Стрелецът от Крайстчърч – 6 дни у нас, но нямал контакти с българи

Посещението му в България било само с цел туризъм
18 мар 2019 08:50,
83
Стрелецът от Крайстчърч – 6 дни у нас,  но нямал контакти с българи
Снимка: БТА

Атентаторът от Нова Зеландия не е имал контакти с българи по време на престоя си у нас по информация на МВР, обясни вътрешният министър Младен Маринов.

"Категорично на този етап можем да твърдим, че неговата цел тук е била единствено туризъм и до този момент нямаме информация той да се е срещал с български граждани или да е познавал такива", обясни Маринов пред БНР.

Вътрешният министър посочи, че стрелецът от Крайстчърч е бил в България между 9 и 15 ноември миналата година. Той окачестви нападението като "недопустим терористичен акт".

Още по темата

Маринов е на посещение в Съединените Щати, което включва срещи с ръководството на ФБР, "Сикрет сървис" и службите за гранична сигурност.

МВР шефът каза също, че очаква в скоро време българите да могат да получават паспорти с по-дълъг срок на годност.

"Тече обществена поръчка, която сме обявили. Надяваме се 2020-та година да започне подмяната като се предвижда и това международният паспорт да бъде удължен, неговият срок на действие да е десет годишен."

Според проект за промени кандидатстващите за документа ще имат възможност за избор и на действащата в момента валидност от пет години.

По време на визитата си в САЩ Маринов ще посети границата с Мексико. Маринов заяви, че целта му е да разгледа съоръженията по американската южна граница с надеждата да обмени опит за противодействие на "мигрантския натиск" в България.

По темата за мигрантите вътрешният министър коментира и доклада на Държавния департамент на САЩ за човешките права, който посочва грубото отношение към мигранти и превишаване правомощията на властите като едни от проблемните области за страната ни.

"Категорично по отношение на мигрантите и лицата, които са задържани мога да кажа, че се спазва изцяло законът и техните права. На всеки един от тях се дава пълната възможност включително и адвокатска защита и възможност да поиска убежище и всички процедури, които свързани с това. Всеки един случай и сигнал за превишаване на правомощията от полицейски служители се извършва незабавна проверка. Ние сме го доказали, че там, където сме констатирали някакви нарушения сме предприели незабавни действия. "

Маринов също увери, че властите разследват всеки един сигнал за език на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя от кгб са му промили мозъка. Слуша србска музика и пише на кирилица, завършено зелено човече
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоа сайт пък да прочетеш , само копирани Текстове през интернет
41
4
 
11
 
! Отговори
обективен преди 5 години
До 35 Прочети за кланетата на белгийския крал в Конго и ще разбереш за какъв "ред" става въпрос ....15 милиона убити в каучуковите плантации! За неспазване на нормата рязане на ръцете, краката на децата на роба, после и неговите! Лицемер!
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В някои Чужди Медии пишат че Австралиеца се е радикализирал на Балканите , не е никак за подценяване Темата Балканите
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДАНС да проверят дали не се е срещал с Деснокрайни организации у нас , там е информацията , не е на друго место
38
2
 
7
 
! Отговори
Растафари преди 5 години
до до РеалистЛъжииии, манипулации ИИ! Аааа
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува дали терориста е бил в БГ?
36
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е дали са му казали за Насилственото християнизиране през 866 г по нашите Земи от Византия при Борис 1 ( то си пише в Уикипедия за Борис 1) ................щеше да му е доста интерсно на Автралиеца да узнае как се става насила християнин , по принцип важи за всички Религии по Света
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Службите или крият нещо или нищо не разбират от Тероризъм
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Нова Зеландия този изруд убива 50 човека а същото време 350 от Нова Зеландия приемат Исляма. Аллахлоекбер
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И затова че се иннтересувал от Руско-турската война у нас Фейк нюз ли е сега ................а корабче минава ли?Теа с които си говорил явно само негатовни неща са му казали у нас , а дали са му казали за Възродителен Процес или само за Османско? Определено е ясно по кои краища на България се коментират още такива глупости за миналото ни
32
7
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Диваците от Азия и Африка - получиха свободата си от лошите колонисти.... за да се заемат с това , което могат най-добре !Да се колят помежду си!"НЕМЦИТЕ ДОЙДОХА С КАРТЕЧНИЦИ...НО ДОНЕСОХА ЗАКОН И РЕД!"Африкански племенен вожд за немските колонизатори!
31
6
 
11
 
! Отговори
до Реалист преди 5 години
Е как постъпва "християнския свят"....да ти припомня как постъпи при свалянето на Саддам Хюсеин и колко хиляди загинаха в следствие на една лъжа, как постъпи този свят при свалянето на Муамар Кадафи и колко хиляди загубиха живота си, а Либия, една добре уредена страна в момента не съществува; как постъпи този свят в желанието си да катурне законното правителство на Сирия - въоръжи ислямистките главорези и ги обяви за демократи....ами френските кланета в Алжир до 1945г. за тях знаеш ли?????
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато държавата ( правителствата ) абдикират от най-важното си задължение - Да ПАЗЯТ НАРОДИТЕ СИ ОТ ВРАЖДЕБНИ ИМ , ЧУЖДИ ЕЛЕМЕНТИ ... рано или късно се явяват "корективи" от народа.Продължават да пълнят държави нямащи нищо общо с исляма - с полудиваци от Азия и Африка!Докога?Кога ще се съобразят с "гласа народен - глас божи" който не иска да влачи на гърба си паразитиращи ... враждебни на културата и обществото елементи?
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ей този сайт е отявлено талибански и пропагандиращ расизъм и дискриминация!Трият правилните коментари а оставят ислямистките
28
2
 
8
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
До ФактДа, това е нашествие и инвазия и са благословени от някого ... не не е Меркел ... уверявам Ви.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Очаквай някой брадат да ти запали миризливия ***, дето не може да проумее че тероризма няма религия. България вече е поставена на мушката и отмъщение ще има, защото за талибана отмъщението е базова философия.
26
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Гледна точка: " за атаката в Нова Зеландия: Днес е ден на съчувствие, състрадание и любов. " това е от една друга медия. Да, Бог да прости жертвите защото са невинни хора. Питането ми е ... с ислямският свят постъпват ли така когато загинат невинни хора в християнският свят жертва на ислямисти? Знаете отговора ... къде е котилото на исляма ... !? Крайно време е петрола да секне и ислямистите да спрат да бъдат интересни за определен кръг от християните ... особено протестантите !
25
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стрелецът от Крайстчърч 6 дни у нас, но нямал контакти с българиНай-сетне да напишат нещо вярно. Тарант е имал контакти у нас само с русофили а те както знаем не са българи.
24
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Може би искат българския,а и другите балкански християнски народи да се почувстват виновни,заради това,че тоя се е запознал със страданията причинени от ислямското нашествие през Средновековието и героичната съпротива срещу него?То нещата са ясни-всяка съпротива срещу сегашното нашествие е абсолютно забранена!