Пречупени цветя за пречупените от насилници животи на българки

Жени поставиха печалните букети пред парламента
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Навръх празника на жената 8 март, наши сънароднички решиха да оставят пречупени цветя пред сградата на парламента в памет на всички жертви на домашното насилие.

Още по темата
"Тук сме от името на всички жертви. Призоваваме всеки човек в България да остави пречупено цвете пред парламента – в памет на всички пострадали и загинали жени. Виновни сме като общество за подобно поведение. Домашното насилие е епидемия. Действията на държавата са лицемерни", посочи Ваня Министерска, майка на убитата Дарина.

Адвокат Албена Белянова подчерта пред Bulgaria ON AIR, че борбата с домашното насилие вероятно няма да свърши.

"Но ако сме повече може и да накараме държавата да застане до жените си. Убийствата на жени в домашни условия трябва да спрат. Сегашният закон наказва насилника едва при систематичен тормоз. Поне три пъти трябва една жена да бъде бита, за да има последствия за престъпника. Съветът за равноправие между мъже и жени не върши нищо, освен да приема гръмки неща", категорична бе тя.

"Държавата не прави нищо. Кой знае колко още жени има, за които не знаем Трябва да се вземат много строги мерки. Трябва да има превенция. Съкратената процедура при посегателство над жена помага само на престъпниците", изтъкна Светлана Димитрова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Много знаеш ти дали се е връщала доброволно или е било "доброволно", т.е. под заплаха, че ако не се върне ще се случат куп ужасни неща. Те по същия начин се оттеглят и жалбите. Жената пуска жалба, този научава, пребива я и за да не я убие тази е готово да оттегли жалбата и дори се кълне, че е станала грешка и той е прекрасен съпруг.
37
7
 
12
 
! Отговори
? преди 5 години
А психичният тормоз от страна на жените? Мрънкането, виковете, крясъците, постоянната ревност.. И това гарнирано с лежане по цял ден и висене във фесбука.
36
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак го казвам. Бившата ми се бе оплаква наляво и надясно, че съм я биел. А един шамар не съм й ударил! Намери си един дето наистина я пребива до кръв и сега е доволна. Подавала е жалба в полицията за заплахи със смърт и няма след седмица е отивала доброволно при него! Някои жени ги привличат "лоши"момчета или психопати. Всички я предупреждават и тя пак отива. Някои жени пък смятат, че могат да унижават мъжете и това да остане безнаказано. Е, докато не попаднат на някой на тяхното ниво.
35
5
 
5
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Българска порноактриса спечели 6 порно-оскара!
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно домашното насилие, жените до го голяма степен сами са си виновни, първо се хвърлят на лошото момче, после реват че се държал лошо с тях, бият те си мълчат и търпят, ами като си куха лейка ще си носиш последствията. И каква държава може да има тук? Държавата не може и не трябва да се меси в личния живот на хората, а дали ще ви пребият на улицата или вкъщи, разлика не трябва да има, не може за едни жертви да са специални от другите!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
северномакедонец cа българи с къса памет :D
32
1
 
5
 
! Отговори
Комши преди 5 години
Анонимния, нали комшиите нищо не чули и не видели, пък сега друго.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМдаааа, и после тази напук на него сама се пребила до смърт, само и само за да го арестуват!
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига приказва глупости, човекът е отишъл да си прибере дрехите от общото жилище и за целта се е наложило да вика комшиите да усмиряват клетата, наплашена жертва на домашно насилие, която не му ги е давала. Един познат след като приятелката му го натири я остави да се изнесе първа и след това отиде. Беше взела дори приборите и телевизора, за който той беше теглил заем и изплащаше. Пак клета, наплашена жертва на домашно насилие.
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казвате, че жените сами били виновни, че търпели.---ТОВА ОБЩЕСТВО Е ПЪЛНО С БОЛНИ МОЗЪЦИ И ИЗВРАТЕНИ ХОРА
28
4
 
