Eксперт: От месец се знаеше за мигрантския поток

Политиците със закъснение вземат мерки, смята Симеон Николов
Обновена: 9 апр 2019 22:25 | 9 апр 2019 20:45, Красимир Ангелов
17

"За увеличаването на мигрантския поток се знаеше още през първите дни на месец март. Тогава Босна предупреди Европейската комисия и дори взе мерки като затвори 600-километровата си граница с Черна гора. В доклада на ЕС от януари тази година също имаше предупреждения за това", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на отбраната Симеон Николов.

Още по темата
По думите му и нашите политици, и тези в ЕС, със закъснение вземат мерки срещу този т.нар. "цикъл на преселение на народите", който се очаква да продължи в следващите 15-20 години.

"Вълната от 2015 година беше една от най-големите. Тя обаче няма да е последната. Към момента добрата новина е, че заплаха за България няма, въпреки случващото се в Гърция", отбеляза още експертът по международна сигурност.

По-рано днес вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов посетиха граничния пункт с Гърция и бяха категорични, че при криза с бежанци ще се действа бързо и непоколебимо.

"Грешката на политиците ни бе в това, че не си изясниха изцяло причините за проблема с мигрантите. Освен войната в Сирия, огромна роля имат и климатичните промени. Ако бяхме помогнали на тези хора преди години, днес нямаше да се стигне до подобни проблеми", заяви Симеон Николов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
КУРнелия преди 5 години
Шог!БоНба!Крийте са!Мигрантите идат всеки момент!Тоя път наистина идат, не ви лъжа!Предните 20 пъти се шегувах *** сега идат, честно!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ци н икми кой е виновен на белите европейци, че имат по 1.3 деца средно ?Това математически, дори без пришълци, води до изчезване.Ти май веднъж беше казал, че имаш 1 дете.Е що?Нали уж се бараш, че всеки месец разполагаш с 6000+е ( с докторската заплата на жена ти ).Не ти стигат ли за 3-4 деца?Кажи що така? Що не правиш деца? тогава се сърди на пришълците.
4
6
 
28
 
! Отговори
Циник преди 5 години
"Да помогнем на тези хора ????"Моля ??? !!!! А на нас кой ще помогне ???Скоро - в Европа - всеки ще се спасява поединично! Една пета от коренните европейци са безработни.... всеки ден - "се оптимизират" разбирай - унищожават работни места.А този "експерт" е хукнал да помага на африканци и араби - които освен да се самоизбиват ...могат само да се размножават.Ако не затворите границите - войните ще са неизбежни ... ние или те...ако продължавате така ...скоро ще са те!
3
3
 
28
 
! Отговори
Маика Терезата преди 5 години
Преселение на мюсюлманите с цел плячкосване,а след 20 години и поробване
2
5
 
13
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Добър вечер Г-н Николов разбирам,че сте били зам.министър на отбраната на Република България някога и тук чета че Ви водят експертът по международна сигурност.Та да попитам какъв бяхте преди да влезете в политиката. Много станаха умниците в таз държава.Очаквам разисненията Ви по въпроса.
1
2
 
22
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Отдавна е време за твърди мерки. Няма какво да помагаме на никого. Просто трябва да заявим открито, че натрапниците са нежелани и да отстояваме територията си.