Пречупени цветя за пречупените от насилници животи на българки

Жени поставиха печалните букети пред парламента
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Навръх празника на жената 8 март, наши сънароднички решиха да оставят пречупени цветя пред сградата на парламента в памет на всички жертви на домашното насилие.

Още по темата
"Тук сме от името на всички жертви. Призоваваме всеки човек в България да остави пречупено цвете пред парламента – в памет на всички пострадали и загинали жени. Виновни сме като общество за подобно поведение. Домашното насилие е епидемия. Действията на държавата са лицемерни", посочи Ваня Министерска, майка на убитата Дарина.

Адвокат Албена Белянова подчерта пред Bulgaria ON AIR, че борбата с домашното насилие вероятно няма да свърши.

"Но ако сме повече може и да накараме държавата да застане до жените си. Убийствата на жени в домашни условия трябва да спрат. Сегашният закон наказва насилника едва при систематичен тормоз. Поне три пъти трябва една жена да бъде бита, за да има последствия за престъпника. Съветът за равноправие между мъже и жени не върши нищо, освен да приема гръмки неща", категорична бе тя.

"Държавата не прави нищо. Кой знае колко още жени има, за които не знаем Трябва да се вземат много строги мерки. Трябва да има превенция. Съкратената процедура при посегателство над жена помага само на престъпниците", изтъкна Светлана Димитрова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тичайте сега при ханку братовците, те са гоуеми мъжкари, щото ви експлоатират "джендърските" мъже , тичайте при тех те ше ви опраят - и животеца и вас самите на драго сърце и ше ви се поклонят, даже ше ги водите за... за оная работа де, че и некое милионче може да докопате, което пък е съдрано от гърба на "джендърският" ви мъж, докато е блъскал "на заплата" да си плати "обещанието" дадено на арменския попайде бегайте, никой не ви държи!
17
2
 
2
 
! Отговори
Отговоранчев до 14 преди 5 години
При налична ограничителна заповед лицата не биват канени заедно в съда. Бъди спокоен, тези неща са регламентирани и само в редки случаи и само при съгласието на жертвата обвиняемият може да присъства до нея по време на разпит, дело или каквото и да било.
16
3
 
5
 
! Отговори
* преди 5 години
Тази конвенция не може ли да се подпише с уговорката че не се приема Член 3 Определения, точка в ? А ще се подразбира биологичен пол?Алтернативно, защо просто не се промени законодателството да отговаря на принципита на конвенцията, но спрямо жените като жени, не като "роли"?
15
8
 
18
 
! Отговори
мъж преди 5 години
Никога не съм си позволявал да се държа неуважително към жена. За сметка на това всички жени с които съм имал отношения от каквото и да е естество са си позволявали да ми повишават тон, да използват по мой адрес вулгарни изрази, някои дори са се опитвали да ме нападат физически. Болшинството мъже са като мен. На някои по-примитивни фитила им е къс и избухвват. И после...всички мъже са брутални садисти...
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деликатно пропуснахте да пишете за случая в Западен парк от 03.03.2019 г. за мъжа пребил жена си и 9 месечното си бебе. Само Блиц писа.
13
6
 
4
 
! Отговори
Жена преди 5 години
С изключение на 12 никойне показа възпитание.Благодаря
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E, и? Каруцата много отдавна се е обърнала.
11
7
 
10
 
! Отговори
Д 8 Питанчев преди 5 години
Разводите в България не са забранени, но са цяла епопея. Истанбулската конвенция гарантира автоматичен развод при доказано насилие. И как ще застане в съдебната зала на делото жената и до нея мъжа с ограничителна заповед ами те веднага би трябвало да го арестуват, защото се е доближил на по-малко от 100 метра до нея ?!
10
3
 
