Половин милион българи тръгват на път за Великден

Около 150 хил. ще пътуват в чужбина, експерт пред Bulgaria ON AIR
26 апр 2019 11:06, Елка Василева
32

Вече стана традиция много от българите да използват и християнските, и националните празници за кратка ваканция на море или планина. Великден не прави изключение. Още преди няколко месеца гръцките морски курорти предложиха апетитни оферти за отмора.

Какво избраха нашенците тази година – празник у дома или пътуване до морето?

"Очакванията са около 500 хил. българи да се отправят на път за Великденските празници. Около 150 хил. от тях ще пътуват в чужбина", посочи в студиото на "България сутрин" главният експерт към Института за анализ и оценки в туризма Константин Занков.

Той отбеляза, че новините за развитието на родния туризъм също са добри. В периода между Великден и 1 май се очаква в страната ни на почивка да дойдат близо 170 хил. чужденци.

"Най-много посетители има от балканските държави. Румънците например се насочват предимно към северното ни Черноморие. Заетостта на хотелите там за Великден е близо 80%", каза още Константин Занков.

Пред Bulgаria ON AIR експертът отбеляза, че гърците също харесват страната ни. Предпочитани от тях дестинации най-често са граничните райони като Сандански, а през зимата - Банско и останалите ски курорти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: пътуване по празниците
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
9
 
! Отговори
Богати сме преди 5 години
Нали бяхме много обеднели ...пък то народа харчи на поразия
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на бас,че са по-малко.От вчера ги дебна по магистралите и така ще е докато се приберат.Даже ще знам и колко са похарчили и за какво са ги похарчили и какво са яли и къде са спали.Щото съм "експерт".
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провинциалистите потеглиха към родните колиби.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път трите задължителни новини по празници: колко тръгнли на път и какви задръствания имал, колко ще ни излезе празничната трапеза и колко е изгубил онеправдания бизнес от дългите почивки.Всяка медийка го има на сайта си
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свързват празниците с ядене и пиене, което няма нищо общо със същността на християнските ценности. Хора, вършещи ежедневно грехове изведнъж стават вярващи по Коледа и Великден....Лицемерие!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък ги преброиха предварително и тия за чужбина и тия в България.Сега остава да кажат и колко пари са похарчили,вече.Ох,аман от "експерти"
1
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не го интересуват някакви средновековни християнски религии, които връщат нoрмалните хора в каменната ера! Като видя някой в коментари да ми се прави на християнин и да защитава тая пpocтотия и още от началото вече знам, че този човек е с IQ на медyза.