора. Усетиха, че народа все повече не вярва в глупостите им и сега се мъчат да промият умовете на децата.
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките ни деца - от едната страна джендърите, от другата страна - ръчичките на църквата...От трън, та на глог!Вярата няма нищо общо с църквата! Тя, вярата ни, няма материални измерения, няма нищо общо с парите на данъкоплатците, към които се домогват и едните, и другите!Църквата няма място в училищата ни!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10можеш ли да ми изброиш поименно, поне 5 живи "комуниста" ?
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светия Синод иска и да се учат децата на въздържание от секс преди брака--ами ако няма брак , кво прайм ?
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БПЦ освен да си пълнят гушите нещо да са направили? Да са дарили пари за сиропиталищата? Да са направили нещо СМИСЕЛНО? Аз поне не съм чул.