27
 
! Отговори
Отговоранчев преди 5 години
Питанчев, не си наясно с психилогията на психопата и динамиката на взаимоотношенията с такъв "човек". Много жени не могат да избягат по ред причини. Една от които е страх! Други стоят с надеждата, че той ще се промени. Трети успяват, но психопатът търси възмездие. Справки: Дарина, Кремена и много други системно тормозени и убити. Психопатът не приема НИЩО, той е всевишен, той е господар. Само ако има нова жертва тогава може и да остави предишната на мира.
9
13
 
6
 
! Отговори
Справедлив преди 5 години
Трябва във всеки дом залжително да се инсталират запечатани камери и служители от отдела за защита на жената от домашно насилие да могат да се включват и да наплюдават и контролират с цел превенция на насилието.
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оделбилчането и опростачването на населението работи на пълна пара.
7
14
 
9
 
! Отговори
Троггнат преди 5 години
Ох, трогнат съм, ох развълнува ми се сърчицето, разчувствувах се, ох, насълзиха ми се очишките, ох какъв драматизъм, пречупени букетчета за пречупените животчета на българките, ох, ох, ох. Предлагам в неделя да организираме поход с тротинетки по цариградско шосе в подкрепа на акцията с пречупените букетчета за пречупените животчета на българските женички! Хайде всички, хайде всички приятели, грабвайте в неделя тротинетките и на Цариградско!
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали жените искате равенство, еманципация ами бийте и вие мъжете си кво чакате...
5
13
 
8
 
! Отговори
Питанчев преди 5 години
А какво правят тези "жертви на домашно насилие" при насилниците си ?РАЗВОДИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ЗАБРАНЕНИ В БГ, НАЛИ?Грабва си насинения ***и се изнася.Като минава през съдебен лекар,полиция а после и при адвокат.Какви могат да се нарекат "жертви" пребивани многократно с години ... ТЪРПЕЛИВИ? Мазохистки? Наивни?Оу, те нямали друг избор... обичали лоши момчета ... никой друг не ги обичал толкова ... нямало къде да отидат ... свикнали били да имат повод да се оплакват.."Професионални" жертви.
4
16
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ НЕ БЕШЕ ПРИЕТА ЩОТО ПРЕЗИДЕНТА БКП ЧЕРВЕН РАДЕВ НАРЕДИ НА 4-ТЕ СЪДИИ ОТ КВОТАТА СИ В КОНСТИТУЦИОННИЯ ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ НЕЯ ЩОТО ТАКИВА БИЛИ ВЪЗГЛЕДИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ! СЪЩОТО НАПРАВИ И БКП БОРИСОВ СЪС 4-ТЕ СЪДИИ В КОНСТИТУЦИОННИЯ НАЗНАЧЕНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА СИ СПЕСТИ ПАРИ ЗА ПОВЕЧЕ ДЕЛА КОИТО ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ЗАВЕДЕ АКО СЕ ПРИЕМЕ!4-ТЕ СЪДИИ ОТ КОНСТИТУЦИОННИЯ КОИТО Я ПОДКРЕПИХА КАЗАХА, ЧЕ КОЛЕГИТЕ ИМ СА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И СЛУГИ НА ВЛАСТТА!
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
самите те са си виновни, както и дивашката система на банковия капитализъмнали искате да сте с "панталон", да сте равни с мъжете, искате да сте ... е на ви сега *** навсякъде. ръгайте си сега пластмасите или тичайте при ханку братовците - те са гоУеми исполини в кекса, "безсмъртни" и ша ви опраят, догато опраят мъжете ви "джендърите", които им блъскат "за заплата".държете се сега за капитализма и тръбата..и за безмозъчните, но пък лесноуправляеми чер-ни сккалци, които ще ви пуснат ...
2
25
 
15
 
! Отговори
Драган преди 5 години
Тези да не се правят на светици. Зад всяко насилие е стояла някаква причина ! Не че одобряваме насилието! Просто жените да внимават къде ходят и какво правят.
1
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли тези жени да не развалят празника.