Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани

Граждани се оплакват, че работниците си "пият кафетата и си гледат телефоните"
Обновена: 11 мар 2019 09:42 | 11 мар 2019 09:41, Нели Христова
133
Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историческият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" отново вся раздор сред гражданите. Първо бяха ограничителите по трасетата на трамваите, а после криво наредените плочки, стърчащи кабели и тръби. Сега гражданите се оплакват от това, че строителите не работят. 

Потърпевшите хора, които живеят на ул. "Граф Игнатиев" споделиха пред  Bulgaria ON AIR, че работниците идват късно, почват да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.

Преди дни група младежи порицаха ремонтната дейност на улицата, като разпънаха плажни чадъри и шезлонги до голяма купчина с пясък. Темата за смяната на името на улицата също стана повод за бурни реакции.

"Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение? На 7 май започна безобразието, а не ремонтът. Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по "Графа" по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти", обясни един от живущите в района Петър Ненов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
1
 
! Отговори
Без ремонт преди 5 години
Само дето преди 1989 нито имаше метро нито се направи ремонт на Граф Игнатиев , наистина ремонта излиза по- евтин след като такъв няма :)))
38
2
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Градим България, видими резултати!Зам. председателя на ГЕРБ, Й. Фандъкова ви честити новия ремонт, европейци!
37
2
 
25
 
! Отговори
Брилянтно преди 5 години
Тези прекрасни пирамиди с остри ръбове на ниво коляно поставени на двете страни на Графа само чакат някой да се спъне в тях и това ще му е. Както са сложени човек или ще падне директно върху острия като нож ръб отгоре или директно върху трамвайните релси.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че за къде да бързат работниците? Надницата си върви, работата не е тежка. А и не е ясно дали като приключат обекта, ще намерят друг....
35
1
 
7
 
! Отговори
кадЯ-та преди 5 години
От кадя на кадя бе?
34
3
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Каква самоковска улица сънуваш. Така се е казвала за колко дни и тогава е имало път отиващ към Самоков, какъвто сега няма? София тогава е свършвала до Перловската река в този район. И да, граф Игнатиев е направил много и за България, но както всеки трябва да прави, първо е гледал изгодата за собствената си държава, за което не може да бъде упрекван.
33
16
 
3
 
! Отговори
Софийска баница преди 5 години
До Waffen SSАма ти си бил много навътре в схемите с обществените поръчки бе, ***. Безспорно, много ги разбираш нещата. Трябва да ти дадат някаква награда и пари в плик, щото си много умен.
32
4
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Добре че преди 1989 година хората осъзнаха, че на София й трябва метро и тогава се свърши по-голямата част от проектирането му, както и че започна изграждането на метрото. Иначе сега щяхме да сме на етап откъде да предвидим да минава метрото.
31
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Улицата се казва "Самоковска", а не на името на този престъпник граф Игнатиев, най-бруталния противник на всичко българско.Сменете името и ремонта да бъде почнат от начало. Само пешеходна зона.
30
16
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До scbgКои сте тия "вие", дето плащате бе? И с какво плащате? С укритите си данъци и осигуровки ли? "Вие" не плащате нищо, а само се чудите как да откраденете от държавата.
29
5
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Преди 1989 година този ремонт щяха да го направят за 9-16 дни и то много по-качествено и за много по-малко средства.
28
1
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Когато поръчката е държавна или общинска цената на ремонта се надува поне 3 пъти,да има за комисионни на правилните хора от правилните политически партии,да има за глоби и най-вече,да има много,ама много за собственика на фирмата изпълнител,който също е от правилните партии/те всички са правлни независимо от програми и цветове,последните са за отвличане на вниманието/.Всичко това се нарича демократичен неолиберализъм ,с привкус на масонство
27
2
 
6
 
! Отговори
До 8 ...Северозапада преди 5 години
Винаги си е имало минимална часова ставка, успоредно с минималната месечна работна заплата. За 2019 година минималната часова ставка е 3,37 лева. Искаш нещо, което винаги си го е имало, а и това никакви проблеми относно размера на заплатите не решава.
26
2
 
18
 
! Отговори
scbg преди 5 години
До АнонименНе плаща държавата, плащаме ние... това е гавра.. от типа каквото и да направим ще търпите.
25
18
 
9
 
! Отговори
Доброто старо време преди 5 години
Ех колко хубаво беше по Бай Тошово време - нямаше метро, тока се спираше на всеки два часа, не се ремонтираха улиците а в останалото време висяхме по опашки за купуване на основни продукти ............
24
8
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Do 18Браво на теб, че упражняваш граждански контрол. Молодец, так держать!
23
3
 
10
 
! Отговори
Таню преди 5 години
ЖиПи толко си могат... Аз от там избягвам да минавам, че майсторчетата им как смръдкат...
22
3
 
23
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
До АнонименТОва, което сте видели не е ремонт на кино Сердика, а новия хотел на В.Златев.Когато си го строят за тях, те знаят как да го правят.Но, когато е за оФфцете...го строят като за оФце.Но, сега, на изборите....давайте пак за Бойко...че нали бил страшния пич.
21
2
 
7
 
! Отговори
георги преди 5 години
До Бирено мечеще резнат лентичката месец преди откриването на Хемус 2024(преди изборите)
20
19
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
До ЕврофилНяма как да станем нормално европейска държава, при положение, че голяма част от народа още милее по времето, когато сме изнасяли чушки за СССР и това им било най-хубавото време в живота.В голяма част от българина, липсва европейското. Той си иска руската мизерия и селляния.