Христос Воскресе! Здраве и благодат във всеки български дом!

Православните християни посрещат най-светлия празник
105
Христос Воскресе! Здраве и благодат във всеки български дом!
Снимка: БТА

Православните християни у нас и по света посрещат Възкресение Христово. Това е денят, в който синът Божи Иисус Христос възкръсва на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан.

В нощта на Великден миряните отиват на църква и палят свещи за здраве. За поредна година у нас Благодатният огън беше донесен от Ерусалим от църковно-държавна делегация с правителствения самолет.

На празника деца и възрастни се чукат с боядисани яйца. Вярва се, че този, чието яйце не се счупи, ще се радва на здраве през годината.

С "Христос Воскресе – Во истина Воскресе", вярващите ще се поздравяват следващите 40 дни.

Екипът на Dnes.bg ви пожелава здраве, мир и щастливи мигове с любимите хора!

Христос Воскресе!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
3
 
! Отговори
Сафридис Малякис преди 5 години
Сега фарисеите в гърция ще се строшат от лицемерна набожност и псевдорелигиозност. Финикийски гешефтар и етиопски див семит не могат да бъдат християни. При тия подлеци всичко е фалшиво!
33
6
 
3
 
! Отговори
Сафридис Малякис преди 5 години
Сега фарисеите в гърция ще се строшат от лицемерни усмивки и псевдорелигиозност.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог Господ или Аллах няма такова нещо , това Измерение не съществува , хората тест вярващите живеят в някакъв измислен си от тях Свят , когато първите хора Адам и *** били създадени не са мислили за такива неща а какво да ядат и къде да се скрият като завали
31
2
 
5
 
! Отговори
Византия през 866 г преди 5 години
Българския Народ е насила Християнизирън от Византия през 866 г. при Борис 1 , пише си точно и ясно в Укипедия за Борис 1 под Покръстването , достъпно за всеки един който иска да знае Истината , не случайно тази част от Историята ни не се изъчава в Училище сами разберете защо?Извода е че родени християни няма има насила Християнизирани , деата ни трябва да имат пълното право да узнаят
30
1
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 5 години
До ВъзмутенТи не си възмутен, ти си просто глупав. Ходи да се възмущаваш някъде другаде.
29
1
 
4
 
! Отговори
Синьото око преди 5 години
Верно ли възкръсна, маалиййй...
28
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
хахаха, ама защо ми поправихте "велиг ден". Не е грешка, това е новия модерен поздрав! :D
27
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Честит великден и рождество христово!
26
0
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Во истина возкресе !
25
0
 
14
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Во истина Возкресе !Здраве , щастие и благодат на всички българи.Да пребъде България !!!
24
1
 
15
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Воистину Воскресе!
23
3
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До коментиращите по-долу,допускам че сте съвсем млади и се опитвате да бъдете оригинални...Ефекта е обратен,будите съжаление!Ако нямате вяра,си е ваш проблем,но Не богохулсвайте!От елементарно възпитание кажете благодаря на екипа,който честити на всички празника,а Бог ще ви даде знак има ли Го или не!Весел празник!
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ден еспертите от отдела за борба срещу хакерството към БОП ще хванат хакера, който натиска клавишите на вселенския компютър и ще разберете, че това е бил вашият бог!
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте заблуждавали децата с ваште богове! Ботев е бил атеист, българенът сравнен с другите православни е атеисти не от 9 септември и то с историческо право! Църквата е вертеп, където разни дяволи с раса мърсуват помежду си, с малолетни и каквото им попадне!
20
2
 
15
 
! Отговори
Слава на Исус преди 5 години
Исус е велик и ние сме неговите чада!Исус е във всеки от нас.Ние вярващите, затова сме силни, защото сме чудото на Исуса!С вярата в Исус, няма не постижими неща, затова живота ни принадлежи!АМИН!?
19
3
 
8
 
! Отговори
Осанна преди 5 години
Днес всеки незаслужено страдащ е поел греховете на асансьорите, терасите, джиповете, яхтите....! А притежателите им дори не забелязват страдалците, а ако ги забележат, то е колкото да ги презират и около избори! Сетне шут! И ги трепят по кръстопътищата, за до станат жертва за техните грехове! Местан цял, най мъничкото и невинно - разпнато! Грехът на олигархията - изкупен! Ето този погрешен алгоритъм е създаден от библейско време - едни да трупат грехове, а друг да ги изплаща! Затова продължат!
18
9
 
2
 
! Отговори
Бог преди 5 години
ИХ - Иво Христов! От тогава мина време, натрупахте много грехове и трябва нов мъченик да Ви спаси! Онзи ИХ си е за онези хора!
17
4
 
15
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Христос Воскресе, братя Българи!
16
9
 
9
 
! Отговори
Стокхолмски комитет преди 5 години
Какво означава това заглавие? "...във всеки български дом!" А в домовете на малцинствата да няма здраве и благодат, значи! Бързо да го поправите, че идваме с адвокатите и възкресение да ви е яко!
15
13
 
11
 
! Отговори
Просвета преди 5 години
Възкресението е научен факт! Научно доказано е, че Христос е въскръснал.

Спонсорирани публикации