8
 
! Отговори
69 преди 5 години
Дали насилието е над мъж или жена законодателството е еднакво, не знам защо се смята, че един шамар на жена е по-тежък от два юмрука на мъж, например при спор за паркиране.Иначе ситуацията почва от смешна да върви към трагична - ако преспите с жена си, сте домашен насилник, а ако не става въпрос за жена ви - изнасилвач.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казвате, че жените сами били виновни, че търпели. Ами последната жертва е била убита точно защото е отказала да търпи! Имали са дата за развод и той я е убил няколко дни преди това. Да не говорим, че често жертвата е манипулирана, че ако се разведе, той ще избие семейството и или пък ще и вземе децата и тя търпи от страх за близките си. Да не говорим, че освен бой жертвата е откъсвана от близки и приятели, забранява и се да работи и да излиза без позволение... т.е. бягството е трудно.
26
2
 
11
 
! Отговори
Отговоранчев преди 5 години
26, да ПОЧТИ няма сила, която да накара някой за нещо. От психипат до психопат пак разлика има. Едните си стоят с фантазията да претрепят някого, другите го правят.Много жени са толкова психически смазани, че трудно могат да предприемат стъпката САМИ!За жалост част от избягалите вече не са сред нас, за да разкажат какво се случва след като избягаш. Ние знаем само края. Останалите мълчат, защото не знаят какво ТОЧНОги чака, ако проговорят.
25
10
 
5
 
! Отговори
гларус преди 5 години
Много мъже допускат фаталната грешка да искат оценка на "способностите си" след любовен акт. Понякога получават отговор - Миличък, нали знаеш, че не съм с теб заради секса...Брутално!...с времето психотормоза се развива с аритметична прогресия и стига до класическото изречено в поза "Ф" - И тези деца не са от теб !Честит 8-ми Март "дами" !
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популизъм в действие. Ами защо не поплачеме и за всички жени пострадали през турско робство на връх 8ми март.Какво още има да се подписва?
23
4
 
9
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Ей, цистврни с мастило изписахте, само да ни накарате да я приемем джендърската Истанбулска конвенция! Ми няма да стане, примирете се! А "прозореца на Обертон" който побутвате, си го сложете където слънце не ви огрява! Който не знае за прозореца, да провери в гугъл какво е, много е полезно!
22
6
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Аз пък тая сутрин реших да пратя любовен есемес на жената, та да са радва бе...Пратих и го и след малко иде бажанака от съседния двор и вика: Бажо, туй, дето все са бъзикаш с мене ти го прощавам, туй, че все *** биеш на табла, и туй го търпя, ама туй, дето искаш *** таковаш...няма да те стане работата, да знаеш...Брееей хванах са за главата...ами аз съм объркал, та съм пратил есемесат на него бе...ама бая са посмяхме де, та и жените покрай нас...какво да ги правиш бе-женички...
21
3
 
12
 
! Отговори
, преди 5 години
Питала съм моя близка, защо стой там, отговори - "от страх, казал е, че ще ме намери и ще ме заколи като агне". Минаха години и тя буквално избяга от страната, когато вече децата й имаха свои семейства. Това не е живот, не знам как се озаптява пияница и побойник. На днешния ден пожелавам на жените да не дава господ да ги среща.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНТи какво си мислиш? Че като я примем и ХОП няма повече насиле над жени ;д. Ще има, това не се случва само в България ... и целта на това нещо е друга ...А ти какво промито типче си ;д
19
11
 
10
 
! Отговори
бг преди 5 години
Аз съм невзрачен мъж. Естествено, когато съм сам никоя жена не ме заглежда. Но, когато съм със съпругата си, разни каки ми разкопчават дюкяна с поглед. И после ревност сърдене, цупене, обяснения, скандали. В генезиса на повечето семейни драми стои женсата злоба и меркантилност.