Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани

Граждани се оплакват, че работниците си "пият кафетата и си гледат телефоните"
Обновена: 11 мар 2019 09:42 | 11 мар 2019 09:41, Нели Христова
133
Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историческият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" отново вся раздор сред гражданите. Първо бяха ограничителите по трасетата на трамваите, а после криво наредените плочки, стърчащи кабели и тръби. Сега гражданите се оплакват от това, че строителите не работят. 

Потърпевшите хора, които живеят на ул. "Граф Игнатиев" споделиха пред  Bulgaria ON AIR, че работниците идват късно, почват да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.

Преди дни група младежи порицаха ремонтната дейност на улицата, като разпънаха плажни чадъри и шезлонги до голяма купчина с пясък. Темата за смяната на името на улицата също стана повод за бурни реакции.

"Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение? На 7 май започна безобразието, а не ремонтът. Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по "Графа" по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти", обясни един от живущите в района Петър Ненов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
11
 
! Отговори
sina преди 5 години
До Анонименпостроихме това, което за 30 години още не може да откраднете, изедници....Виж чак през 2019 г. съсипахте Булгартабак - 30 години по късно - факт !
58
2
 
23
 
! Отговори
АЗ ЛИЧНО НЕ РАЗБИРАМ преди 5 години
от строителство, ама не ми и работа. Има си хора специалисти. Ама в ГЕРБ, че са само крадци разбират всички. Ще дам конкретен пример. Пред нашия блок сменяха ртръба от парното. Оставиха ни цяло лято без т. вода. Разкопаха, оградиха и... изчезнаха. Оставиха табела срок 2 месеца, работят на обекта 10 души. Никой не се появи докато не остана 1 седмица до крайния срок и тогава сложиха всичко за 3 дни. Е колко трудо часа си е писала фирмата и как е спечелила търга? Отговора да даде някой от ГЕРБ
57
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете пак Софиянски да овършее София както никой не-софиянец не е успял :) Пак сте във фантазии гнусни софиянци!
56
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактХич не си умен.Въпреки безплатната земя, безплатния войнишки труд и евтиния съветски нефт, бай тошо за 30 години построи магистрала до неговото си село и до пловдив.А метрото беше много далече.Ама за сметка на това успя да построи 2 реда ограда по всички граници, та да не бягат социалистическите граждани и селяни.
55
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФАНДЪКОМАФИЯТАЕй *** вие бесепедерчетата много го разбирате строителството.И какво сте построили, като сте такива разбирачи?
54
1
 
8
 
! Отговори
ПЪТЯ ДО БАНКЯ преди 5 години
едва ли ще го ремонтират толкова време. Хасиендата на Винету трябва да блести по европейски. Няма да се излагаме я с гуменки с филии с мас пред европейци и американци.
53
1
 
11
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИИТЕ преди 5 години
се връщат към корените си. Софиянците от центъра скоро ще нахлузят отново гумените ботуши с които са работили в краварника преди да дойдат в европейската столица на Народната република, където всяка седмица се миеха улиците
52
2
 
19
 
! Отговори
ФАНДЪКОМАФИЯТА преди 5 години
най-сетне си показа истинското лице. За тези пари в лошия комунистически КИТАЙ строят цели квартали с небостъргачи за 2 пъти по-малък срок
51
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Метрото, магистралите, ... всичко това се прави на базата на огромен труд от времето преди 1989 година, което не пречи на онези 80% да викат - ама тогава нямаше метро, магистралите бяха малко, ... Колко време от строежа на една магистрала е проучване, проектиране и т.н., преди да започне самото "копане", което вие от 80-те% си мислите, че е същинската работа по строежа на магистралата? Същото е и с метрото. Сега с Графа, мисловните процеси на демократите, доколко ги има, сякаш сега започват.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е инфлацията на парите в България може да прецените по цената на такива ремонти. Сега ако за един ремонт Фандъкова подарява 40 милиона лева на мафията, преди 1989 година ремонта струваше между 4000 и 40000 лева, т.е. между 1000 и 10 хиляди пъти по-малко.
49
0
 
12
 
! Отговори
asd преди 5 години
До VРодното и място не е ли с.Белчин, от където е и Симеон Пашов - ГБС?
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече десет месеца тероризират живущите и работещите на тази улица. Това е нечувано безобразие! Разсипаха бизнеса на хората. В нормална държава, кметицата щеше да е подала оставка, но нашите наглеци...
47
15
 
2
 
! Отговори
Без метро преди 5 години
Преди 1989 приказки и мечти за метро много, но реализация никаква ......
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си как смениха релсите по Графа и не само там, за да е по-малък шумът от трамвая преди 1989 година. Нямаше блокиране с месеци на София, нямаше толкова рекламна шумотевица, а доста бързо ги подмениха и пуснаха движението. Когато имаше някакъв участък за ремонт, ремонта го правеха за 1 ден, най-много за 3 дни. Сега за същите тези ремонто затварят улцииет по за месец-два най-малко.
45
0
 
9
 
! Отговори
. преди 5 години
Kaквото и да говорим, Костов е виновен.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз отводняване на Графа не виждам (след ремонта). Профилът е с форма на корито (релсите са в най-ниската част), ама кой ползва трамвай по време на дъжд
43
1
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Хайде бе, нямало ремонт. Тогава живеех на Графа и за разлика от теб, знам какво, кога и за колко време се ремонтираше по Графа.
42
2
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Софийска баница**/Никога не сте писали по-голяма истина.Така е,за разлика от вас съм много умен.А пропо,когато се обръщате към мен,обръщението да е "ВИ",все пак не съм се въргалял в прахта и калта на родното ви място ,където сте прекарали незабравими години.Опитайте се да култивирате и втора мозъчна клетка ,колкото и да е непосилно това за вас
41
2
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
Сега че я прекръстват Самоковска на родното място на кмета на София ха ха ха Шопите пак в канала ха ха ха
40
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
За някои Чиновници строежа на метрото започва и завършва с рязането на лентичката от Бойко Борисов и всички останали са отрeпки.